Teska 07.03.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam No kochaniutka, ale to jeszcze w Zjednoczonej Europie nie było ale taeraz przecież zaczęłam drugą budowę i jak porównuję ceny to np stal mam taniej niż w 2003 roku, beton cena ta sama co w 2004r, bloczki na fundamenty były 40 groszy droższe niż w 2003 spodziewam się, że BK będzie droższy, ale już wiem, że dachówkę dostanę dokładnie w tej samej cenie co w 2003 i plusz, i plusz... nie no wiadomo, że technologia i stopień skomplikowania projketu zdecydowanie wpływa na cenę, wiem z autopsji, że domy o podobnym metrazu można wybudować za cenę różniąca sie o 60-70%. Generalnie drożej jest, jak sie bierze firme zatrudniająca podwykonawców, niż samych wykonawców (za mój dom firma wzięła 40 tys, wykonawcy właściwi dostali z tego 16 tys.), ale trzeba z drugiej strony wliczyć w to nadzór, konsultacje, ewentualne wpadki projektanów i ich prostowanie. Kwestia uzytych materiałów: niektórzy nie zasną w domu z suporeksu ocieplonym styropianem itd. Poza tym dobry projekt, to jest połowa sukcesu! U mnie jest zdecydowanie za duzo betonu, teska narzeka na więźbę, a projektanci maja to w nosie. masz racje....archipelag dalej olewa sprawe stalowych hebow...zrobili przeciez mi kratownice ale i tak w projektach sa dalej te heby..... wiesz dlaczego??? bo konstruktor dostaje zaplate w % od kosztorysu...stad olewaja to wszytsko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 07.03.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 pewie że żartuje. ja dojechałam prawie do tej ceny (dom mniejszy, działka też) i jeszcze z 50tys potrzebuję żeby skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 witam wszystkich, ale sie rozpisaliscie od rana ja niestety tez odśnieżałam schody i reszte ale za to teraz pieknie słoneczko swieci,dałacze sie do głosowania-i stawiam na 1i 3( taki kolor dachu mi się widzi) aerobik od rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 07.03.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Witam zimowo Duzo domow jest na http://www.bauen.com http://www.bauen.de O, nawet konkurencyjne forum odkryłam. Idę poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 pewie że żartuje. ja dojechałam prawie do tej ceny (dom mniejszy, działka też) i jeszcze z 50tys potrzebuję żeby skończyć no tez tak mysle...moje ogrodzenie plus podjazdy to kwota 40 tys...a gdzie reszta??? Didi ty policz dobrze te rachuneczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.03.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam zartujesz???? od początku budowy zaprowadziłam zeszyt i wpisywałam wszystkie wydatki (gwoździe też) i tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 no i kawka wypita...teraz sioooo ide sprzatac chałupke...no i moze rozpale w kominku????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam zartujesz???? od początku budowy zaprowadziłam zeszyt i wpisywałam wszystkie wydatki (gwoździe też) i tak wyszło hmm...to pozazdroscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 07.03.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 a w kwestii domków: mnie się podoba nr 2 i ten półokrągły balkon zadaszający taras. Też będę miała podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam zartujesz???? od początku budowy zaprowadziłam zeszyt i wpisywałam wszystkie wydatki (gwoździe też) i tak wyszło Didi to jest sie od Ciebie czego uczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A co sadzicie o przodzie domu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 07.03.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 witam:-) powiedzcie szybciutko jak wstawic link do strony internetowej, bo chce te wiechce Wam pokazac:-) Teska a dlaczego maupy jestesmy? ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 07.03.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja też zapisuję wszystko chociaż mamy działke niecały rok ,budowę zaczniemy może maj .czerwiec a tu wydane już... 18 tyś w tym ogrodzenie docelowe z dwóch stron-a gdzie reszta.... aż się boje,żałuje że nie wiedziałam o istnieniu forum wcześniej ale teraz nadrabiam i siedzę po parę godzinek i nadrabiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 pewie że żartuje. ja dojechałam prawie do tej ceny (dom mniejszy, działka też) i jeszcze z 50tys potrzebuję żeby skończyć O to się dobrze składa, bo ja na pytania, kiedy sie wprowadzam (też was tak wkurzały?) odpowiadam: za 50 tysiecy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A co sadzicie o przodzie domu 1 śliczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 07.03.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 oj powariowała ta pogoda powariowała kto widziałtyleśniegu w Szczecinie w marcu widziałam w zeszłym roku. Moja corka 14 marca miała przedszkolny kulig. Sniegu po kolana. Ale mam nadzieje, ze to juz łabędzi śpiew (nomen omen) tegorocznej zimy. JaGdzie te krokusy i tulipany!!! ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.03.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam zartujesz???? od początku budowy zaprowadziłam zeszyt i wpisywałam wszystkie wydatki (gwoździe też) i tak wyszło hmm...to pozazdroscic dokładnie 344 801,24 a w tym są takie pozycje jak podarek - 13zł i 140zł podkładki 10,48 zakup weksli 21,75 legar 7,14 i nne równie ciekawe pozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 dokładnie 344 801,24 a w tym są takie pozycje jak podarek - 13zł i 140zł podkładki 10,48 zakup weksli 21,75 legar 7,14 i nne równie ciekawe pozycje I serio w tym jest zakup działki, cały dom i ogrodzenie? A w domu do jakiego etapu liczyłaś? I ile metrów masz dokładnie? A prąd zuzywany na budowie, wszytskie przyłącza i oczyszczalnia tez w tym są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A co sadzicie o przodzie domu 1 śliczny! Powaznie ale czy ten przod szybko sie nie znudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A co sadzicie o przodzie domu 1 śliczny! Powaznie ale czy ten przod szybko sie nie znudzi Nie bardzo rozumiem pytanie Każdy ci się znudzi tak samo, jak ten, albo nie znudzi, tak samo, jak ten... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts