martelia 27.02.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 do monki : jak to interpretować ? Tzn. jak w Wz mam oczyszczalnię to teraz gdybym chciała szambo to można wystąpić o zmianę? Jak dowiadywać się o takich spotkaniach ? No i na kiedy wójt planuje budowę kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 27.02.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam poniedziałkowo Martelia byłaś jakieś dwa miesiące temu na spotkaniu z Wójtem w sprawie budowy kanalizy na naszej ulicy? Obiecywał budowę sieci kanalizacyjnej i to że do czasu jej powstania będzie wydawał zgodę na szambo. adria słyszałaś już o planach budowy Kościoła w twojej okolicy? Tak, ale mam nadzieję, że to tylko mrzonki zainteresowanego księdza, póki co plan zagospodarowania takiej funkcji nie przewiduje. A może wiesz coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 27.02.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam poniedziałkowo Martelia byłaś jakieś dwa miesiące temu na spotkaniu z Wójtem w sprawie budowy kanalizy na naszej ulicy? Obiecywał budowę sieci kanalizacyjnej i to że do czasu jej powstania będzie wydawał zgodę na szambo. adria słyszałaś już o planach budowy Kościoła w twojej okolicy? Tak, ale mam nadzieję, że to tylko mrzonki zainteresowanego księdza, póki co plan zagospodarowania takiej funkcji nie przewiduje. A może wiesz coś więcej? A może ksiądz ma już konkretny plan, czeka tylko na nowe wybory samorządowe i wybór samorządowców sterowanych radiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.02.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam poniedziałkowo Martelia byłaś jakieś dwa miesiące temu na spotkaniu z Wójtem w sprawie budowy kanalizy na naszej ulicy? Obiecywał budowę sieci kanalizacyjnej i to że do czasu jej powstania będzie wydawał zgodę na szambo. adria słyszałaś już o planach budowy Kościoła w twojej okolicy? Tak, ale mam nadzieję, że to tylko mrzonki zainteresowanego księdza, póki co plan zagospodarowania takiej funkcji nie przewiduje. A może wiesz coś więcej? A może ksiądz ma już konkretny plan, czeka tylko na nowe wybory samorządowe i wybór samorządowców sterowanych radiem? GrzegorzR hahah u nas maja zaczac budowac 2 jeden w Koscinie a drugi w dolujach - obok remizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.02.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 do monki : jak to interpretować ? Tzn. jak w Wz mam oczyszczalnię to teraz gdybym chciała szambo to można wystąpić o zmianę? Jak dowiadywać się o takich spotkaniach ? No i na kiedy wójt planuje budowę kanalizacji? Jeśli chodzi o spotkanie to było między innymi wynikiem piesemnego dręczenia Wójta, zaproszenie przyszło pocztą, nie wiem według jakiego klucza było rozsyłane. Myśłałam że wiesz. W każdym razie Wójt obiecał że będzie się starał o pozyskanie środków unijnych w celu wybudowania kanalizacji na naszej ulicy i chyba ul. Zeusa. Twierdził że w tym roku powstaną plany a realizacja uzależniona jest od przyznanych środków. Powiem szczerze że nie wiem na ile to gierka wyborcza czy poważne plany. Zobaczymy Póki co doszedł do wniosku że nie może ludziom blokować inwestycji i będzie przychylny budowaniu szamb oczywiście tymczasowo. Napisz podanie do gminy albo najlepiej skontaktuj się z p. Izabelą Kawecką i powołaj się na to spotkanie. Myślę że podpowie ci co zrobić. Ja napisałam podanie i po dwóch dniach miałam zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.02.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 No to mamy boom budownictwa sakralnego : W Tanowie proboszcz też się przymierza. Obecny kościół zajmuje lokal po byłej gospodzie, więc pewnie "nie uchodzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 27.02.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 adria słyszałaś już o planach budowy Kościoła w twojej okolicy? Tak, ale mam nadzieję, że to tylko mrzonki zainteresowanego księdza, póki co plan zagospodarowania takiej funkcji nie przewiduje. A może wiesz coś więcej? A może ksiądz ma już konkretny plan, czeka tylko na nowe wybory samorządowe i wybór samorządowców sterowanych radiem? Niech się przeniesie obok Geanta, teraz kościoły przy hipermarketach się stawia, może więcej klientów będzie miał. Jakiś niedzisiejszy ten ksiądz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.02.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam poniedziałkowo Martelia byłaś jakieś dwa miesiące temu na spotkaniu z Wójtem w sprawie budowy kanalizy na naszej ulicy? Obiecywał budowę sieci kanalizacyjnej i to że do czasu jej powstania będzie wydawał zgodę na szambo. adria słyszałaś już o planach budowy Kościoła w twojej okolicy? Tak, ale mam nadzieję, że to tylko mrzonki zainteresowanego księdza, póki co plan zagospodarowania takiej funkcji nie przewiduje. A może wiesz coś więcej? A może ksiądz ma już konkretny plan, czeka tylko na nowe wybory samorządowe i wybór samorządowców sterowanych radiem? GrzegorzR hahah u nas maja zaczac budowac 2 jeden w Koscinie a drugi w dolujach - obok remizy Teska w Dołujach to na pewno, tam jest plac po starym Kościele. O Kościnie nic nie słyszałam ale wszysko mozliwe ten ksiąd ma taką misję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.02.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 do monki : jak to interpretować ? Tzn. jak w Wz mam oczyszczalnię to teraz gdybym chciała szambo to można wystąpić o zmianę? Jak dowiadywać się o takich spotkaniach ? No i na kiedy wójt planuje budowę kanalizacji? Jeśli chodzi o spotkanie to było między innymi wynikiem piesemnego dręczenia Wójta, zaproszenie przyszło pocztą, nie wiem według jakiego klucza było rozsyłane. Myśłałam że wiesz. W każdym razie Wójt obiecał że będzie się starał o pozyskanie środków unijnych w celu wybudowania kanalizacji na naszej ulicy i chyba ul. Zeusa. Twierdził że w tym roku powstaną plany a realizacja uzależniona jest od przyznanych środków. Powiem szczerze że nie wiem na ile to gierka wyborcza czy poważne plany. Zobaczymy Póki co doszedł do wniosku że nie może ludziom blokować inwestycji i będzie przychylny budowaniu szamb oczywiście tymczasowo. Napisz podanie do gminy albo najlepiej skontaktuj się z p. Izabelą Kawecką i powołaj się na to spotkanie. Myślę że podpowie ci co zrobić. Ja napisałam podanie i po dwóch dniach miałam zgodę. Monka.... u nas kazaliza powstala tak.....zrobilismy na polu zrzutke na projekt.....zostal zrobiony.....mielismy ustalone ze my placimy za projekt a gmina wysle toto do brukseli...no i unia dala kase....stad mamy kanalize.trwalo to krocej niz rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.02.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam poniedziałkowo Martelia byłaś jakieś dwa miesiące temu na spotkaniu z Wójtem w sprawie budowy kanalizy na naszej ulicy? Obiecywał budowę sieci kanalizacyjnej i to że do czasu jej powstania będzie wydawał zgodę na szambo. adria słyszałaś już o planach budowy Kościoła w twojej okolicy? Tak, ale mam nadzieję, że to tylko mrzonki zainteresowanego księdza, póki co plan zagospodarowania takiej funkcji nie przewiduje. A może wiesz coś więcej? A może ksiądz ma już konkretny plan, czeka tylko na nowe wybory samorządowe i wybór samorządowców sterowanych radiem? GrzegorzR hahah u nas maja zaczac budowac 2 jeden w Koscinie a drugi w dolujach - obok remizy Teska w Dołujach to na pewno, tam jest plac po starym Kościele. O Kościnie nic nie słyszałam ale wszysko mozliwe ten ksiąd ma taką misję no wiem...w koscinie na miejscu starej kaplicy...sciany sa..trzeba dach zmienic....itp....w czasie koled ksiadz o tym informowal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.02.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam poniedziałkowo Martelia byłaś jakieś dwa miesiące temu na spotkaniu z Wójtem w sprawie budowy kanalizy na naszej ulicy? Obiecywał budowę sieci kanalizacyjnej i to że do czasu jej powstania będzie wydawał zgodę na szambo. adria słyszałaś już o planach budowy Kościoła w twojej okolicy? Tak, ale mam nadzieję, że to tylko mrzonki zainteresowanego księdza, póki co plan zagospodarowania takiej funkcji nie przewiduje. A może wiesz coś więcej? Adria niestety Wójt chce zmienić plan zagospodarowania pod księdza I niestety ma takie prawo, dowiadywałam się. Jedyna nadzieja w protestach mieszkańców lub właścicieli najbliżej położonych działek. Ksiądz dostał też ofertę innej lokalizacji przy cmentarzu w Mierzynie i mam nadzieję że na nią się zdecyduje jak nie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 27.02.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 A kiedy dokładnie było to spotkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.02.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Monka.... u nas kazaliza powstala tak.....zrobilismy na polu zrzutke na projekt.....zostal zrobiony.....mielismy ustalone ze my placimy za projekt a gmina wysle toto do brukseli...no i unia dala kase....stad mamy kanalize.trwalo to krocej niz rok. No jest to jakiś pomysł Chyba muszę znowu jakieś pisemko do gminy przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.02.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 A KIEDY DOKŁADNIE BYŁO TO SPOTKANIE? chyba w listopadzie nie pamiętam. spotkanie było w Nordzie i dotyczyło problemów kanalizacji, ona będzie wiedziała o które chodzi. Też na nim była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 27.02.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 co macie na myśli "zrzutka naprojekt" - chodzi o wniosek o dotacje unijne , czy projekt sieci kanalizacyjnej, a może jedno i drugie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.02.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 co macie na myśli "zrzutka naprojekt" - chodzi o wniosek o dotacje unijne , czy projekt sieci kanalizacyjnej, a może jedno i drugie? jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 27.02.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam poniedziałkowo Martelia byłaś jakieś dwa miesiące temu na spotkaniu z Wójtem w sprawie budowy kanalizy na naszej ulicy? Obiecywał budowę sieci kanalizacyjnej i to że do czasu jej powstania będzie wydawał zgodę na szambo. adria słyszałaś już o planach budowy Kościoła w twojej okolicy? Tak, ale mam nadzieję, że to tylko mrzonki zainteresowanego księdza, póki co plan zagospodarowania takiej funkcji nie przewiduje. A może wiesz coś więcej? Adria niestety Wójt chce zmienić plan zagospodarowania pod księdza I niestety ma takie prawo, dowiadywałam się. Jedyna nadzieja w protestach mieszkańców lub właścicieli najbliżej położonych działek. Ksiądz dostał też ofertę innej lokalizacji przy cmentarzu w Mierzynie i mam nadzieję że na nią się zdecyduje jak nie to... Oczywiście, nikt z mieszkańców na to nie pozwoli, ale co my możemy biedne szaraczki. Jedyna nadzieja to ten cmentarz. Jak będziesz miała jakieś nowe newsy w tej sprawie to daj znać. P.S. Mój mąż mi mówił, że bardzo bardzo bardzo miły ten nasz Sołtys już się podlizuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 27.02.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 czy możesz podać mniej więcej koszty "zrzutki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.02.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Monka.... u nas kazaliza powstala tak.....zrobilismy na polu zrzutke na projekt.....zostal zrobiony.....mielismy ustalone ze my placimy za projekt a gmina wysle toto do brukseli...no i unia dala kase....stad mamy kanalize.trwalo to krocej niz rok. No jest to jakiś pomysł Chyba muszę znowu jakieś pisemko do gminy przygotować widzisz z droga byla podobnie....my kase na wykorytowanie itp...a gmina kase na wysypanie....i drogi mamy.... jak bedziecie czekac az gmina da cos za darmo....to dlugo bedziecie czekac...z tego co wiem sporo komitetow tak robi...cos jakis wklad wlasny i gmina pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 27.02.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Martelia teraz jest dobry czas żeby cokolwiek od Wójta wyegzekwować, wybory się zbliżają Napiszę pismo żeby wyjaśnił czy już coś w danym temacie gmina działa a jak nie to jakie ma plany. Później zobaczymy co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts