Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

A kwoty obejmuja wszytsko od gwoździa do wykonawcy.

Netto czy brutto?

Raju, Klaus :roll: :wink: czy ty naprawde myslisz, że ja z faktur i paragonów byłabym w stanie rozróżnić kwoty netto od brutto :lol:

Pewnie, że brutto: wyjete z kieszenie i zapłacone :D

Wiem, że zapłacone. Ale VAT był 0%, 7% czy 22%?

aleś ty zasadniczy.. i to dzisiaj :wink:

Wspomniany etap był w zasadzie w całości z 7% vatem, ale końcówka juz w czasie zmian, więc ceny były sztucznie zawyżane pomimo 7%.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

No to jeszcze "doszczegółowię": stan surowy zamknięty był już z 22%

No widzisz ile ta sprawa ma niuansów do doszczegółowienia?

A były jakieś etapy z 0%

W zasadzie wszytskie materiały budowlane (kleje, cement, gips, siatki, płyty GK itp.) od jakiegoś roku, ale to już ilości zdecydowanie nie hurtowe, jak na początku.

Ja analizuję oferty ekip budowlanych.

I męczę drinka Teski :oops:

I co, smakuje?? :wink:

skoro męczy to chyba niezbyt :)

tomadyna a z czego.................:roll:

Wiesz nie ............

a lod był pokruszony???

Pewnie że był - teraz jak w Makro odkryliśmy gotowe kostki to lodu ci w zamrażalniku pod dostatkiem :lol:

o nic nie wiem?????

W Makro w lodówkach z mrożonkami można nabyć "drogą kupna :D " 3 kg worki gotowych fajnych głęboko zmrożonych kostek lodowych np. do drineczków. Kupuję szybko do domu zamrażarka i po sprawie 8)

Kurczę teraz się wszyscy rzucą i co będzie :evil:

właśnie sie dowiedziałam że na 99% koło kauflandu na wiosennej (w miejscu wyburzonego scmb) będzie CASTORAMA-hurra-chociaż wolałabym jakieś obi lub ikea ,lubie łazic po takich sklepikach,bardziej nie moge sie doczekac wykonczeniówki niz budowania bo lubie sie w tym bawić :p

właśnie sie dowiedziałam że na 99% koło kauflandu na wiosennej (w miejscu wyburzonego scmb) będzie CASTORAMA-hurra-chociaż wolałabym jakieś obi lub ikea ,lubie łazic po takich sklepikach,bardziej nie moge sie doczekac wykonczeniówki niz budowania bo lubie sie w tym bawić :p

Powiem tak, tam na 100% będzie Castorama, juz jest szkielet hali, a na 70% obok ma byc IKEA!!!

Powiem tak, tam na 100% będzie Castorama, juz jest szkielet hali, a na 70% obok ma byc IKEA!!!

po co następna castorama?? :( IKEA i OBI to by się przydało :wink:

delfa jak tam poszukiwania opiekunki?? :)

znalazłam, dzisiaj jest pierwszy dzień, ale nie moge sie przestawic, bo poprzednia była młoda i sie z marcinkiem nie cackała, w sensie, że pozwalała mu byc samodzielnym, z jedzenia też kosmosu nie robiła, a ta jest w wieku moich rodziców, czyli typowa babcia dla mojego synka, i juz widze, że zaczyna go karmic, wypytuje, do konkretnie na obiad, mam nadzieje, że to takie "niedoskonałości" pierwszych dni, i nie bede musiała wszytskiego codziennie jej mówić.

castorama ma ponyc byc latem-tylko czy solidny dach zrobia?-tak sie spieszą

a kysz! daj spokój :roll: :D Będzie dobrze. Poza tym, abstrachując od ogólnej liczby marjetów wszlkeijmaściw szczecinie, akurat Castorama na prawobrzezu mi nie przeszkadza, bo NOMI, to nieporozumienie, a jazda do Castoram isniejących, to cała wyprawa. Nie przeczę jednak, że wystarczyłoby OBI.