delf 07.03.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Moim zdaniem najtańszy jest dach dwuspadowy, a więc 3. na tych zdjęciach nie widać szczegółów żadnegoz dachów, ale dwuspadowy, to zawsze dwuspadowy. Parterówka jest ok, ale 2 i 3 też są łądne. 2 jest pokazana w złej perpektywie i karykaturalnie zniekształcona, więc dlatwego nam sie nie podoba, a 3 jest całkiem ok, chociaż, ja nie lubię balkonów na pietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Bryta może podaj linki do tych projektów, to sobie ze wszytskich stron poogladamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Tez podoba mi sie 1 i 2 ale obydwa po rowno. Jak patrzy sie na parterowke to jaka na niej jest duza roznica w tych dwoch zdieciach (chodzi mi o dach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Ta parterowka http://www.rensch-haus.com ciekawy jest tez http://www.fingerhaus.de Duzo domow jest na http://www.bauen.com http://www.bauen.de Lubie ogladac te strony ze wzgledu na elewacje w tych dwoch ostatnich portalach trzeba wyszukiwyc pod cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Tez podoba mi sie 1 i 2 ale obydwa po rowno. Jak patrzy sie na parterowke to jaka na niej jest duza roznica w tych dwoch zdieciach (chodzi mi o dach) szkliwiona dachoweczka zawsze wyglada super...... i ten dom jest ok.... a Ty jaki zamierzasz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.03.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 1i 2 są fajne, ale że zawsze marzyłam o pokojach na poddaszu i przytulnej sypialni to stawiam na 2 - ale bez balkonu. Oczywiscie i dach tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 07.03.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. ale dzis sie naszuflowałam.....wiosna sniegiem sypneła.....ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 07.03.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 nr 2 ma wprawdzie 2 spadowy ale na pięterku nie dość że balkon to i daszek następny też jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.03.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.03.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam a kiedy to było?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam No kochaniutka, ale to jeszcze w Zjednoczonej Europie nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.03.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam a kiedy to było?? 11 kwietnia będzie 2 lata jak mieszkamy, a sprawdzając ceny nie wiele się zmeiniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.03.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam No kochaniutka, ale to jeszcze w Zjednoczonej Europie nie było ale taeraz przecież zaczęłam drugą budowę i jak porównuję ceny to np stal mam taniej niż w 2003 roku, beton cena ta sama co w 2004r, bloczki na fundamenty były 40 groszy droższe niż w 2003 spodziewam się, że BK będzie droższy, ale już wiem, że dachówkę dostanę dokładnie w tej samej cenie co w 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Tez mysle o glazurowanej bo dzialka jest w otulinie lesnej chodzi o glony.W parterowce podoba mi sie brak schodow idealna na stare lata .A w tym drugim balkon a widok na las napewno jest super . Ten wykusz w parterowce tak swietnie wyglada http://images2.fotosik.pl/32/vtknylp366idjwe8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam Didi tylko pozazdroscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 07.03.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 oj powariowała ta pogoda powariowała kto widziałtyleśniegu w Szczecinie w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam No kochaniutka, ale to jeszcze w Zjednoczonej Europie nie było ale taeraz przecież zaczęłam drugą budowę i jak porównuję ceny to np stal mam taniej niż w 2003 roku, beton cena ta sama co w 2004r, bloczki na fundamenty były 40 groszy droższe niż w 2003 spodziewam się, że BK będzie droższy, ale już wiem, że dachówkę dostanę dokładnie w tej samej cenie co w 2003 i plusz, i plusz... nie no wiadomo, że technologia i stopień skomplikowania projketu zdecydowanie wpływa na cenę, wiem z autopsji, że domy o podobnym metrazu można wybudować za cenę różniąca sie o 60-70%. Generalnie drożej jest, jak sie bierze firme zatrudniająca podwykonawców, niż samych wykonawców (za mój dom firma wzięła 40 tys, wykonawcy właściwi dostali z tego 16 tys.), ale trzeba z drugiej strony wliczyć w to nadzór, konsultacje, ewentualne wpadki projektanów i ich prostowanie. Kwestia uzytych materiałów: niektórzy nie zasną w domu z suporeksu ocieplonym styropianem itd. Poza tym dobry projekt, to jest połowa sukcesu! U mnie jest zdecydowanie za duzo betonu, teska narzeka na więźbę, a projektanci maja to w nosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam zartujesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 07.03.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 witam wszystkich, ale sie rozpisaliscie od rana ja niestety tez odśnieżałam schody i reszte ale za to teraz pieknie słoneczko swieci,dałacze sie do głosowania-i stawiam na 1i 3( taki kolor dachu mi się widzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts