Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Bardzo wszystkim dziekuje zainf dotyczace pieca musze wyróznic pare osob Teska , zbix , delf .... wszystkie rady sa cenne dzieki również za naiary na forum trobe...

tomadyna " twój" inspektor całkiem do rzeczy , jutro spotkanie z ostatnim ... wystarczy mam dośc tych castingów.

tomadyna... czy w zwiazku z twoim pytaniem dotyczacym terenów na Bezrzeczu posiadasz jakies istotne informacje bo sporo z tych działek jest dokładnie na przeciwko mnie???

Szkoda gadać - chyba należy powiedzieć :(

Może w środę będę mógł więcej powiedzieć.

Jestem umówiony na spotkanie z Wójtem :evil:

Na dzień dzisiejszy nie wygląda to dobrze - delikatnie mówiąc.

Ale cóż Ciebie bardzo to nie dotknie - najwyżej będziesz miała przed domem szeregowce 11 m wysokości.

Ja mam znacznie gorzej - w najgorszym rozwiązaniu zbuduję właśnie taki szeregowiec :x

A'propos, czy wiecie coś o działkach do sprzedania np. na Bezrzeczu? Znajoma z pracy chyba załapała bakcyla (a co, niech też się pomęczy) i szuka czegoś niedaleko cywilizacji (oj, wygodna). :wink:

Ja bym powiem tak - UWAŻAJ KUPUJĄC DZIAŁKĘ NA BEZRZECZU. :evil:

Tomadyna, rozumiem mniej więcej, że chodzi o zmianę w planach zagospodarowania. Powiedz proszę, w którym miejscu na Bezrzeczu? Albo na jakiego sprzedającego uważac?

A'propos, czy wiecie coś o działkach do sprzedania np. na Bezrzeczu? Znajoma z pracy chyba załapała bakcyla (a co, niech też się pomęczy) i szuka czegoś niedaleko cywilizacji (oj, wygodna). :wink:

Ja bym powiem tak - UWAŻAJ KUPUJĄC DZIAŁKĘ NA BEZRZECZU. :evil:

Tomadyna, rozumiem mniej więcej, że chodzi o zmianę w planach zagospodarowania. Powiedz proszę, w którym miejscu na Bezrzeczu? Albo na jakiego sprzedającego uważac?

Zaściankowa do końca jest sobie taki duży teren na którym sprzedaje się działki. Część (większa) tego terenu jest w trakcie zmiany w planie na budownictwo jednorodzinne. Na razie bym uważał z tymi działkami do momentu kiedy się nie dopełni zmiana w planie.

Kochani,

o ile - mniej więcej - jest wyższy koszt ocieplenia wełną od styropianu? o 50%, o 100%, o 150%? :o

robiłam wstępny rekonesans w hurtowniach co do materiałów ociepleniowych i taka duża rozbieżność w szacunkach. A ja muszę się za parę dni zdecydować :-? .

Maggie, też jestem ciekawa ale chyba nie tak łatwo o odpowiedź, bo trzeba sprawdzic parametry każdego z tych materiałów. Ktoś z naszej grupy kupował (chyba w Warzymicach) wełnę w cenie styropianu. Ba, tylko jaką wełnę i do jakiego styropianu porównywał?

Witam Wszystkich! Dawno mnie nie było, nawet nie mam czasu zaglądnąć do Was,

ale dziś jestem i może znajdę chwilkę by przeczytać ''co nie co '' .

Chciałam tylko napisać, że pamiętam o Was ,

trzymam kciuki za ''Wasze budowy"'

i wszystkich serdecznie pozdrawiam :D

Witaj, a cóż takiego porabiasz, że nie masz czasu "wdepnąc". Czyżby intensywny karnawał? :wink:

Kochani,

o ile - mniej więcej - jest wyższy koszt ocieplenia wełną od styropianu? o 50%, o 100%, o 150%? :o

robiłam wstępny rekonesans w hurtowniach co do materiałów ociepleniowych i taka duża rozbieżność w szacunkach. A ja muszę się za parę dni zdecydować :-? .

ja wynegocjowałam cenę (prawie) taką samą tzn wyliczyli mi cenę systemu ze styropianu, nie pamiętam dokładnie ale powiedzmy, że było to 32zł/mkw a potem kazałam policzyć ile kosztować bedzie system z wełną i po negocjacjach stanęło na cenie ze wełnę 35zł :o

Kupowałam w WKT u pana zob. Lista