Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Maggi ale porzegnalas sie z dachem kopertowym z powodu WZ czy kosztow .

Ani - ani. Niewielki możliwy obrys domu i jego kształt (zbliżony do litery L) spowodował, że na poddaszu szkoda mi było tracić powierzchni na dodatkowe skosy i dlatego mam dwa dwuspadowe dachy zachodzące na siebie. Za to z lukarenką, którą chyba też polubię. :) .

Powierzchnia zabudowy parterowego domu jest większa, ale Twoja działka chyba jest dość spora?

Witam wszystkich

Moja dzialka ma 30m na 40 wiec nie jest najgorzej :D

Ale fakt ze powierzchnia przy dwuspadowym jest wieksza a i koszty pewnie mniejsze

Tak np w niemczech dachow czterospadowych jest nie wiecej niz 20 % a takich trudnych wielospadowych to prawie sie nie spotyka

Ja juz tez chyba przejrzalam z 2000 tys projektow i zawsze co brakuje

Witam wszystkich w ten cudowny wiosenny poranek :D

Bryta może indywiduala w takim razie?

Ale to trzeba jeszcze wiedziec co sie chce :wink:

I przewaga gotowych jest tym wieksza ze czesto mozna spotkac zdiecia bo ktos juz budowal a czasami projekt wydawal sie przecietny a w praktyce wyszedl super.

A czasami odwrotnie

z placu budowy:

Ja stara weteranka (druga budowa) a dałam się zrobić.

Znowu cały dzień czekałam na materiał na budowę.

Transport miał być o godzi 8-9 i do tego jeden.

Przyjechał najpierw o 13stej i bez przyczepy, a potem dopiero po 18stej.

Dobrze, że blisko mieszkamy, bo chyba bym zamordowała.

witam grupkę.......

zimno jest....a ja dzis na trawiniku zobaczyłam jednego!!!! krokusa....hahah ostał sie po przekopaniu i zrobieniu trawnika.... :lol:

jak już wczoraj pisałam my znaleźliśmy 3 fioletowe i 1 żółty już kwitnące - piękne

mi sie ostal, z ilosci jakies ponad sto sztuk...jak kopali pod trawnik to wszystko wyrzucili..wiec jeden niedobitek cieszy....no i fioletowy jest :lol:

Witam

byłam wczoraj na moich terenach ...bezrzecze jedna " dziura wykopana ' czyli tam sezon budowlany wystartował .... dla zainteresowanych ... jakiś właściciel domku na bukszpanowej zbierał podpisy pod petycją do wójta w sprawie przekształcenia gruntów od których głowa bolała tomadyne pod zabudowe jednorodzinna ...mieszka tam moja siostra i u niej był , czyli decuzji jeszcze nie ma

witam grupkę.......

zimno jest....a ja dzis na trawiniku zobaczyłam jednego!!!! krokusa....hahah ostał sie po przekopaniu i zrobieniu trawnika.... :lol:

jak już wczoraj pisałam my znaleźliśmy 3 fioletowe i 1 żółty już kwitnące - piękne

mi sie ostal, z ilosci jakies ponad sto sztuk...jak kopali pod trawnik to wszystko wyrzucili..wiec jeden niedobitek cieszy....no i fioletowy jest :lol:

Teska a czy krokusy na zime trzeba wykopac czy mozna je zostawic

witam grupkę.......

Teska a czy krokusy na zime trzeba wykopac czy mozna je zostawic

na zime normalnie zostawiasz.....ja w tym roku na jesien wkopie sporo....one same pozniej sie rozsiewaja( nie wiem jak to ogrodniczo brzmi prawidlowo) w kazdym razie kiedy trzeba kosic trawniczek krokusow juz nie ma :lol: