Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Dzięki za dotychczasowe info i czekam na więcej :)

Do Didi (ewentualnie innych użytkowników POŚ) : a jak ty załatwiałaś temat badań, przez wykonawcę POŚ, czy ktoś z zewnątrz ?

ja miałam badania wykonane przez poprzedniego właściciela działki więc nie musiałam robić

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Klaus : w którym momencie okazało się, ze badania geologiczne są nieprawidłowe (za mała ilość odwiertów, za płytkie) ? Czy ty użytkujesz POŚ ?

Jak się okazało, że przydałaby się studnia chłonna. Nie wiadomo jaka musi być głęboka.

POŚ na mojej glebie (iły) nie będzie działać bo woda nie będzie wsiąkać.

Mam na szczęście kanalizację sanitarną.

Najeżdż myszką na gifa, którego chcesz, wciśnij prawy przycisk myszki i następnie właściwości. Będzie podany tam adres (url) to należy zaznaczyć i skopiować a następnie wejść w swój profil i przy emblemacie wkleić ten adres i powinno być ok. Chyba już jaśniej nie dam rady wytłumaczyć. Powodzenia

WIOSNA IDZIE a u nas i was żadnych prac budowlanych szukam chetnych na wyprawe polarną tej zimy w celu odnalezienia wiosny bo jak tak dalej pójdzie i będzie ,to od klausa zaczynającego niby 15.03 2006 a na mnie skończywszy /rozpoczne chyba w 15 05 2006 tych budów tak szybko jakby sie chciało nie poczniemy . SZUKAM SZUKAM WIOSNY KTO WIE GDZIE TA ZAR.ZA ZAGINELA

Klaus : w którym momencie okazało się, ze badania geologiczne są nieprawidłowe (za mała ilość odwiertów, za płytkie) ? Czy ty użytkujesz POŚ ?

Ja co prawda nie Klaus ale też mogę coś dorzucic. U mnie problem z badaniami zaczął się już w fazie projektowania budynku. Konstruktor i architekt mieli dużo zastrzeżeń. Ponieważ dorabiałam badania (u kogoś innego), więc z góry wiedziałam, że o POŚ mogę zapomniec.

właśnie dostałam mailem

Sposoby na ptasią grypę:

1) nie bawić się ptaszkiem

2) nie chodzić spać z kurami

3) nie siadać na jajach

4) nie rzucać pawia

5) nie wycinać orła w progu

6) uważać na wylatujące gile

7) nie pić na sępa

:lol:

a ja dziś otrzymałam na smsa takie oto ostrzeżenie:

"Jeżeli jesteś teraz ze swoim facetem a jego oczy błyszczą, ma wilgotne usta, rozpalone ciało, szybko oddych i cały drży to...uciekaj bo ma ptasią grypę!"

"W związku z epidemią ptasiej grypy Narodowy fundusz Zdrowia zaleca powstrzymanie się od brania ptaków do ust i do ręki." :wink:

witam wszytskich,

pytanko : czy cena za badanie geologiczne gruntu ( pod kątem przydomowej oczyszczalni oraz ogólne pod budowę ? - nie wiem czy to jest jakaś różnica) za 900 zł netto - to średnia cena, czy zawyżona ?

i drugie : czy takie badania wykonuje się zawsze i do czego służą oraz czy są jakieś standardowe procedury?

pozdrawiam

Marta

ad 1. Pytanie jeszcze za ile odwiertów i o jakiej głębokości. Jedna z ofert (nie zdecydowałam się): 1500,00, inna: 500,00 (ekspertyza chybiona, później trzeba było robic jeszcze raz).

ad 2. Przydaje się bardzo. Warto, żeby uniknąc niespodzianek.