Teska 10.03.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 dzieki Teska i Delf za wyczerpujace informacje n.t. III lic ,terażniejsza wychowawczyni syna w gimn. tez uczy fizyki i ma jedną klasę w tym liceum to powiem synowi zeby sie zapytał kto jeszcze tam uczy fizy.dla mnie to dobra opca bo teraz niedaleko a z płoni jeden autobus-20 min i jest a tak 2,3 połaczenia do centrum.i tu bardziej pod okiem a dalej to hulaj dusza,na gimnazjum też narzekaja niekórzy ale na szczeście syn umie się wszędzie znaleśc ta babka jest ok....chodzil moj syn do niej na korki....u niej mialby 5....a u pana k mial 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.03.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 no i witam grupke piateczkowo..... no i znikam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 10.03.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witam czwartkowo grupkę adria masz jakieś wieści ze spotkania? Większość przeciw, 4 za Petycja będzie przygotowywana. Nasz sąsiad drugi dom postawił w tym regionie, bo w pierwszym po 2 latach ludzie z balkonów zaczęli mu w ogródek zagladać, a teraz kolejny kwiatek... Odnośnie jakiego terenu odbywa się dyskusja ? Mierzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 10.03.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 [ Odnośnie jakiego terenu odbywa się dyskusja ? Witam piątkowo, nareszcie Tomadyna możesz być spokojny chodzi o Mierzyn. A co z Twoją sprawą, masz jakieś przecieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 10.03.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witam czwartkowo grupkę adria masz jakieś wieści ze spotkania? Większość przeciw, 4 za Petycja będzie przygotowywana. Nasz sąsiad drugi dom postawił w tym regionie, bo w pierwszym po 2 latach ludzie z balkonów zaczęli mu w ogródek zagladać, a teraz kolejny kwiatek... myślałam że wszyscy będa przeciw a tu proszę... jak to wygląda pod względem prawnym? jest jakaś szansa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.03.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Hej ja polecam skład drzweny na Ku Słońcu - Kudra i Spółka . Ale jesli masz gdzies dostep aby tanio kupic drewno, to sa ruchome tartaki, ktore przyjezdzaja do Ciebie na budowę i na miejscu tna i przygotowują Ci więźbę ( z Twojego drzewa) - wychodzi dużo taniej niż zakupić gotową więźbę w składzie drzewnym. A co z suszeniem i impregnacją? Jakoś ciężko mi uwierzyc, że można kupic dobre drewno sezonowane (i to jeszcze w atrakcyjnej cenie), no chyba że ktoś ma własny las. Czy brałaś drewno z tego składu przy Ku Słońcu? oczywiscie musisz drzewo kupic wysuszone i zaimpregnowane - powiesz ze nie masz pewnosci ze jest to zrobione - a czy masz pewnosc ze kupujac w jakims skladzie gotowa wiezbe to jest dobrze zaimpregnowana i wysuszona? Moj sasiad zrobil tak z tym ruchomym tartakiem - wyszlo mu duzo taniej niz nam. Z tym ze on ma bardzo dobry dostep do drzewa. No wiecej zachodu z tym niz kupic gotowa, ale jak ktos chce zaoszczedzic to moze warto ..... A my? Tak bralismy wiezbe z Kudra i Spolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 10.03.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 [ Odnośnie jakiego terenu odbywa się dyskusja ? Witam piątkowo, nareszcie Tomadyna możesz być spokojny chodzi o Mierzyn. A co z Twoją sprawą, masz jakieś przecieki? Po 15.03.2006 ma być oficjalne stanowisko Wójta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 10.03.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Bikosa; Didi Dziękuję serdecznie za info. Zobaczymy jak będzie ze mną Jak na razie przyjęli mnie bardzo miło i rzeczowo. Troszkę tylko gadatliwy ten szef . Niesamowicie mi się podoba ta ich więźba. Ciekawe czy gdzieś można dostać klasyczną więźbę z takiego materiału i tak obrobioną Wyglad to nie wszystko, pamietaj aby ta więźba była dobrze zaimpregnowana i (jak to się mówi?) sezonowana? Niektórym więźba "strzela", a niektórzy mają korniki Didi A Ty widziałaś ich więźbę o której pisałem ? Dużo bardziej wolałbym suchą więźbę czterostronnie struganą z fazowanymi kantami niż pomalowaną na zielono rzekomo zaimpregnowaną. ta co stoi w środku? w "sklepie"? O właśnie to w 2002 roku już stała Oj bo się zaraz zdenerwuję Co do tej więźby to na 100% jest to najlepszy materiał z jakiego można robić więźby. Jeżeli chodzi o ten wygląd to on jest właśnie wynikiem dobrej jakości drewna, bo jest suszone komorowo a nie gdzieś tam "sezonowane". Zaletą takiego suszenia jest oprócz oczywiście małej wilgotności drewna także ich poddawanie wysokim temperaturom, które zabijają wszelkie "ustrojstwa" znajdujące się w drewnie, czyli np. kołatki i spuszczele, i ch jajeczka i larwy a także ewentualne drobnoustroje stanowiące ich pożywienie. wysoka temperatura zabija także grzybnie i pleśnie. A tak odnośnie tej "super impregnacji" drewna z tartaków, to traktowanie nawet najlepszym impregnatem drewna, które jest mokre nie ma najmniejszego sensu. Nawet impregnacja ciśnieniowa nie zdaje egzaminu ponieważ efekt wtłaczania dodatkowej wilgoci do już pełnego wody materiału jest mierny. Z czystym sumieniem moge polecić ich więźbę i sama też taką na 100% procent kupię. Przy mojej parterówce to musiałabym chyba na głowę upaść żeby podrażać konstrukcję dachu i stropu, co bym zrobiła gdybym zdecydowała się na tradycyjną ciesiółkę. Ufff A tak pozatym to witam wszystkich piątkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 10.03.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Bikosa; Didi Dziękuję serdecznie za info. Zobaczymy jak będzie ze mną Jak na razie przyjęli mnie bardzo miło i rzeczowo. Troszkę tylko gadatliwy ten szef . Niesamowicie mi się podoba ta ich więźba. Ciekawe czy gdzieś można dostać klasyczną więźbę z takiego materiału i tak obrobioną Wyglad to nie wszystko, pamietaj aby ta więźba była dobrze zaimpregnowana i (jak to się mówi?) sezonowana? Niektórym więźba "strzela", a niektórzy mają korniki Didi A Ty widziałaś ich więźbę o której pisałem ? Dużo bardziej wolałbym suchą więźbę czterostronnie struganą z fazowanymi kantami niż pomalowaną na zielono rzekomo zaimpregnowaną. ta co stoi w środku? w "sklepie"? O właśnie to w 2002 roku już stała Oj bo się zaraz zdenerwuję Co do tej więźby to na 100% jest to najlepszy materiał z jakiego można robić więźby. Jeżeli chodzi o ten wygląd to on jest właśnie wynikiem dobrej jakości drewna, bo jest suszone komorowo a nie gdzieś tam "sezonowane". Zaletą takiego suszenia jest oprócz oczywiście małej wilgotności drewna także ich poddawanie wysokim temperaturom, które zabijają wszelkie "ustrojstwa" znajdujące się w drewnie, czyli np. kołatki i spuszczele, i ch jajeczka i larwy a także ewentualne drobnoustroje stanowiące ich pożywienie. wysoka temperatura zabija także grzybnie i pleśnie. A tak odnośnie tej "super impregnacji" drewna z tartaków, to traktowanie nawet najlepszym impregnatem drewna, które jest mokre nie ma najmniejszego sensu. Nawet impregnacja ciśnieniowa nie zdaje egzaminu ponieważ efekt wtłaczania dodatkowej wilgoci do już pełnego wody materiału jest mierny. Z czystym sumieniem moge polecić ich więźbę i sama też taką na 100% procent kupię. Przy mojej parterówce to musiałabym chyba na głowę upaść żeby podrażać konstrukcję dachu i stropu, co bym zrobiła gdybym zdecydowała się na tradycyjną ciesiółkę. Ufff A tak pozatym to witam wszystkich piątkowo Przecież ja nie mówię, że ta więźba jest zła Tylko, że trzeba uważać na wszystko A może jest ktoś, kto zastosował w swoim domu tę właśnie więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 10.03.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 [ Odnośnie jakiego terenu odbywa się dyskusja ? Witam piątkowo, nareszcie Tomadyna możesz być spokojny chodzi o Mierzyn. A co z Twoją sprawą, masz jakieś przecieki? Po 15.03.2006 ma być oficjalne stanowisko Wójta No to nie pozostaje nic innego jak czekać Rozumiem że Wójt w tym czasie pertraktuje z wnioskodawcą. Z tego co zrozumiałam to właśnie on chce się wycofać bo znalazł inwestora na ten teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 10.03.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Szaro , buro, zimno brrr , jedyny plus że to piątek. Witam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 10.03.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 witam wszystkich,o co chodzi z dyskusją o Mierzynie ? Przepraszam, ale z wcześniejszych postów się nie doczytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 10.03.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 witam wszystkich, o co chodzi z dyskusją o Mierzynie ? Przepraszam, ale z wcześniejszych postów się nie doczytałam. o budowę Kościoła przy ul. Nasiennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 10.03.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 10.03.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Ciekawe czy gdzieś można dostać klasyczną więźbę z takiego materiału i tak obrobioną Partnera se odpuść. To nie dla Ciebie. Ta kratownica z cienkich deseczek może być co najwyżej na parterówkę gdzie pod dachem mieszkać nie będziesz. A poza tym drogie to jak cholera. Zresztą chce Ci się teraz zmiany do projektu wprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 10.03.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witam czwartkowo grupkę adria masz jakieś wieści ze spotkania? Większość przeciw, 4 za Petycja będzie przygotowywana. Nasz sąsiad drugi dom postawił w tym regionie, bo w pierwszym po 2 latach ludzie z balkonów zaczęli mu w ogródek zagladać, a teraz kolejny kwiatek... myślałam że wszyscy będa przeciw a tu proszę... jak to wygląda pod względem prawnym? jest jakaś szansa? Nie wiem jak sprawa wyglada w szczegółach w świetle prawa - nie wbijam się w to - za dużo jest ewidentnych przypadków łamania i naciągania prawa pod kogoś - ręce opadają. Ale myślę, że szanse są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 10.03.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 I właśnie takie drewno (tak obrobione) by mi się chciało na więźbę. Nie ma sprawy, będziesz potrzebował tylko dodatkowe 7-8 tys zł wolnych środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.03.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Ciekawe czy gdzieś można dostać klasyczną więźbę z takiego materiału i tak obrobioną Partnera se odpuść. To nie dla Ciebie. Ta kratownica z cienkich deseczek może być co najwyżej na parterówkę gdzie pod dachem mieszkać nie będziesz. A poza tym drogie to jak cholera. Zresztą chce Ci się teraz zmiany do projektu wprowadzać. parterowka ma wieksze rozpietosci wiec na nia tym bardziej sie deseczki nie nadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 10.03.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Jeżeli chodzi o ten wygląd to on jest właśnie wynikiem dobrej jakości drewna, bo jest suszone komorowo a nie gdzieś tam "sezonowane". Oj mój dziadek, który przepracował pół życia w tartaku by się uśmiał. A potem by powiedział: suszenie komorowe jest tylko nędzną namiastką prawdziwego sezonowania. A tak odnośnie tej "super impregnacji" drewna z tartaków, to traktowanie nawet najlepszym impregnatem drewna, które jest mokre nie ma najmniejszego sensu. Czy Daria wie co to jest osmoza? To niech Daria się dowie. A potem się zastanowi, które drewno ma szansę wchłonąć lepiej impregnat suche czy mokre. Przy mojej parterówce to musiałabym chyba na głowę upaść żeby podrażać konstrukcję dachu i stropu, co bym zrobiła gdybym zdecydowała się na tradycyjną ciesiółkę. Ale zapytałaś najpierw o cenę jednego i drugiego żeby się przypadkiem nie rozczarować? Daria, tylko mi się tu nie obraź przypadkiem na te moje słowa krytyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 10.03.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Jeżeli chodzi o ten wygląd to on jest właśnie wynikiem dobrej jakości drewna, bo jest suszone komorowo a nie gdzieś tam "sezonowane". Oj mój dziadek, który przepracował pół życia w tartaku by się uśmiał. A potem by powiedział: suszenie komorowe jest tylko nędzną namiastką prawdziwego sezonowania. A tak odnośnie tej "super impregnacji" drewna z tartaków, to traktowanie nawet najlepszym impregnatem drewna, które jest mokre nie ma najmniejszego sensu. Czy Daria wie co to jest osmoza? To niech Daria się dowie. A potem się zastanowi, które drewno ma szansę wchłonąć lepiej impregnat suche czy mokre. Przy mojej parterówce to musiałabym chyba na głowę upaść żeby podrażać konstrukcję dachu i stropu, co bym zrobiła gdybym zdecydowała się na tradycyjną ciesiółkę. Ale zapytałaś najpierw o cenę jednego i drugiego żeby się przypadkiem nie rozczarować? Daria, tylko mi się tu nie obraź przypadkiem na te moje słowa krytyki. Ale przyznasz, że to była ostra krytyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts