Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

mieszkalam na bukowym - ale wiem ze np sloneczne czy zdroje maja wogole wieksze czynsze....

Ja też mieszkam na Bukowym. Czynsz ponad 800zł. W tym ogrzewanie i woda.

hmm..to jakie masz mieszkanie.Ja mialam 64m2 i placilam ze wszytskim 420 zł....

Vast Bouw

Zasada ogólan jest taka. Nie ma dobrych developerów.

Developer musi tanio zbudować i drogo sprzedać.

My, którzy budujemy wiemy czym to grozi.

To był pozytywny scenariusz.

A negatywny jest taki, że wpłacisz pieniądze a one przepadną wraz z

developerem.

Z uwagi na to zagrożenie najlepiej kupować coś co juz jest wybudowane

a jego stan prawny jest klarowny.

Ja deweloperów omijam z daleka, dlatego buduję sama. Z duszą na ramieniu kupowałabym też od właściciela domu indywidualnego, bo nasłuchałam się o budowie fatalnej jakości tylko na sprzedaż.

Co do Vast Bouw - znajomy ostatnio kupił od nich dom. Ogólnie chyba niźle ich ocenia, chociaż jeszcze nie mieszka, więc ewentualne niedoróbki albo buble prawne (jeśli są) mogą wyjśc później.

Vast Bouw

Zasada ogólan jest taka. Nie ma dobrych developerów.

Developer musi tanio zbudować i drogo sprzedać.

My, którzy budujemy wiemy czym to grozi.

To był pozytywny scenariusz.

A negatywny jest taki, że wpłacisz pieniądze a one przepadną wraz z

developerem.

Z uwagi na to zagrożenie najlepiej kupować coś co juz jest wybudowane

a jego stan prawny jest klarowny.

Ja nic od dewelopera nie chcę, dlatego buduję sama. Z duszą na ramieniu kupowałabym też od właściciela domu indywidualnego, bo nasłuchałam się o budowie fatalnej jakości tylko na sprzedaż.

Co do Vast Bouw - znajomy ostatnio kupił od nich dom. Ogólnie chyba niźle ich ocenia, chociaż jeszcze nie mieszka, więc ewentualne niedoróbki albo buble prawne (jeśli są) mogą wyjśc później.

A tak z ciekawosci wiesz ile licza za metr domu bo wydawalo mi sie ze oni tylko mieszkania buduja

A tak z ciekawosci wiesz ile licza za metr domu bo wydawalo mi sie ze oni tylko mieszkania buduja

Nie wiem ale jeśli Cię to interesuje, mogę zapytac (w poniedziałek).

Tak z ciekawosci .

Deweloperzy maja najczesciej standart deweloperski czyli bez dzwi ,podlug itp i jak wszystko policzysz to pewnie nie bardzo sie oplaca

Witam po krótkiej przerwie

No wlasnie tak myslalem ze od developera to raczej wszystko trzeba potem samemu robic, a ja niestety w moim systemie pracy (jestem marynarzem) nie moge pozwolic sobie zeby wszystkiego dogladac.

Dlatego tez w pierwszej kolejnosci spytalem sie o agencje nier. zeby juz gotowe zalatwic i miec swiety spokoj :) . Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze bedzie drozej (nie wspominajac o 3% prowizji dla agencji) ale trudno.

Tyle zeby wlasnie dobra znalezc...

No wlasnie tak myslalem ze od developera to raczej wszystko trzeba potem samemu robic, a ja niestety w moim systemie pracy (jestem marynarzem) nie moge pozwolic sobie zeby wszystkiego dogladac.

Dlatego tez w pierwszej kolejnosci spytalem sie o agencje nier. zeby juz gotowe zalatwic i miec swiety spokoj :) . Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze bedzie drozej (nie wspominajac o 3% prowizji dla agencji) ale trudno.

Do ogladania ofert

http://www.inwestor.com.pl

http://www.rent.com.pl

http://www.swiatnieruchomosci.pl

Duzo ogloszen razemzebranych jest

http://www.gratka.pl

A czy ktoras jest dobra nie potrafie powiedziec

no prosze :D ojciec mojego kolesia co na koperniku (prom taki) plywal kiedys ma fajny domek na Warszewie - ale na taki to moze mnie za 10 lat bedzie stac haha.. narazie chce tylko mieszkanie jakies dla siebie i zony - do 75 m2 gorna cena 220k pln, ale moze byc mniejsze troche byle w nowym budownictwie (zona ma traumatyczne przezycia z dziecinstwa jak w kamienicy przedwojennej mieszkala w poznaniu :D )

no prosze :D ojciec mojego kolesia co na koperniku (prom taki) plywal kiedys ma fajny domek na Warszewie - ale na taki to moze mnie za 10 lat bedzie stac haha.. narazie chce tylko mieszkanie jakies dla siebie i zony - do 75 m2 gorna cena 220k pln, ale moze byc mniejsze troche byle w nowym budownictwie (zona ma traumatyczne przezycia z dziecinstwa jak w kamienicy przedwojennej mieszkala w poznaniu :D )

z takimi wymaganiami powinieneś cos ładnego znaleźć; dużo sie teraz buduje, ostatnio widziałam ładne budynki na Modrej (chyba) na Bezrzeczu. Z kupnem mieszkania, to jednak mniejszy stres i mysle, że możesz zdać się na developerke lub agencję, mając w świadomości, że wszytsko trzeba sprawdzic i nowych sąsiadów popytać. A próbowałeś http://www.4katy.pl?

tu plywajacych to jest wiecej....mozna budowanie pogodzic.....

Jakub....w Przecławiu na osiedlu Teczowe sa gotowe mieszkania do kupienia....mieszkaja juz ludzie wiec spokojnie mozna isc i popytac .Jak jade to widze pare pustych niezamiszkalych...ostatnio bylo ogloszenie ....wiec jak masz czas to z zona podjedz i popytaj....w kazdym razie super wygladaja, male domy mieszkalne...chyab z 4 mieszkania na klatce...osiedle chronione no i z miasta jedzie normalny autobus ktory zatrzymuje sie tuz przed osiedlem...