bryta 28.02.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Sprobuje jeszcze raz.Czy ktos ma GWC (tania klima).Jakis namiar,nr.telef.Moze jakies wlasne doswiadczenia.Odezwijcie sie prosze .Pozdrowienia.Krzymi Krzymi, ja się zastanawiam jako nad dodatkiem do rekuperatora. Tania Klima proponuje żwirowy GWC ale u mnie warunki gruntowe pozwalaja tylko na rurowy. Pro-Vent (od Mistrala) proponuje rurowy z rur antybakteryjnych Rehau (cena koszmarna) - innego nie robią. Forumowicze robią sami z rur kanalizacyjnych pomarańczowych. Jeśli żwirowy, to musi być odpowiednia frakcja i tylko otoczaki. Wyszukaj tematy dotyczące GWC i poczytaj. Jak zwykle dostaniesz zawrotu głowy, bo to kolejna dyskusja o wyższości świąt jednych nad drugimi a są też i tacy, którzy świąt nie obchodzą. Nie wiem, czy w naszej grupie ktoś użytkuje GWC. Trobe a ten zwirowy to w jakiej cenie czytalam w jakims artykule ze ok. 8 tys zl i cena wydawala mi sie z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.02.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 trobe poraza mnie ilośc wiedzy przez Ciebie przetwarzanej przeszłam przez Politechnikę dość gładko , ale nie jestem w stanie wszystkich szczegółów technicznych budowania opanować coś ze mna nie tak??? Bo ja , na swoje nieszczęście, jestem upierdliwie dociekliwa a ponieważ Urząd Miejski w Szczecinie czołgał mnie przez ponad dwa lata, zanim zaczęłam budowę, to co miałam robic? Kacha, znasz ten dowcip o studentach różnych uczelni, którzy dowiadują się, że mają niespodziewane zaliczenie i trzeba wpałczyc dwa grube tomy? Student AR pyta: ile mają tygodni na naukę? Student Politechniki: Ile dni? A ja z tej uczelni, której studenci pytają : To o której To zaliczenie? Obecnych i byłych studentów wyżej wymienionych uczelni uprasza się o podejście do tematu z dystansem. (Przez te cholerne literówki zawsze muszę robic korektę. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.02.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Trobe a ten zwirowy to w jakiej cenie czytalam w jakims artykule ze ok. 8 tys zl i cena wydawala mi sie z kosmosu Bryta, teraz już nie pamiętam dokładnie, bo żwirowy sobie odpuściłam ale 8 tysięcy to zdecydowanie za dużo. Myślę, że maksymalny koszt, to około 3 tys. Pamiętaj jednak, że złoże ma małą pojemnośc cieplną i wymaga regeneracji, tak więc naprawdę poleca się budowę 2 złóż naprzemiennie pracujących. Zakładając, że od czasu kiedy się tym interesowałam upłynęło 1,5 roku do 2 lat, na pewno ceny poszły w górę i może właśnie te 8 tys. to koszt dwu złóż? Myślę, że zdecydowanie taniej jest wykonac GWC samodzielnie, płacąc tylko za żwir, koparkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.02.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Wiatm popołudniowo - rosołowo Dopiero zauważyłam, że nasza szczecińska grupka przoduje to chyba oczywiste Ha, ha, zwłaszcza że często na testamentowej zasadzie: pierwsi będą ostatnimi. to było nie fair Bodekku, nie wkurzaj się. Ponieważ ja najczęściej pisuję na Forum wtedy, kiedy Wy wszyscy oddajecie się innym ciekawszym zajęciom, muszę czasem szukac naszego pod-forum na "końcu łańcucha pokarmowego", jak to dowcipnie ujmuje Tomadyna. Stąd moje testamentowe skojarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 28.02.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 trobe poraza mnie ilośc wiedzy przez Ciebie przetwarzanej przeszłam przez Politechnikę dość gładko , ale nie jestem w stanie wszystkich szczegółów technicznych budowania opanować coś ze mna nie tak??? Bo ja , na swoje nieszczęście, jestem upierdliwie dociekliwa a ponieważ Urząd Miejski w Szczecinie czołgał mnie przez ponad dwa lata, zanim zaczęłam budowę, to co miałam robic? Kacha, znasz ten dowcip o studentach różnych uczelni, którzy dowiadują się, że mają niespodziewane zaliczenie i trzeba wpałczyc dwa grube tomy? Student AR pyta: ile mają tygodni na naukę? Student Politechniki: Ile dni? A ja z tej uczelni, której studenci pytają : To o której To zaliczenie? Obecnych i byłych studentów wyżej wymienionych uczelni uprasza się o podejście do tematu z dystansem. (Przez te cholerne literówki zawsze muszę robic korektę. ) taaaak znam tylko w wersji z kościołem... moze kojarzysz:)) a że na naszym forum kościoły ostatnio nie popularne przytocze innym razem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.02.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Didi wyslalam Bryta wielkie dzięki czy gdyby coś to jeszcze moge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.02.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 trobe poraza mnie ilośc wiedzy przez Ciebie przetwarzanej przeszłam przez Politechnikę dość gładko , ale nie jestem w stanie wszystkich szczegółów technicznych budowania opanować coś ze mna nie tak??? Bo ja , na swoje nieszczęście, jestem upierdliwie dociekliwa a ponieważ Urząd Miejski w Szczecinie czołgał mnie przez ponad dwa lata, zanim zaczęłam budowę, to co miałam robic? Kacha, znasz ten dowcip o studentach różnych uczelni, którzy dowiadują się, że mają niespodziewane zaliczenie i trzeba wpałczyc dwa grube tomy? Student AR pyta: ile mają tygodni na naukę? Student Politechniki: Ile dni? A ja z tej uczelni, której studenci pytają : To o której To zaliczenie? Obecnych i byłych studentów wyżej wymienionych uczelni uprasza się o podejście do tematu z dystansem. (Przez te cholerne literówki zawsze muszę robic korektę. ) A ja troche w innej kolejności znam ten dowcip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.02.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 oj już nie pamietam Oj, niedobrze! Może tak z rana wiaderko Nootropilu? A tak na poważnie, ja też szybko zapominam. ja dom ocieplałam we wrześniu 2003 roku - to chyba mogłam zapomnieć Didi, a ocieplałaś wełną w płytach czy lamelkach? 100/20/12cm nie wiem czy to lamelki czy płyty jak zdrowko ?? jestem na dobrej drodze do ozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.02.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Didi wyslalam Bryta wielkie dzięki czy gdyby coś to jeszcze moge?[/quote Pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.02.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 trobe poraza mnie ilośc wiedzy przez Ciebie przetwarzanej przeszłam przez Politechnikę dość gładko , ale nie jestem w stanie wszystkich szczegółów technicznych budowania opanować coś ze mna nie tak??? Bo ja , na swoje nieszczęście, jestem upierdliwie dociekliwa a ponieważ Urząd Miejski w Szczecinie czołgał mnie przez ponad dwa lata, zanim zaczęłam budowę, to co miałam robic? Kacha, znasz ten dowcip o studentach różnych uczelni, którzy dowiadują się, że mają niespodziewane zaliczenie i trzeba wpałczyc dwa grube tomy? Student AR pyta: ile mają tygodni na naukę? Student Politechniki: Ile dni? A ja z tej uczelni, której studenci pytają : To o której To zaliczenie? Obecnych i byłych studentów wyżej wymienionych uczelni uprasza się o podejście do tematu z dystansem. (Przez te cholerne literówki zawsze muszę robic korektę. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.02.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witam wieczorkiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.02.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 coś pusto, a mi się nudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zomek 28.02.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 cześć, do Zomek : ja się zdecydowałam na "szkieletora", ale w wersji dom gotowy, tzn. przyjeżdża tirem zbudowany w fabryce dom, a nie jest budowany na działce. W tej chwili szukam godnego zaufania wykonawcy. Mam trzech na oku i zbieram informacje. Czy fabryka, ktora produkuje takie domy nie zapewnia montazu domu? Z tych, u ktorych pytalem (WOLFHAUSE, HAAS), kazdy montuje go na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.02.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witam wieczorkowo. Dziś dostałem pierwsze 2 wyceny ekip budowlanych Jutro spotkanie z Wójtem - będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.02.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 coś pusto, a mi się nudzi a ja nie mam chwili na nudę i chetnie bym sie położyła spać, bo coś niemrawo gałkami przewracam, a tu jeszcze trzeba popracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.02.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Czy dając do wyceny materiały do hurtowni budowlanych - dawaliście im zestawienie materiałów czy też prosiliście by się sami męczyli z wyliczeniami ilości by móc to jeszcze zweryfikować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.02.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Czy dając do wyceny materiały do hurtowni budowlanych - dawaliście im zestawienie materiałów czy też prosiliście by się sami męczyli z wyliczeniami ilości by móc to jeszcze zweryfikować ? jeśłi chodzi o BK to podałam ilość jaka mnie wstępnie interesuje dach - podałam ilość mkw ściany do ocieplenia jw przy czym w WKT sami mi policzyli ile obróbek i innych takich - liczyli z ksera projektu, który zawsze miałam przy sobie (tak jak dowód osobisty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 28.02.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Tomadyna! Jak tam te oferty korzystne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.02.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 coś pusto, a mi się nudzi a ja nie mam chwili na nudę i chetnie bym sie położyła spać, bo coś niemrawo gałkami przewracam, a tu jeszcze trzeba popracować A ja mam dzisiaj lenia i nic mi się nie chce, malutka szaleje a ja sobie siedzę i czytam posty a spać mi się nie chce - nie tylko mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.02.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Czy dając do wyceny materiały do hurtowni budowlanych - dawaliście im zestawienie materiałów czy też prosiliście by się sami męczyli z wyliczeniami ilości by móc to jeszcze zweryfikować ? dobre pytanie, też się nad tym ostatnio zastanawiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts