Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Mam 18,516.

Fajne, ale już mi sie dalej nie chce 8)

Kurcze niexle, ja doszłam do 16.70, bo mi ciagle pad od myszy sie kończył. Ale miałam strategia ukrycia sie w lewym górnym rogu na dłuższa chwile tak do 11 sekund. :D

mam taką samą strategię :lol:

kobiecy sposób myślenia, nie pchcac sie do walki, stanąć z boku i obserwować :lol:

Niestety, ale w tej zabawie trzeba się bardzo dynamicznie poruszać. 8)

zapewniam, że w odpowiednich sytuacjach poruszamy sie bardzo dynamicznie :wink:

:lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Mam 18,516.

Fajne, ale już mi sie dalej nie chce 8)

Kurcze niexle, ja doszłam do 16.70, bo mi ciagle pad od myszy sie kończył. Ale miałam strategia ukrycia sie w lewym górnym rogu na dłuższa chwile tak do 11 sekund. :D

mam taką samą strategię :lol:

kobiecy sposób myślenia, nie pchcac sie do walki, stanąć z boku i obserwować :lol:

Niestety, ale w tej zabawie trzeba się bardzo dynamicznie poruszać. 8)

zapewniam, że w odpowiednich sytuacjach poruszamy sie bardzo dynamicznie :wink:

Nie wątpie. :wink:

adria znalazłaś już parapety?

Może coś takiego by ci odpowiadało, znalazłam na stronie Eko- domu http://www.eko-dom.szczecin.pl/index.php?s1=dxh878&v=0

Właśnie o coś takiego mi chodziło, dzięki Monka.

A kiedyś, gdy byłam oglądać tam drzwi pytałam się o takie parapety, a facet mi powiedział, że nic takiego nie mają, tylko jak wszędzie namawiał mnie na kamień.

Znalazłam jeszcze jakiś Sotex na Zapadłej, ale jeszcze tam nie byłam, podobno duży wybór.

Co do tej więźby to na 100% jest to najlepszy materiał z jakiego można robić więźby.

"... dobrej jakości drewna, bo jest suszone komorowo a nie gdzieś tam "sezonowane".

-CIEKAWE STANOWISKO; ZEBY TAK JESZCZE NIE MIJALO SIE Z PRAWDA

"...Zaletą takiego suszenia jest oprócz oczywiście małej wilgotności drewna także ich poddawanie wysokim temperaturom, które zabijają wszelkie "ustrojstwa" znajdujące się w drewnie, czyli np. kołatki i spuszczele, i ch jajeczka i larwy a także ewentualne drobnoustroje stanowiące ich pożywienie. wysoka temperatura zabija także grzybnie i pleśnie."

DOPISZMY JESZCZE WIRUSY PTASIEJ GRYPY TO BEDZIE NIE TYLKO SMIESZNIE; ALE I NA CZASIE:

"...A tak odnośnie tej "super impregnacji" drewna z tartaków, to traktowanie nawet najlepszym impregnatem drewna, które jest mokre nie ma najmniejszego sensu. Nawet impregnacja ciśnieniowa nie zdaje egzaminu ponieważ efekt wtłaczania dodatkowej wilgoci do już pełnego wody materiału jest mierny."

ZA TO ODKRYCIE NALEZY SIE NOBEL!!!

NALEZY WYMAGAC; AZEBY NIE IMPREGNOWALI WAM PLYNNYMI=WILGOTNYMI IMPREGNATAMI DREWNA

"...Ufff" DOLACZAM MOJE UFF.

Co do tej więźby to na 100% jest to najlepszy materiał z jakiego można robić więźby.

"... dobrej jakości drewna, bo jest suszone komorowo a nie gdzieś tam "sezonowane".

-CIEKAWE STANOWISKO; ZEBY TAK JESZCZE NIE MIJALO SIE Z PRAWDA

"...Zaletą takiego suszenia jest oprócz oczywiście małej wilgotności drewna także ich poddawanie wysokim temperaturom, które zabijają wszelkie "ustrojstwa" znajdujące się w drewnie, czyli np. kołatki i spuszczele, i ch jajeczka i larwy a także ewentualne drobnoustroje stanowiące ich pożywienie. wysoka temperatura zabija także grzybnie i pleśnie."

DOPISZMY JESZCZE WIRUSY PTASIEJ GRYPY TO BEDZIE NIE TYLKO SMIESZNIE; ALE I NA CZASIE:

"...A tak odnośnie tej "super impregnacji" drewna z tartaków, to traktowanie nawet najlepszym impregnatem drewna, które jest mokre nie ma najmniejszego sensu. Nawet impregnacja ciśnieniowa nie zdaje egzaminu ponieważ efekt wtłaczania dodatkowej wilgoci do już pełnego wody materiału jest mierny."

ZA TO ODKRYCIE NALEZY SIE NOBEL!!!

NALEZY WYMAGAC; AZEBY NIE IMPREGNOWALI WAM PLYNNYMI=WILGOTNYMI IMPREGNATAMI DREWNA

"...Ufff" DOLACZAM MOJE UFF.

Zastanawiam się jak czytać takiego post-a.

Czy czasami na tym forum panuje problem z nadmiarem "testosteronu" :lol:

Ludziska tu ma być miło-przyjemnie-wesoło i rzeczowo, przynajmniej tak mi się wydawało jak pisałem pierwszego post-a.

Nadchodzi weekend. :D

P.S.

Ja tylko napisałem że mi się podoba więźba MITEK. Bo chyba już wszyscy zapomnieli co było na początku.

Ja tylko napisałem że mi się podoba więźba MITEK. Bo chyba już wszyscy zapomnieli co było na początku.

:D :D :D

Wiesz czasem drobna nóżka turystki potrafi wywołać lawinę śniegową w górach.

A drewno w więźbach MITEK jest super.

No ale ile kosztuje? Powie ktoś w końcu?!

WITAM i przechodzę do tem . .DREWNO kto ma kasę ten zamawia wieżbe gancy gal , kto chce zaoszczędzić zamawia prosto z lasu i PO PROBLEMIE z surowego materiału wykonuje takie elemęty tartak w PUCICACH JAK RÓWNIEZ SUSZY I idzie sie z szefem dogadać cenowo również . Pieknie robią w płoni ale cen nie znam bo u nich nieraz wywoże te długie elem. na budowy . Cociaż ja swojego szkieletora w całość wykonuje w stolarni na kraszewskiego w dąbiu ale na gościa trza naciskac w celu utrzymania terminu CZARNO TO WIDZE U SIEBIE

Witam wieczorkiem

posprzątane i siadam do drineczka i książeczki

:D :D :D

Wiesz czasem drobna nóżka turystki potrafi wywołać lawinę śniegową w górach.

A drewno w więźbach MITEK jest super.

No ale ile kosztuje? Powie ktoś w końcu?!

delf

obiecuje że w poniedziałek przyniosę ofertę na moją z pracy, ale z tego co pamiętam to stawiając wiązary z kosztem montażu kontra więba z tartaku + belki stropowe + koszt montażu wychodziło kilka tysięcy taniej. Nie zaglądałam do tych wycen od dwóch miesięcy.

Tu się liczy też to że wiązary stanowią w parterówkach też konstrukcję stropu. No i czas!

Matko ! Czas się liczy! Przecież mieliśmy wystartować w marcu z budową a jak ruszymy w lipcu to będzie dobrze! :D

A ja myślałam że budowanie to jak z płatka idzie ....