dzióbek 06.03.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Nagrodą zawsze jest nauka. Swoja drogą widać, że weterani (TESKA) mają nosa. Mój dom w projekcie ma 185 m użytkowej, 270 m netto. w/g mojej alternatywnej wyceny, jeśli sam będę robił za zaopatrzeniowca i wynajmował poszczególne ekipy będzie to kosztowało max.180.000,0plnmój ma uzytkowej 197 i stan surowy w kosztorysie obliczyli na 140 tys zalży jak bardzo masz skoplikowana konstrukcje ale ja w/g wstępnych obliczeń powinnam sie w tym zmieścic Niestety podobał mi się dach, no i ten komin... Projekt Anastazja z http://www.archipelag.pl ale ta anastazja ma 169 użytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.03.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Ominął mnie konkurs Szkoda W taki razie pytanie dla Ciebie. Na ile firma wycenia stan pod klucz tego domu. Standard raczej podstawowy (np. podłogi salonu panele 45pln/m)? 350.000 - zgadłam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-mierzyn 06.03.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Nagrodą zawsze jest nauka. Swoja drogą widać, że weterani (TESKA) mają nosa. Mój dom w projekcie ma 185 m użytkowej, 270 m netto. w/g mojej alternatywnej wyceny, jeśli sam będę robił za zaopatrzeniowca i wynajmował poszczególne ekipy będzie to kosztowało max.180.000,0plnmój ma uzytkowej 197 i stan surowy w kosztorysie obliczyli na 140 tys zalży jak bardzo masz skoplikowana konstrukcje ale ja w/g wstępnych obliczeń powinnam sie w tym zmieścic Niestety podobał mi się dach, no i ten komin... Projekt Anastazja z http://www.archipelag.pl ale ta anastazja ma 169 użytkowej Adaptacja projektu (m.in poszerzenie garażu o 3m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-mierzyn 06.03.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Ominął mnie konkurs Szkoda W taki razie pytanie dla Ciebie. Na ile firma wycenia stan pod klucz tego domu. Standard raczej podstawowy (np. podłogi salonu panele 45pln/m)? 350.000 - zgadłam?? 511.000,0pln, ta reszta chyba do targowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 06.03.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jacek-mierzyn bardzo podoba mi się twój projekt, zarówno z zewnątrz, jak i w środku...żebyś tylko za dużo nie pozmieniał, dobrze? Plisss! Wycena nawet sensowna, tylko, co dokładnie obejmuje z wykończeniówki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.03.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Ominął mnie konkurs Szkoda W taki razie pytanie dla Ciebie. Na ile firma wycenia stan pod klucz tego domu. Standard raczej podstawowy (np. podłogi salonu panele 45pln/m)? 350.000 - zgadłam?? 511.000,0pln, ta reszta chyba do targowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.03.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 A ktoś robił wycenę maateriałów emailem??? Czy trzeba osobiście, może na początek droga elektroniczna wystarczy? Ja dziś się zgłosiłem do 3 hurtowni - via e-mail z prośbą o wycenę. Najpierw zapowiedziałem się telefonicznie. Zobaczymy jak szybka będzie reakcja. Wszystkie e-mail odebrane to przy czym dzis siedzisz??? Ostatnio z żoną testujemy duuuuuuuużo lodu+wódka+blue_curacao+sok z cytryny+Sprite no to polecam...skruszony lod, limonka, cukier trzcinowy...i wodka.... lodu cala szklanka..limonka starta z cukrem...zalane wodka...ech... ale dziwy popijata , a żubrówka z sokiem jabłkowym też ok eeeeee żubruwkę to z sokiem ananasowym Dzięki TESKA - teraz żona kazali jechać do sklepu po limonkę. Żona pyta czy jedynym wypełniaczem jest sok z limonki i cukru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.03.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 A ktoś robił wycenę maateriałów emailem??? Czy trzeba osobiście, może na początek droga elektroniczna wystarczy? Ja dziś się zgłosiłem do 3 hurtowni - via e-mail z prośbą o wycenę. Najpierw zapowiedziałem się telefonicznie. Zobaczymy jak szybka będzie reakcja. Wszystkie e-mail odebrane to przy czym dzis siedzisz??? Ostatnio z żoną testujemy duuuuuuuużo lodu+wódka+blue_curacao+sok z cytryny+Sprite no to polecam...skruszony lod, limonka, cukier trzcinowy...i wodka.... lodu cala szklanka..limonka starta z cukrem...zalane wodka...ech... ale dziwy popijata , a żubrówka z sokiem jabłkowym też ok eeeeee żubruwkę to z sokiem ananasowym Dzięki TESKA - teraz żona kazali jechać do sklepu po limonkę. Żona pyta czy jedynym wypełniaczem jest sok z limonki i cukru ? żubrówka z sokiem ananasowym??? trzeba będzie spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-mierzyn 06.03.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jacek-mierzyn bardzo podoba mi się twój projekt, zarówno z zewnątrz, jak i w środku...żebyś tylko za dużo nie pozmieniał, dobrze? Plisss! Wycena nawet sensowna, tylko, co dokładnie obejmuje z wykończeniówki...? Muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony jakością (może objętością) opracowania - liczy123 strony. Co do wykończeniówki, to nie zdążyłem się dokładnie z tym wszystkim zapoznać, ale na pierwszy rzut oka brakuje; schodów wewnętrznych i białego montazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 06.03.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 No to wpatrz się dokładnie, bo jak brakuje schodów, białego montażu, to cena zaczyna być wygórowana, a może raczej nazwijmy ją: do zbicia, tudzież zachęcająca do samodzielnego dzierżenia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-mierzyn 06.03.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mam pytanie o opinię o hurtowni PROMIX w Mierzynie. Ceny zaproponowane mi tam przy obsłudze całej budowy okazały sie niższe niż proponuje mi rzeczona firma. Ale chca przedpłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 06.03.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jacek-mierzyn bardzo podoba mi się twój projekt, zarówno z zewnątrz, jak i w środku...żebyś tylko za dużo nie pozmieniał, dobrze? Plisss! Wycena nawet sensowna, tylko, co dokładnie obejmuje z wykończeniówki...? Muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony jakością (może objętością) opracowania - liczy123 strony. Co do wykończeniówki, to nie zdążyłem się dokładnie z tym wszystkim zapoznać, ale na pierwszy rzut oka brakuje; schodów wewnętrznych i białego montazu. Dla mnie te 511tyś było podejrzanie za mało przy wycenie 240tyś za stan surowy otwarty (bo ten etap zawiera się w przedziale 30-40% całkowitych kosztów budowy). Ja obstawiałem wycenę na powyżej 600tyś. PS. U mnie stan surowy otwarty, to dokładnie 1/3 kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-mierzyn 06.03.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 No to wpatrz się dokładnie, bo jak brakuje schodów, białego montażu, to cena zaczyna być wygórowana, a może raczej nazwijmy ją: do zbicia, tudzież zachęcająca do samodzielnego dzierżenia budowy Ten Twój dom duuuży, chłopaki też. Pewnie, że będę targował, bo jest to kwestia ewentualnej wymiany samochodu na duuuużo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 06.03.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mam pytanie o opinię o hurtowni PROMIX w Mierzynie. Ceny zaproponowane mi tam przy obsłudze całej budowy okazały sie niższe niż proponuje mi rzeczona firma. Ale chca przedpłaty. dobry wieczór. Opinia o hurtowni Promix jak najbardziej pozytwna. Rzeczywiście wymagaja przedpłaty, dzieki temu ceny materiałow sa konkurencyjne. Jak na razie (zostala nam jeszcze dachowka do wzięcia) współpraca jest bardzo dobra. Materiały na budowie na czas, faktury wystawiane rzetelnie. ula mamy wiechę! zobaczcie! ulaz.wrota.net/wiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-mierzyn 06.03.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jacek-mierzyn bardzo podoba mi się twój projekt, zarówno z zewnątrz, jak i w środku...żebyś tylko za dużo nie pozmieniał, dobrze? Plisss! Wycena nawet sensowna, tylko, co dokładnie obejmuje z wykończeniówki...? Muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony jakością (może objętością) opracowania - liczy123 strony. Co do wykończeniówki, to nie zdążyłem się dokładnie z tym wszystkim zapoznać, ale na pierwszy rzut oka brakuje; schodów wewnętrznych i białego montazu. Dla mnie te 511tyś było podejrzanie za mało przy wycenie 240tyś za stan surowy otwarty (bo ten etap zawiera się w przedziale 30-40% całkowitych kosztów budowy). Ja obstawiałem wycenę na powyżej 600tyś. Cena zawiera przyłacza prądu i wody, ale to raptem 9tys. Przeliczyłem jeszcze raz zgadza się. Narzut 9to zysk?) 7%. Wywołałem temat bo mnie zbulwersował. PS. U mnie stan surowy otwarty, to dokładnie 1/3 kosztów. Przepraszam - wpisałem się w Twój tekst. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.03.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mam pytanie o opinię o hurtowni PROMIX w Mierzynie. Ceny zaproponowane mi tam przy obsłudze całej budowy okazały sie niższe niż proponuje mi rzeczona firma. Ale chca przedpłaty. dobry wieczór. Opinia o hurtowni Promix jak najbardziej pozytwna. Rzeczywiście wymagaja przedpłaty, dzieki temu ceny materiałow sa konkurencyjne. Jak na razie (zostala nam jeszcze dachowka do wzięcia) współpraca jest bardzo dobra. Materiały na budowie na czas, faktury wystawiane rzetelnie. ula mamy wiechę! zobaczcie! ulaz.wrota.net/wiecha chyba nie można zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 06.03.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jacek-mierzyn bardzo podoba mi się twój projekt, zarówno z zewnątrz, jak i w środku...żebyś tylko za dużo nie pozmieniał, dobrze? Plisss! Wycena nawet sensowna, tylko, co dokładnie obejmuje z wykończeniówki...? Muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony jakością (może objętością) opracowania - liczy123 strony. Co do wykończeniówki, to nie zdążyłem się dokładnie z tym wszystkim zapoznać, ale na pierwszy rzut oka brakuje; schodów wewnętrznych i białego montazu. Dla mnie te 511tyś było podejrzanie za mało przy wycenie 240tyś za stan surowy otwarty (bo ten etap zawiera się w przedziale 30-40% całkowitych kosztów budowy). Ja obstawiałem wycenę na powyżej 600tyś. PS. U mnie stan surowy otwarty, to dokładnie 1/3 kosztów. Cena zawiera przyłacza prądu i wody, ale to raptem 9tys. Przeliczyłem jeszcze raz zgadza się. Narzut 9to zysk?) 7%. Wywołałem temat bo mnie zbulwersował. Jeśli chodzi o koszty stanu surowego, to koszt materiałów nie przekroczy 140tyś (ja bym się zmieścił w dużo mniejszej kwocie). Wykonawca który robił u mnie wziałby za robocizne Twojego domu 45tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.03.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 może Xedos w Mierzynie? Dzięki, tam niestety nie mają tego, co akurat potrzebne. a co potzrebujesz??? mam kolege moze bedzie mogl pomoc.... Bardzo potrzebuję silnik do Toyoty Avensis rocznik '99. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.03.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 mój ma uzytkowej 197 i stan surowy w kosztorysie obliczyli na 140 tys zalży jak bardzo masz skoplikowana konstrukcje ale ja w/g wstępnych obliczeń powinnam sie w tym zmieścic Kaśka, kto robił Ci kosztorys? Czyżby Archon? Uważaj, bo może jednak byc nieadekwatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-mierzyn 06.03.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jacek-mierzyn bardzo podoba mi się twój projekt, zarówno z zewnątrz, jak i w środku...żebyś tylko za dużo nie pozmieniał, dobrze? Plisss! Wycena nawet sensowna, tylko, co dokładnie obejmuje z wykończeniówki...? Muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony jakością (może objętością) opracowania - liczy123 strony. Co do wykończeniówki, to nie zdążyłem się dokładnie z tym wszystkim zapoznać, ale na pierwszy rzut oka brakuje; schodów wewnętrznych i białego montazu. Dla mnie te 511tyś było podejrzanie za mało przy wycenie 240tyś za stan surowy otwarty (bo ten etap zawiera się w przedziale 30-40% całkowitych kosztów budowy). Ja obstawiałem wycenę na powyżej 600tyś. PS. U mnie stan surowy otwarty, to dokładnie 1/3 kosztów. Cena zawiera przyłacza prądu i wody, ale to raptem 9tys. Przeliczyłem jeszcze raz zgadza się. Narzut 9to zysk?) 7%. Wywołałem temat bo mnie zbulwersował. Jeśli chodzi o koszty stanu surowego, to koszt materiałów nie przekroczy 140tyś (ja bym się zmieścił w dużo mniejszej kwocie). Wykonawca który robił u mnie wziałby za robocizne Twojego domu 45tyś. Ogladałem Twój dom; dom piękny a otoczenie powalające. Musi być chaczyk - pewnie daleko od miasta. Chętnie przyjme namiary na Twoją ekipę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts