czupurek 07.03.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 witam wtorkowo. no dzisiaj to, już zima przesadziła. miałam wrażenie że do furtki płynę - śniegu po kolana, a że u nas droga jest pseudo więc ledwo wyjechałam. choć krajowa wygladała tylko trochę lepiej. ile wywrotek piasku jest poptrzebne w opcji podstawowej myśmy ze swoją parterówką nie chcieli być przyciśnięci mocno do ziemi (w otoczeniu wyższe domy oraz dość nierówny teren) i podnieśliśmy wysokość fundamentów bloczkami (z tego co pamiętam o pół metra) - ale piachu do zasypania poszło od groma i ciut ciut. jak mnie pamięć nie myli to na pow. domu ca' 140m2 - piachu zasypowego poszło 220t (wtedy 14-15zł tona) tj. 13-14 wozów. pozdrawiam zimowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.03.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 witam wtorkowo. no dzisiaj to, już zima przesadziła. miałam wrażenie że do furtki płynę - śniegu po kolana, a że u nas droga jest pseudo więc ledwo wyjechałam. choć krajowa wygladała tylko trochę lepiej. ile wywrotek piasku jest poptrzebne w opcji podstawowej myśmy ze swoją parterówką nie chcieli być przyciśnięci mocno do ziemi (w otoczeniu wyższe domy oraz dość nierówny teren) i podnieśliśmy wysokość fundamentów bloczkami (z tego co pamiętam o pół metra) - ale piachu do zasypania poszło od groma i ciut ciut. jak mnie pamięć nie myli to na pow. domu ca' 140m2 - piachu zasypowego poszło 220t (wtedy 14-15zł tona) tj. 13-14 wozów. pozdrawiam zimowo aż tyle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.03.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Witam wtorkowo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.03.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 mój ma uzytkowej 197 i stan surowy w kosztorysie obliczyli na 140 tys zalży jak bardzo masz skoplikowana konstrukcje ale ja w/g wstępnych obliczeń powinnam sie w tym zmieścic Mój ma 185 z garażem. Kupiłem kosztorys inwestorski i tam stoi, że dom pod klucz ma kosztować 350 tys zł. I co? I nic. Za mniej jak 500 tys. nikt mi go nie chce wybudować. Klaus nie strasz bo ja planuje sie zmiescic do 300-350 tys dom mniejszy do 140 uzytk. a mazy mi sie dachowka glazurowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Dziwię sie jednak,że tak wiele osób stawia na niższy metraż; albo ja jestem marzycielem, albo na imieniny przyjechał wujek z Ameryki. jacek hmm...no super zabrzmialo...weteranka a czemu tak sporo osob buduje takie metrazowo domy??? hmm...sam zobaczysz....i albo duzo zarabiasz...albo bierzesz kredyt w astronomicznej kwocie( to wspolczuje) no albo ten wujek z hameryki rzeczywiscie przyjechal.... no i mysle ze sam zrozumiesz...jak bedziesz na etapie wykanczania...... natomaist...zalozenia ze to bedzie mnie kosztowalo tylko tyle....no coz....malo kiedy sie sprawdza....czego akurat zycze...zeby sie sprawdzilo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 mój ma uzytkowej 197 i stan surowy w kosztorysie obliczyli na 140 tys zalży jak bardzo masz skoplikowana konstrukcje ale ja w/g wstępnych obliczeń powinnam sie w tym zmieścic Mój ma 185 z garażem. Kupiłem kosztorys inwestorski i tam stoi, że dom pod klucz ma kosztować 350 tys zł. I co? I nic. Za mniej jak 500 tys. nikt mi go nie chce wybudować. Klaus nie strasz bo ja planuje sie zmiescic do 300-350 tys dom mniejszy do 140 uzytk. a mazy mi sie dachowka glazurowana Tak tu sobie o kosztach rozmawiamy, ale trzeba by sprecyzować "koszt budowy domu". Zakładam , że obejmuje on sam dom, bez: podjazdów, ogrodzenia, ogrodu - bo jesli tak, to wycen nie barzdo mozna porównywac, bo samo ogrodzenie z klinkieru i stalowych przęseł na działkę średnej wielkości będzie z 50 tys. kosztować, brukować można całą działkę, albo tylko alejki itd., itp. Tak więc trzeba by ustalić o jakich konkretnie kosztach mówimy. Podobnie z wnętrzem: czy meble też sie liczą, a kuchnia, a kafle, rozumiem, że schody, podłoga, drzwi należą do tej wyceny, ale co z resztą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Ominął mnie konkurs Szkoda W taki razie pytanie dla Ciebie. Na ile firma wycenia stan pod klucz tego domu. Standard raczej podstawowy (np. podłogi salonu panele 45pln/m)? 350.000 - zgadłam?? 511.000,0pln, ta reszta chyba do targowania? jacek no i uwazaj na projekty z archipelagu.....mocno sa niedokladne ( poczytaj w projektach) wiezby to na bank sa przesadzone- w moim domu jest wiezba ktora wystarczylaby spokojnie na jescze 2..... szkoda ze to dopiero wychodzi jak juz masz projekt..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Pokaze wam trzy domy wszystkie o powierzchni 130-140 m .Mam w warunkach zabudowy min 35 kat nach dachu .Ktory wedlug was jest najtanszy w budowie a ktory najladniejszy Dom 1 http://images1.fotosik.pl/32/ev0l5brtaxj3cpny.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Dom 2 http://images2.fotosik.pl/22/ocok77gvwb2snkkn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Bryta mi sie podoba ten nr 1 chociaz poczekam na nr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Pokaze wam trzy domy wszystkie o powierzchni 130-140 m .Mam w warunkach zabudowy min 35 kat nach dachu .Ktory wedlug was jest najtanszy w budowie a ktory najladniejszy Dom 1 http://images1.fotosik.pl/32/ev0l5brtaxj3cpny.jpg mam tylko pytanie....jak wjezdza sie do tego garazu???? i jedno jeszcze: gdzi emozna kupic takie podstawki pod kwiaty na kólkach??? na taras by mi sie tez takie przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.03.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 z tych dwóch też stawiam na 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 no i witam grupke..... powariowala ta pogoda.......sniegu po kolana....wrocilam wlasnie od łopaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Dom nr 3 http://images1.fotosik.pl/32/vn8wtl0q9k6vqw3h.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 07.03.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 i ja też nr 1 a z tym wjazdem to dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Tez zauwazylam ze tan garaz cos nie tak Ale czy przy 35 stopniach dachu parterowy ma sens i ktory tanszy a ktory ladniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 chyba ze to jest pom gsp....bo zaden wjazd byc nie moze....hmm..widac kawalek alejki...wiec auto nijak ale zdecydowanie nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Tez zauwazylam ze tan garaz cos nie tak Ale czy przy 35 stopniach dachu parterowy ma sens i ktory tanszy a ktory ladniejszy moim skromnym zdaniem: paretrowka jest najladniejsza i chyba z tych 3 jest dach najtanszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ta parterowka wedlug orginalu z przodu wyglada tak (bez glazurowanej dachowki i garazu) http://images2.fotosik.pl/32/dczcfa0u1lbdt5zw.jpg Co sadzicie o przodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts