Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Do zabetonowania slupkow ogrodzeniowych zaproponowano mi w Castoramie gotowa zaprawe worek 11zl starczajacy na 2 slupki czy stosowaliscie cos takiego czy moze cos innego .

Chcialam Was sie jeszcze zapytac jak nazywaja sie drewniane niestrugane drzewo do prowirozycznego ogrodzenia i ile 1 bal kosztuje

Witam poniedziałkowo,

jeśli chodzi Ci o słupki, do których mocuje się siatkę, to są to po prostu paliki z drewna nieokorowanego. Jeśli masz na myśli długie deski (mogą być krzywe i z korą), które mocuje się poziomo do palików, to nazywa się je: offlisy (jest to odpad przy produkcji pełnowartościowych desek).

Palikami grodziliśmy działkę letniskową dwa lata temu, więc ceny już pewnie nieaktualne, ale w najbliższym leśnictwie na pewno będą wiedzieli.

nie wiem czy dobrze kojarzę, ale wydawało mi się, że teren pod ewentualny kościół to właśnie m-dzy Grafitową a Nasienną. Na mojej mapie nie ma jeszcze Grafitowej.

adria zerknij na mapę to jest działka Nr 67/3 i Nr 66

Daria, czy ty będziesz mieszkać w tych powstajacych szeregowcach?

a gdzie tam będą budować szeregowce?

Daria z tego co wiem to prawnicy developera który zaczyna dalszą część inwestycji na waszym osiedlu mają się tym zająć. Myślę że w nich jest duża nadzieja.

no i nie zaszkodzi jak mieszkańcy swoją drogą zaprotestują

Pewnie że tak. Adria ja nie mam nic przeciwko a nawet jak najbardziej jestem za :D tylko pisma za bardzo nie chche mi sie skrobać bo jak znam życie to na mnie to spadnie :roll: dlatego z chęcią podłączyłabym się pod wasze, ja i parę innych osób bezpośrednio sąsiadujacych.

Witam.

W tygodniu udało mi się zaciagnąć "rodzinke" na budowę. Przy okazji poszliśmy nad jezioro. Zrobiło mi się dość smutno. Wszystkie pomosty (nie tak dawno zbudowane) zostały zniszczone przez lód. Projektant nie przewidział po prostu, że jezioro może zamarznąć :o :evil: Zastanawiam się teraz czy je odbudują :roll:

http://www.cosgan.de/smiliegenerator/ablage/194/344.png

http://asuchowerski.photosite.com/~photos/tn/1_348.ts1142240898359.jpghttp://asuchowerski.photosite.com/~photos/tn/3_348.ts1142240904562.jpg

http://asuchowerski.photosite.com/~photos/tn/4_348.ts1142240908093.jpghttp://asuchowerski.photosite.com/~photos/tn/10_348.ts1142240928656.jpg

pozdrawiam

Konrad

Daria z tego co wiem to prawnicy developera który zaczyna dalszą część inwestycji na waszym osiedlu mają się tym zająć. Myślę że w nich jest duża nadzieja.

no i nie zaszkodzi jak mieszkańcy swoją drogą zaprotestują

Pewnie że tak. Adria ja nie mam nic przeciwko a nawet jak najbardziej jestem za :D tylko pisma za bardzo nie chche mi sie skrobać bo jak znam życie to na mnie to spadnie :roll: dlatego z chęcią podłączyłabym się pod wasze, ja i parę innych osób bezpośrednio sąsiadujacych.

U nas na szczęście jest kilku aktywnych działaczy :lol: . Jest tak: nasze pismo na razie idzie samodzielnie, bo jest motywowane bezpośrednio od nas (nawiązuje do drogi i przyszłego oświetlenia, co robimy sami itp.), ale będziemy działać dalej, tzn. motywować sąsiednich mieszkańców (m.in. tego bloczku przy Komercyjnej).

KASO1 To jeziorko to koło Twojego nowego domku?? Dziwne jak można nie wziąść pod uwagę, że jezioro zamarznie, a może poprostu kiepskie wykonanie :-? :-?

To jest Miedwie. Mam do niego jakieś 200m.

Brane jest pod uwagę zastosowanie złych materiałów, lub złej technologii wykonania.

Na pewno nie zrobiono badań hydrologicznych uwzgledniajacych siły rozpręzne lodu, oraz okreslające miejsca ich najwiekszego działania. Jak dla mnie, to jest to wina projektanta.

Mam pytanko :lol:

Niedługo będą u nas targi budowlane, ktoś był na takich targach, warto pojechać czy strata czasu?? :-?

Ja byłam rok i dwa lata temu. To zależy czego się spodziewasz.

Wystawców nie ma wielu spośród liczących się na szczecińskim rynku. Trochę materiałów do stanu surowego (kilka hurtowni dachów), ze ściennymi gorzej, trochę okien i wykończeniówki. Seminaria teoretyczne można sobie odpuścić. Jeśli już, to warto iść w piątek lub sobotę, w niedzielę połowa stoisk świeci pustkami.

KASO1 To jeziorko to koło Twojego nowego domku?? Dziwne jak można nie wziąść pod uwagę, że jezioro zamarznie, a może poprostu kiepskie wykonanie :-? :-?

To jest Miedwie. Mam do niego jakieś 200m.

Brane jest pod uwagę zastosowanie złych materiałów, lub złej technologii wykonania.

Na pewno nie zrobiono badań hydrologicznych uwzgledniajacych siły rozpręzne lodu, oraz okreslające miejsca ich najwiekszego działania. Jak dla mnie, to jest to wina projektanta.

To masz jeszcze bardziej super miejsce niż myślałam :lol: A skoro dojdą czyja to wina to winny powinien to naprawić, ale pewnie to potrwa następne latka - a szkoda :-? :-?

Mam pytanko :lol:

Niedługo będą u nas targi budowlane, ktoś był na takich targach, warto pojechać czy strata czasu?? :-?

Ja byłam rok i dwa lata temu. To zależy czego się spodziewasz.

Wystawców nie ma wielu spośród liczących się na szczecińskim rynku. Trochę materiałów do stanu surowego (kilka hurtowni dachów), ze ściennymi gorzej, trochę okien i wykończeniówki. Seminaria teoretyczne można sobie odpuścić. Jeśli już, to warto iść w piątek lub sobotę, w niedzielę połowa stoisk świeci pustkami.

Liczę że w jednym miejscu spotkam przedstawicieli kilku hurtowni, nie musiałabym jeżdzić po różnych rejonach szczecina, a tam może by się udało nawiązać konkretną współpracę :D

To masz jeszcze bardziej super miejsce niż myślałam :lol: A skoro dojdą czyja to wina to winny powinien to naprawić, ale pewnie to potrwa następne latka - a szkoda :-? :-?

Naprawić, to raczej naprawią, bo gmina ma jeszcze na zagospodarowanie brzegów jeziora 11mln zł. Tylko, że zrobią to pewnie kosztem innej inwestycji. Np zrobią jeden plac sportowy mniej niż planowano.

Miejsce będzie jeszcze fajniejsze jak zrobią obwodnice (za dwa lata ma być gotowa), bo teraz aby przejść przez jezdnie, to musze czekać czasami kilka minut.

Witam wszystkich :)

Witam wszystkich,

Monka, petycja już idzie do gminy, podpisało się 30 osób. Powołano się na przepis, który mówi, że jeśli w wyniku niekorzystnych działań gminy spadnie wartość naszych inwestycji/majątków mamy prawo domagać się odszkodowań od gminy.

No i oczywiście z dopiskiem, że żywimy nadzieję, że działania gminy nie mają związku z nowymi wyborami.

Monka, może też byście skrobnęli podobne pisemko. To już by było coś.

a może nasze osiedle (Grafitowa) też by się dołączyło do protestów? Czy to trochę za daleko? Przez te sniegi nie miałam ochoty sie tam zapuszczać żeby sprawdzać odległości, ale na moje oko to sąsiedzi ze skrajnego bloku będą mieli bardzo blisko.... :-?

jak najbardziej,

nie wiem czy dobrze kojarzę, ale wydawało mi się, że teren pod ewentualny kościół to właśnie m-dzy Grafitową a Nasienną. Na mojej mapie nie ma jeszcze Grafitowej. Daria, czy ty będziesz mieszkać w tych powstajacych szeregowcach?

Adria

- Grafitowa to długa ulica ciągnąca się od Weleckiej do Nasiennej - ten teren pod ewentualny kościół jest położony wzdłuż Grafitowej. Ja tam mieszkam już od czterech lat i na szczęście w bloku z drugiej strony, poza tym za rok mam w planach przeprowadzić się na Bezrzecze, ale mieszkanie będę wynajmować. I spadnie jego atrakcyjność jak będzie tuż obok kościoła. :-?

Skontaktuję się z naszym zarządcą - on już będzie dalej informował mieszkańców. Ja to z sąsiadami żadnych przyjaźni akurat nie zawierałam - więc lepiej niech zajmą się tym nasi osiedlowi "aktywiści" 8)