Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

i kaucje pamiętaj o kaucjach. koleżanka (wybudowana w dobrej) kupiła nowiuteńką kawalerkę dla syna. a że syn młody to, wynajęła studentom. czujecie to: wchodzą do pół rocznego, wypieszczonego niedawno mieszania a tam: niektóre kafle popękane, kibelek pęknięty i gorszy niż w publicznej, syf i brud dookoła. studenci kopa aut, ale zatrzymana kaucja zniwelowała straty

szok :o

tak to bywa przy wynajmie :evil:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

To niezly wynik to potwierdza ze warto myslec o malym metrazu :D

czy ja wiem? słyszałam że ludzie potrafią o wiele mniej zużyć. ja tam spokojnie ani nie oszczędzam ani nie szaleję (temp dzienna 19-20)

może przy kondensacie wyszłoby mniej, ale nie wiem.

Mi bardzo zalezy na tym aby oplaty byly niskie bo teraz to moge duzo pracowac ale kiedys trzeba bedzie zwolnic tempo :D

i tak uważam że studentom chyba lepiej + kontrola. bo jak wejdzie matka z dziećmi..... i nie wyjdzie?

jaki eksperyment? teraz wynajmiesz (umowa np na rok i jest kasa na raty) a jak nie będzie pasować to, dasz do sprzedaży i gdy pojawi się kupiec sprzedaż (termin opuszczenia mieszkania można przecież uzgodnić)

i kaucje pamiętaj o kaucjach. koleżanka (wybudowana w dobrej) kupiła nowiuteńką kawalerkę dla syna. a że syn młody to, wynajęła studentom. czujecie to: wchodzą do pół rocznego, wypieszczonego niedawno mieszania a tam: niektóre kafle popękane, kibelek pęknięty i gorszy niż w publicznej, syf i brud dookoła. studenci kopa aut, ale zatrzymana kaucja zniwelowała straty

szok :o

tak to bywa przy wynajmie :evil:

nie dołujcie mnie bo też planuję wynająć!

i tak uważam że studentom chyba lepiej + kontrola. bo jak wejdzie matka z dziećmi..... i nie wyjdzie?

jaki eksperyment? teraz wynajmiesz (umowa np na rok i jest kasa na raty) a jak nie będzie pasować to, dasz do sprzedaży i gdy pojawi się kupiec sprzedaż (termin opuszczenia mieszkania można przecież uzgodnić)

e no matce z dziecmi to nie :lol: za malo by mogla zaplacic za wynajem :oops:

Albo jakiejs firmie albo studentom, z tym ze studenci nie placa w wakacje :-? no i bede musiala kupic lozka jakies, szafy, biurka - o moze wiecie gdzie jest fajny komis meblowy zeby kupic takie rzeczy?

Sprobuję wynając ... zobaczymy co się bedzie działo :lol:

Mi bardzo zalezy na tym aby oplaty byly niskie bo teraz to moge duzo pracowac ale kiedys trzeba bedzie zwolnic tempo :D

każdemu zależy. ale w sumie nie wiem ile płacą ci którzy mają kaloryfery. w sumie zależy od wielu czynników: ocieplenia, utrzymywanej temp, ilości osób, metrażu, jakości ustrojstwa.

na pocieszenie :cry: gaz znowu idzie do góry.

kiedy jest tylko ogrzewanie podłogowe ważny jest dobry projekt, ilość pętli i automatyka: musi być czujnik zewnętrznej temp, regulatory w każdym pomieszczeniu, i termostat w miejscu reprezentatywnym. no i trzeba się przyzwyczaić to takiej formy grzania: nigdzie nie czujesz ciepła, a zimno nie jest, jest zwyczajnie.

jeden minus: gdy masz doła, przemarzłaś nie ma gdzie sie przytulić do ciepłego kaloryferka (przecież na podłogę - i tak chłodną - nie będziesz się rzucać). :lol:

No tak na podloge to sie mozna zucac ale nie samemu :wink: 8)

a tak ten gaz zaczyna by ..... nie bede przeklinac chodzi mi o cene

na samą podłogę to nie za bardzo, ale na jakieś korzuszki i przy kominku to czemu nie :oops:

Dobrze ze maz tego nie czyta bo jeszcze by pomyslal ze jestem Erotoman-Gawedziasz :wink: 8)

No tak na podloge to sie mozna zucac ale nie samemu :wink: 8)

a tak ten gaz zaczyna by ..... nie bede przeklinac chodzi mi o cene

na samą podłogę to nie za bardzo, ale na jakieś korzuszki i przy kominku to czemu nie :oops:

Dobrze ze maz tego nie czyta bo jeszcze by pomyslal ze jestem Erotoman-Gawedziasz :wink: 8)

dobrze, że mój też nie bo już by szukał korzuszków :oops: :oops: