Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Wiecie co, czasem wydaje mi się że poziom głupoty w tym kraju osiągnął już maksymum, ale zaraz coś mnie jeszcze bardziej zaskakuje. Dzwoniłem wczoraj po różnych wytwórniach betonu w okolicy Stargardu, najniższa cena jaką znalazłem to 175+7%vat+transpor(25zł+Vat/m3) co daje kwotne około 217 zł licząc na gotowo, a dziś zadzwoniłem do tej firmy o której pisały nasze forumowe kobitki, czyli Thomas Beton, no i wiecie co, ta cena którą podała JJ to faktycznie cena z VATem i transportem, 172,7 zł. Oczywiście zgodzili mi się dowieść do Stargardu bez dodatkowych opłat, czyli posumowując: 217-172=45 zł taniej na m3, co przemnożone przez potrzebne 24m3 daje 1080 zł taniej. Ten kraj jest naprawde chory, skoro duuuuuużo taniej wychodzi mi sprowadzic ten beton ze Szczecina, niż kupić lokalnie na miejscu.

Ten beton to tylko dzięki Tesce :smile:. Ja mam człowieka, który chce 120 zł bez papieru za kubik, lecz trzeba część betonu wziąśc na fakturkę za 170 zł/m3. Ale to mi się nie podoba - wolę legalnie i z papierkiem - jakby co :smile:

Osobny temat - czy macie inspektora nadzoru? bo my wczoraj zmiękliśmy i wzięliśmy. Jeszcze nie wiem ile to kosztuje - może macie jakieś doświadczenia?

Jeśli chodzi o inspektora to jestem w trakcie załatwiania, założyłem sobie że chce spać w miare spokojnie i dlatego zdecydowałem się na inspektora. Rozmawiałem z jednym, ale chcial 3000zł, przynajmniej dwa razy za dużo niż mogłbym ewentualnie dać, teraz mam się jutro spotkać z innym.

pozdrawiam

Teska: może jakieś bliższe namiary na tą firmę koło Nomi, nie chciałbym błądzić jak będę w okolicy, a może masz numer telefonu do nich? ile płaciłaś w zeszłym roku za tą siatke?

JJ: wnioskujesz błędnie, mam działkę w samym środku wsi, ale chce taką siatkę żeby mi nie przepędzali krów przez środek działki, a ponieważ mam koło 140 metrów to szkoda kasy na normalną siatkę, zatym mam juz drewniane słupki na tymczasowe ogrodzenie

pozdrawiam

Maksiu - nigdy nie był ze mnie Szerlok Hemlok... Stąd domniemanie błędne. Teska ma super siatkę - zupełnie nie przeszkadza w oglądaniu domku i ślicznej dachówki - taką samą kupimy. Euronit rulezzz! yeah! Re5cept!

PS. mam pierwszego w życiu inspektora nadzoru. Dzięki niemu ściany robią się prostsze, kierownik milszy i posłuszniejszy. Polecam go - bo do tego bestia jest z łączem stałym i kontakt z nim ułatwiony.

MAKSIU.....

nie mam do nich namiarów...ale prosto trafic..

jedziesz ze strony miasta do Nomi..wjezdzasz główna brama..i po prawej stronie jest duzy sklep z oswietleniem..stawiasz samochod obok sklepu..odwracasz sie i z tyłu jest ten sklep..nie sposob nie trafic bo oni maja wystawione siatki i bramy..

Jesli chodzi o cene nie pamietam..ale z moja druga połowa objezdzilismy wszystkie sklepy i wytworców..tu zdecydowanie bylo najtaniej..powiem ze castorama majaca te sama siatke miala ja chyba o 40 % drozsza...

Dzień dobry, mamy aż 7 stopni na plusie!!! A jest to powód do radości specjalnie dla tych, którzy nocują w baraku na działce:smile:

Powracam do tematu spotkania. Na liście jestem ja z mężem, Teska, Jasiu z Joasią, nie wiem czy Klaudia? Co z resztą? Przypominam, że spotkanko w knajpie 14 marca o 18.00.

Pozdro

Linka