bryta 26.03.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Ale cieplutko +12 super i sloneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 26.03.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 C:\Documents and Settings\Standard\Pulpit\f 03.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 26.03.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 kurcze nie umiem wkleic swojego domku a mam go tylko na cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.03.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Najlatwiej z komputera wgrac na http://www.fotosik.pl jak przeniesiesz zdiecia to pokazuje sie adres i go wpisujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.03.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Wystąp o warunki do Enei, wodociągów i ewentualnie gazowni. Różnie bywa, czasem okazuje się po fakcie, ze nie ma szans na przyłączenie mimo, że uzbrojenie w drodze albo nawet na podwórku sąsiada. Święte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 26.03.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/rbiyrckrywcrd5qh.html To projekt naszego domku,chyba udało mi sie wkleić. I co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.03.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=21&nazwa_projektu=PORANEK Dla mnie wbrew nazwie strony nie ma tam ani jednego domu na piątkę. Ile projektów już przejżałaś? Jeśli mniej niż 2 tys to jeszcze wszystko przed tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub J. 26.03.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 witam wszystkich,pytanie - czy ktos cos wie o developerze chrobry co ma bloki na jagiellonskiej?dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 witam wszystkich, pytanie - czy ktos cos wie o developerze chrobry co ma bloki na jagiellonskiej? dzieki jesli ten developer ma biuro na prawobrzezu bodajze na jasnej to sobie go odpusc...swego czasu byl program jak ludzi oszukal na budowie na golecinie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa.szn 26.03.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Oto moej marzenie...Jak oceniacie ? projekt DONA. http://www.domyarkady.pl/start.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Oto moej marzenie...Jak oceniacie ? projekt DONA. http://www.domyarkady.pl/start.html to oficjalnie witaj w naszej grupce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Oto moej marzenie...Jak oceniacie ? projekt DONA. http://www.domyarkady.pl/start.html ogolnie projekcik ok.....tylko ten holl wielki jakis ale ogolnie ok..lubie parterowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 26.03.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Oto moej marzenie...Jak oceniacie ? projekt DONA. http://www.domyarkady.pl/start.html Domek niczego sobie, podoba się - ale jakbym miał się do czegoś przyczepić to: ogromna część gospodarcza kosztem małego garażu (jak na dwustanowiskowy); bardzo małe pokoje i olbrzymi hall .. i po co ??, skoro i tak życie toczyć się będzie w pokoju dziennym, no chyba żeby zamienić kominek z telewizorem .. ale wtedy TV w hallu - jakoś tak dziwnie; tylko jedna łazienka z wanną/ natryskiem; przejściowa kuchnia też może być upierdliwa. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 26.03.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witam wszystkich budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witam wszystkich budujących! Za miesiąc zaczynam budowę Domu w Fuksjach (z Archonu) w Mierzynie - koło Topolowej. Mam wybranego wykonawcę: Artur Janiszewski z Mierzyna. Ma ogólnie dobrą opinię i wiele referencji, niestety robi tylko stany surowe otwarte. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z panem Arturem? Ogólnie szokują mnie ceny wykonawstwa z cyklu 19000 PLN za dom 300 m/kw - takie wypowiedzi są tu na forum. Gdzie w Szczecinie są tacy wykonawcy???? Ja szukałem wykonawcy przez rok, sprawdziłem 25 firm i najtańsza oferta jest 45000 za stan surowy otwarty (dom ma 145 m/kw netto, schody i strop żelbet, ściany 3-warstwowe) cena nie obejmuje wykonania całej ściany 3-warstwowej lecz tylko przygotowanie fundamentu pod nią. Natomiast cena obejmuje wszystko od A do Z (betoniarki zagęszczarki, koparki, geodetę, ogrodzenie, szalunki do stropu monolitycznego, kierowanie budową itp.). Zraziłem się do górali. Sprawdziłem 3. Na początku rzucają super cenę (w moim przypadku 32000 - 35000 PLN) ale potem się okazuje, że nie mają sprzętu i szalunków i z ceny 32000 po przeanalizowaniu projektu i dodaniu kosztu wszystkich sprzętów cena się zrobiła 47000! A taki szalunek systemowy np. to za wypożyczenie bagatela.....3000 PLN. Poza tym jak się nie ma firmy budowlanej to trzeba zostawić w firmie wypożyczającej kaucję wartości szalunku. Poradźcie czy są w Szczecinie jacyś dobrzy murarze od klinkieru, którzy biorą mniej niż 1,80 za cegłę? Widziałem oferty na forum za 1,15 za cegłę - ciekawe jaki efekt. Spece mówią, żę za taką cenę jest 100% gwarancji........wykwitów hehhe. Ostrzegam przed firmą Triad!!! Nieprawdopodobni naciągacze. Nie uwierzycie, że za wykonanie stanu surowego otwartego chcieli ode mnie 82000 PLN!!! Za samą robociznę!!! Mało tego, mówili, że to bardzo dobra cena i że trudno mi bedzie znaleźć kogoś tańszego. A jak z Porothermem 25 klasa 15? W Poznaniu i koło Wrocławia kupują go za nawet 3,70 PLN brutto z HDS'em. Najtańszą ofertę mam z Euroklinkieru lecz za 4,18 brutto - i nigdzie nie udało mi się przebić tej ceny. Może Wy znacie jakąś lepszą hurtownię? Poszukuję też dobrych i niedrogich tynkarzy do wykonania tradycyjnych tynków cementowo wapiennych. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady i sam odpowiem wszystkim zainteresowanym na pytania. Mam wiele fajnych ofert z Polski na okna drzwi itp. Pozdrawiam wszystkich Wojtek to witam oficjalnie mam bardzo dobrego klinkieciarza, naprawde godnego polecenia....ale do tanich nie nalezy, no i tynkarzy tez mam ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa.szn 26.03.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Wojtku...Mam wykonawce za 25.000zł stan surowy zamkniety.Wybudowal w Dolujach 2 domy...a teraz buduje trzeci. Na targach budowlanych rozmawialam z kilkoma przypadkowymi osobami z tej branzy i maja dobre o nim zdanie. Wykonawca pochodzi z Zielonej Gory...Osobiscie polecam...Jesli chcesz namiary to daj znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 26.03.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 To bardzo poproszę o kontakt z nim na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa.szn 26.03.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Masz racje...z tego dziwacznego holu..bedzie piekny pokoj stolowy...tak tego nie zostawie...propozycja architekta jest nie doprzyjecia...bedzie duzo lepiej! osobiscie tego dopilnuje;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.03.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Masz racje...z tego dziwacznego holu..bedzie piekny pokoj stolowy...tak tego nie zostawie...propozycja architekta jest nie doprzyjecia...bedzie duzo lepiej! osobiscie tego dopilnuje;-) ja cale szczescie juz mieszkam 14 kwietnia bedzie 2 rok..... mieszkam w Koscinie ( obok doluj) no i wybudowalam parterowke Irme a Archipelagu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa.szn 26.03.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 jaki sprzet macie na mysli...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts