Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Czy dając do wyceny materiały do hurtowni budowlanych - dawaliście im zestawienie materiałów czy też prosiliście by się sami męczyli z wyliczeniami ilości by móc to jeszcze zweryfikować ?

Zmieniłeś zdanie ???? :wink: co do samodecydowania o materiałach?

a jak tam wyceny wykonawców ?? zaskakujace? czy szokujące?

3mam kciuki za spotkanie z wójtem

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Bo ja , na swoje nieszczęście, jestem upierdliwie dociekliwa a ponieważ Urząd Miejski w Szczecinie czołgał mnie przez ponad dwa lata, zanim zaczęłam budowę, to co miałam robic?

Kacha, znasz ten dowcip o studentach różnych uczelni, którzy dowiadują się, że mają niespodziewane zaliczenie i trzeba wpałczyc dwa grube tomy? Student AR pyta: ile mają tygodni na naukę? Student Politechniki: Ile dni? A ja z tej uczelni, której studenci pytają : To o której To zaliczenie? :wink:

Obecnych i byłych studentów wyżej wymienionych uczelni uprasza się o podejście do tematu z dystansem.:wink:

Ze studentami politechniki to raczej tak jest:

Bóg postanowił sprawdzić we wrześniu, co też porabiają studenci. Zesłał więc na ziemię anioła, ten posprawdzał i wraca z raportem:

- Studenci medyka się uczą, studenci uniwereka piją, studenci polibudy piją.

Następną kontrolę zrobił w listopadzie:

- Studenci medyka ryją, studenci uniwereka zaczynają się uczyć, studenci polibudy piją.

Styczeń:

- Studenci medyka kują, aż huczy, studenci uniwereka ryją, studenci polibudy piją.

Początek sesji. Anioł wraca z ziemi i mówi:

Panie Boże, studenci medyka ryją dzień i noc, studenci uniwerka ryją dzień i noc, studenci polibudy się modlą.

A Bóg na to:

- i ci właśnie zdadzą!

Bo ja , na swoje nieszczęście, jestem upierdliwie dociekliwa a ponieważ Urząd Miejski w Szczecinie czołgał mnie przez ponad dwa lata, zanim zaczęłam budowę, to co miałam robic?

Kacha, znasz ten dowcip o studentach różnych uczelni, którzy dowiadują się, że mają niespodziewane zaliczenie i trzeba wpałczyc dwa grube tomy? Student AR pyta: ile mają tygodni na naukę? Student Politechniki: Ile dni? A ja z tej uczelni, której studenci pytają : To o której To zaliczenie? :wink:

Obecnych i byłych studentów wyżej wymienionych uczelni uprasza się o podejście do tematu z dystansem.:wink:

Bóg postanowił sprawdzić we wrześniu, co też porabiają studenci. Zesłał więc na ziemię anioła, ten posprawdzał i wraca z raportem:

- Studenci medyka ryją, studenci uniwereka zaczynają się uczyć, studenci polibudy piją.

Styczeń:

- Studenci medyka kują, aż huczy, studenci uniwereka ryją, studenci polibudy piją.

Panie Boże, studenci medyka ryją dzień i noc, studenci uniwerka ryją dzień i noc, studenci polibudy się modlą.

A Bóg na to:

- i ci właśnie zdadzą!

Studenci Politechniki i Uniwerku dostali takie samo zadanie:

Nauczyć się na pamięć książki telefonicznej.

Student Uniwerku zapytał – na kiedy

Student Polibudy – po co

Czy dając do wyceny materiały do hurtowni budowlanych - dawaliście im zestawienie materiałów czy też prosiliście by się sami męczyli z wyliczeniami ilości by móc to jeszcze zweryfikować ?

Raczej musisz liczyć na siebie. Hurtownie nie są skore do liczenia

Ja sobie przedmiar sam zrobiłem. Warto, nikt Ci kitu nie wciśnie.

Np. mój niedoszły wykonawca "pomylił się" o 1000 bloczków Silka na

moja niekorzyść .

Witam poniedziałkowo :)

Martelia byłaś jakieś dwa miesiące temu na spotkaniu z Wójtem w sprawie budowy kanalizy na naszej ulicy?

Obiecywał budowę sieci kanalizacyjnej i to że do czasu jej powstania będzie wydawał zgodę na szambo.

adria słyszałaś już o planach budowy Kościoła w twojej okolicy?

Tak, ale mam nadzieję, że to tylko mrzonki zainteresowanego księdza, póki co plan zagospodarowania takiej funkcji nie przewiduje. A może wiesz coś więcej?

Adria niestety Wójt chce zmienić plan zagospodarowania pod księdza :-?

I niestety ma takie prawo, dowiadywałam się.

Jedyna nadzieja w protestach mieszkańców lub właścicieli najbliżej położonych działek.

Ksiądz dostał też ofertę innej lokalizacji przy cmentarzu w Mierzynie i mam nadzieję że na nią się zdecyduje jak nie to... :x

o jaki teren dokładnie chodzi????

czy ktoś wie o jakich terenach mówia monka i adria?

Kasiu mowa jest o Mierzynie a dokładniej o ul. Nasiennej

oooo to współczuje mojej znajomej która tam sie buduje .....przez chwilę ogarnęła mnie panika ze to koło mnie ... bardzo dziekuje monka za odpow przynajmniej pójde spać spokojnie

To nasza wspólna znajoma!!!! :)

Witam!

I co ci biedni ludzie mogą teraz zrobić! Tam ma budować się moja znajoma- dokładnie na tej ulicy. Chyba załamie się tą nowiną!

Zobaczymy jak to sie rozwinie. To na razie plan ale nigdy nic nie wiadomo.

A w którym miejscu Nasiennej znajoma ma działkę?

Mam pytanie ktora z dzielnic szczecina i okolic jest godna polecenia ? szukamy do kupienia dzialki okolo 1500m uzbrojona i za rozsadna cene :p

podoba nam sie warszewo i dobra szczecinska tyle ze w tej przerazaja nas pola i nic do okola :)

Pozdrawiamy

Witam!

I co ci biedni ludzie mogą teraz zrobić! Tam ma budować się moja znajoma- dokładnie na tej ulicy. Chyba załamie się tą nowiną!

Zobaczymy jak to sie rozwinie. To na razie plan ale nigdy nic nie wiadomo.

A w którym miejscu Nasiennej znajoma ma działkę?

Niestety nie wiem dokładnie w którym miejscu, ale ona chyba jutro załamie sie nowiną!

Styczeń:

A Bóg na to:

- i ci właśnie zdadzą!

:D :D :D :D :D

Kasia, czy to o ten dowcip chodziło? Jeśli nie, to poproszę o ten właściwy. :D

Tomadyna, dawałam przedmiar zrobiony przez kosztorysanta ale np. dachówki każda hurtownia obliczała sama (i jakie tu były różnice!) a w końcu kupiłam tyle, ile wyliczył mi przedstawiciel firmy. U mnie rozbieżnośc w ilości bloczków fundamentowych była istotna nawet między wyliczeniami kierownika budowy a szefa ekipy budującej (celnością wykazał się ten drugi), więc cóż się dziwic hurtowniom.