Didi 15.03.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Dzięki za dotychczasowe info i czekam na więcej Do Didi (ewentualnie innych użytkowników POŚ) : a jak ty załatwiałaś temat badań, przez wykonawcę POŚ, czy ktoś z zewnątrz ? ja miałam badania wykonane przez poprzedniego właściciela działki więc nie musiałam robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 15.03.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Klaus : w którym momencie okazało się, ze badania geologiczne są nieprawidłowe (za mała ilość odwiertów, za płytkie) ? Czy ty użytkujesz POŚ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.03.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Podnosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 15.03.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Klaus : w którym momencie okazało się, ze badania geologiczne są nieprawidłowe (za mała ilość odwiertów, za płytkie) ? Czy ty użytkujesz POŚ ? Jak się okazało, że przydałaby się studnia chłonna. Nie wiadomo jaka musi być głęboka. POŚ na mojej glebie (iły) nie będzie działać bo woda nie będzie wsiąkać. Mam na szczęście kanalizację sanitarną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.03.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 ale spadlismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 15.03.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witam wieczorkiem i podnoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 15.03.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 też podnoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 15.03.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 ....jak mam wkleić obrazek_gif pod moją nazwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 15.03.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 ....JAK MAM WKLEIĆ OBRAZEK_GIF POD MOJĄ NAZWĄ? w profilu na samym końcu jest "emblemat" i tam wklejasz adres gifa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 15.03.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 niestety pojawił się tylko krzyżyk-dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 15.03.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Najeżdż myszką na gifa, którego chcesz, wciśnij prawy przycisk myszki i następnie właściwości. Będzie podany tam adres (url) to należy zaznaczyć i skopiować a następnie wejść w swój profil i przy emblemacie wkleić ten adres i powinno być ok. Chyba już jaśniej nie dam rady wytłumaczyć. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 15.03.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 WIOSNA IDZIE a u nas i was żadnych prac budowlanych szukam chetnych na wyprawe polarną tej zimy w celu odnalezienia wiosny bo jak tak dalej pójdzie i będzie ,to od klausa zaczynającego niby 15.03 2006 a na mnie skończywszy /rozpoczne chyba w 15 05 2006 tych budów tak szybko jakby sie chciało nie poczniemy . SZUKAM SZUKAM WIOSNY KTO WIE GDZIE TA ZAR.ZA ZAGINELA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 15.03.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 A może otworzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 15.03.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 hurra DIDIdzieki-podoba sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 15.03.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 MIRAŚKA i gdzie ten obrazek bo nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 15.03.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 już widze a to twoja budowa to szybko zaczełaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.03.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 hurra DIDIdzieki-podoba sie? Sympatyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 15.03.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Klaus : w którym momencie okazało się, ze badania geologiczne są nieprawidłowe (za mała ilość odwiertów, za płytkie) ? Czy ty użytkujesz POŚ ? Ja co prawda nie Klaus ale też mogę coś dorzucic. U mnie problem z badaniami zaczął się już w fazie projektowania budynku. Konstruktor i architekt mieli dużo zastrzeżeń. Ponieważ dorabiałam badania (u kogoś innego), więc z góry wiedziałam, że o POŚ mogę zapomniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 15.03.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 właśnie dostałam mailem Sposoby na ptasią grypę: 1) nie bawić się ptaszkiem 2) nie chodzić spać z kurami 3) nie siadać na jajach 4) nie rzucać pawia 5) nie wycinać orła w progu 6) uważać na wylatujące gile 7) nie pić na sępa a ja dziś otrzymałam na smsa takie oto ostrzeżenie: "Jeżeli jesteś teraz ze swoim facetem a jego oczy błyszczą, ma wilgotne usta, rozpalone ciało, szybko oddych i cały drży to...uciekaj bo ma ptasią grypę!" "W związku z epidemią ptasiej grypy Narodowy fundusz Zdrowia zaleca powstrzymanie się od brania ptaków do ust i do ręki." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 15.03.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 witam wszytskich, pytanko : czy cena za badanie geologiczne gruntu ( pod kątem przydomowej oczyszczalni oraz ogólne pod budowę ? - nie wiem czy to jest jakaś różnica) za 900 zł netto - to średnia cena, czy zawyżona ? i drugie : czy takie badania wykonuje się zawsze i do czego służą oraz czy są jakieś standardowe procedury? pozdrawiam Marta ad 1. Pytanie jeszcze za ile odwiertów i o jakiej głębokości. Jedna z ofert (nie zdecydowałam się): 1500,00, inna: 500,00 (ekspertyza chybiona, później trzeba było robic jeszcze raz). ad 2. Przydaje się bardzo. Warto, żeby uniknąc niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts