bryta 24.03.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 A to straszenie nowymi wyborami to juz tak nudne ...ile to juz razy mialy sie odbyc juz rachube zgubilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 24.03.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 mieszkalam na bukowym - ale wiem ze np sloneczne czy zdroje maja wogole wieksze czynsze.... Ja też mieszkam na Bukowym. Czynsz ponad 800zł. W tym ogrzewanie i woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.03.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 mieszkalam na bukowym - ale wiem ze np sloneczne czy zdroje maja wogole wieksze czynsze.... Ja też mieszkam na Bukowym. Czynsz ponad 800zł. W tym ogrzewanie i woda. hmm..to jakie masz mieszkanie.Ja mialam 64m2 i placilam ze wszytskim 420 zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.03.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 A to straszenie nowymi wyborami to juz tak nudne ...ile to juz razy mialy sie odbyc juz rachube zgubilam zawsze cos musi byc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.03.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 mieszkalam na bukowym - ale wiem ze np sloneczne czy zdroje maja wogole wieksze czynsze.... Ja też mieszkam na Bukowym. Czynsz ponad 800zł. W tym ogrzewanie i woda. Powaznie ja wynajmuje na Bukowym i za kawalerke 220 czynszu a za takie 56 wiem ze placa cos z 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 24.03.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Vast Bouw Zasada ogólan jest taka. Nie ma dobrych developerów. Developer musi tanio zbudować i drogo sprzedać. My, którzy budujemy wiemy czym to grozi. To był pozytywny scenariusz. A negatywny jest taki, że wpłacisz pieniądze a one przepadną wraz z developerem. Z uwagi na to zagrożenie najlepiej kupować coś co juz jest wybudowane a jego stan prawny jest klarowny. Ja deweloperów omijam z daleka, dlatego buduję sama. Z duszą na ramieniu kupowałabym też od właściciela domu indywidualnego, bo nasłuchałam się o budowie fatalnej jakości tylko na sprzedaż. Co do Vast Bouw - znajomy ostatnio kupił od nich dom. Ogólnie chyba niźle ich ocenia, chociaż jeszcze nie mieszka, więc ewentualne niedoróbki albo buble prawne (jeśli są) mogą wyjśc później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.03.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Vast Bouw Zasada ogólan jest taka. Nie ma dobrych developerów. Developer musi tanio zbudować i drogo sprzedać. My, którzy budujemy wiemy czym to grozi. To był pozytywny scenariusz. A negatywny jest taki, że wpłacisz pieniądze a one przepadną wraz z developerem. Z uwagi na to zagrożenie najlepiej kupować coś co juz jest wybudowane a jego stan prawny jest klarowny. Ja nic od dewelopera nie chcę, dlatego buduję sama. Z duszą na ramieniu kupowałabym też od właściciela domu indywidualnego, bo nasłuchałam się o budowie fatalnej jakości tylko na sprzedaż. Co do Vast Bouw - znajomy ostatnio kupił od nich dom. Ogólnie chyba niźle ich ocenia, chociaż jeszcze nie mieszka, więc ewentualne niedoróbki albo buble prawne (jeśli są) mogą wyjśc później. A tak z ciekawosci wiesz ile licza za metr domu bo wydawalo mi sie ze oni tylko mieszkania buduja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 24.03.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 A tak z ciekawosci wiesz ile licza za metr domu bo wydawalo mi sie ze oni tylko mieszkania buduja Nie wiem ale jeśli Cię to interesuje, mogę zapytac (w poniedziałek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.03.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 A tak z ciekawosci wiesz ile licza za metr domu bo wydawalo mi sie ze oni tylko mieszkania buduja Nie wiem ale jeśli Cię to interesuje, mogę zapytac (w poniedziałek). Tak z ciekawosci . Deweloperzy maja najczesciej standart deweloperski czyli bez dzwi ,podlug itp i jak wszystko policzysz to pewnie nie bardzo sie oplaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub J. 24.03.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam po krótkiej przerwie No wlasnie tak myslalem ze od developera to raczej wszystko trzeba potem samemu robic, a ja niestety w moim systemie pracy (jestem marynarzem) nie moge pozwolic sobie zeby wszystkiego dogladac. Dlatego tez w pierwszej kolejnosci spytalem sie o agencje nier. zeby juz gotowe zalatwic i miec swiety spokoj . Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze bedzie drozej (nie wspominajac o 3% prowizji dla agencji) ale trudno. Tyle zeby wlasnie dobra znalezc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.03.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam po krótkiej przerwie No wlasnie tak myslalem ze od developera to raczej wszystko trzeba potem samemu robic, a ja niestety w moim systemie pracy (jestem marynarzem) nie moge pozwolic sobie zeby wszystkiego dogladac. Dlatego tez w pierwszej kolejnosci spytalem sie o agencje nier. zeby juz gotowe zalatwic i miec swiety spokoj . Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze bedzie drozej (nie wspominajac o 3% prowizji dla agencji) ale trudno. Tyle zeby wlasnie dobra znalezc... Do ogladania ofert http://www.inwestor.com.pl http://www.rent.com.pl http://www.swiatnieruchomosci.pl Duzo ogloszen razemzebranych jest http://www.gratka.pl A czy ktoras jest dobra nie potrafie powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.03.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 A ze marynarz . Duzo marynarzy tez sie buduje na moim kameralnym osiedlu to juz wiem ze 2 plywajacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub J. 24.03.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 no prosze ojciec mojego kolesia co na koperniku (prom taki) plywal kiedys ma fajny domek na Warszewie - ale na taki to moze mnie za 10 lat bedzie stac haha.. narazie chce tylko mieszkanie jakies dla siebie i zony - do 75 m2 gorna cena 220k pln, ale moze byc mniejsze troche byle w nowym budownictwie (zona ma traumatyczne przezycia z dziecinstwa jak w kamienicy przedwojennej mieszkala w poznaniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.03.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Oboje z Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 24.03.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 no prosze ojciec mojego kolesia co na koperniku (prom taki) plywal kiedys ma fajny domek na Warszewie - ale na taki to moze mnie za 10 lat bedzie stac haha.. narazie chce tylko mieszkanie jakies dla siebie i zony - do 75 m2 gorna cena 220k pln, ale moze byc mniejsze troche byle w nowym budownictwie (zona ma traumatyczne przezycia z dziecinstwa jak w kamienicy przedwojennej mieszkala w poznaniu ) z takimi wymaganiami powinieneś cos ładnego znaleźć; dużo sie teraz buduje, ostatnio widziałam ładne budynki na Modrej (chyba) na Bezrzeczu. Z kupnem mieszkania, to jednak mniejszy stres i mysle, że możesz zdać się na developerke lub agencję, mając w świadomości, że wszytsko trzeba sprawdzic i nowych sąsiadów popytać. A próbowałeś http://www.4katy.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 24.03.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 W jakim my panstwie zyjemy my, w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.03.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 W jakim my panstwie zyjemy my, w Polsce Witam chyba w kaczrixie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.03.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Witam po krótkiej przerwie No wlasnie tak myslalem ze od developera to raczej wszystko trzeba potem samemu robic, a ja niestety w moim systemie pracy (jestem marynarzem) nie moge pozwolic sobie zeby wszystkiego dogladac. Dlatego tez w pierwszej kolejnosci spytalem sie o agencje nier. zeby juz gotowe zalatwic i miec swiety spokoj . Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze bedzie drozej (nie wspominajac o 3% prowizji dla agencji) ale trudno. Tyle zeby wlasnie dobra znalezc... tu plywajacych to jest wiecej....mozna budowanie pogodzic..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.03.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 no prosze ojciec mojego kolesia co na koperniku (prom taki) plywal kiedys ma fajny domek na Warszewie - ale na taki to moze mnie za 10 lat bedzie stac haha.. narazie chce tylko mieszkanie jakies dla siebie i zony - do 75 m2 gorna cena 220k pln, ale moze byc mniejsze troche byle w nowym budownictwie (zona ma traumatyczne przezycia z dziecinstwa jak w kamienicy przedwojennej mieszkala w poznaniu ) Jakub....w Przecławiu na osiedlu Teczowe sa gotowe mieszkania do kupienia....mieszkaja juz ludzie wiec spokojnie mozna isc i popytac .Jak jade to widze pare pustych niezamiszkalych...ostatnio bylo ogloszenie ....wiec jak masz czas to z zona podjedz i popytaj....w kazdym razie super wygladaja, male domy mieszkalne...chyab z 4 mieszkania na klatce...osiedle chronione no i z miasta jedzie normalny autobus ktory zatrzymuje sie tuz przed osiedlem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.03.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 witam sobotnio grupkę........hm....wszyscy spia jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts