Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Miraśka, dom rzeczywiście okazały. Co do kolorystyki, to wizualizacja chyba nigdy do końca nie odda rzeczywistych odcieni, chyba lepiej podpatrzyć różne rozwiązania na istniejących domach. Czy ten Twój dach jest antracytowy, czy czarny?

Na tych zdjęciach wygląda ok, brązowy pewnie też by pasował, choć takie zestawienie: brąz + beż kojarzy mi się z lodami waniliowo-czekoladowymi, mniam, mniam. Czarny/antracytowy jest zdecydowanie mniej "kulinarny". :wink:

Jest w dziale "wnętrza" taki wątek "Piękne elewacje" (choć elewacje to nie wnętrza :lol: ) - istna kopalnia pomysłów kolorystyczno-wykończeniowych. Polecam

Asia i Robert, witajcie. A tak z ciekawości - ile za metr działki przy Duńskiej? Bo te mieszkania w blokach spółdzielni "Student" ostatnio osiągają zawrotne ceny

dzieki Bryta i Meggi -jeszcze lepiej sie czuje :lol: a dach to raczej antracyt-i tak zrobimy -chociaz mój mezus to z lekka daltonista to pojezdzimy podpatrzec :p

ostatnoi chodziły mi po głowie lody mniam (ale kilogramów przybyło przez zime-bo ja z nerwów to papusiam jak prosiak) :cry:

zaraz wchodze w te wnetrza

Witam wszystkich zwłaszcza Dobrą silna i nową , miraśka bardzo porównywalne gabaryty i dach do mojego projektu ...powalcz troszkę z tą ceną tak 45/50 bedzie max ( tylko że juz późno moze dlatego takie ceny w styczniu byłyby niższe)

tomadyna podpisy zbirał włąsciciel drugiego domu po lewej z Klausa ulicy to ta pierwsza prawa odnoga od miejsca gdzie kończy sie cywilizacja na zaściankowej chyba Bluszczowa

Asia i Robert, witajcie. A tak z ciekawości - ile za metr działki przy Duńskiej? Bo te mieszkania w blokach spółdzielni "Student" ostatnio osiągają zawrotne ceny

Witaj!

Działkę kupiliśmy 2 lata temu.

Teraz z tego co wiemy m2 kosztuje ok. 145 zł. z uzbrojeniem. Działki od 900 m2 do 1200 m2.

Nie będzie ciasno.

Kacha 72bardzo ładny ten twój domek -był on nawet na liscie moich ulubionych ale mąż chciał podwójny garaz-ale układ podobny mamy :lol: zawsze podobała mi sie taka bryła ale u mnie w warunkach zabudowy musze wykazac wyrazny układ kalenicy wzdłuż jednej z ulic-działkeę mamy narożna

Sami jesteśmy nowi i witamy nowych :p :p .

Peterz-sprawdziłem ceny w Promixie-rzeczywiście mają dobre.W związku z tym, że hurtownia jest na Mierzynie to rzut beretem do naszej budowy-z pewnością się jakoś dogadamy. Właściciel jest skłonny do negocjacji, może ze względu na odleglość i koszty transportu. Nie ukrywam, że dla nas to takze byłaby wygoda.

Damy znać o kolejnych postepach naszej budowy i o tym czy ceny w Promixie sa rzeczywiscie najlepsze.

Iwona i Wojtek

to moze teraz ktos sie wypowie co do dachu-czy nie lepszy byłby ciemny brąz?i jaki to jest kolor elewacji-cos kawa z mlekiem-jak to fachowo ten kolor sie zwie? :lol:

Jak dla mnie taki ciemno-szary fruwa, ja mam podobnie i podobaja mi się "piosenki, które juz znam" :wink: :lol:

Co do nazwy koloru, to pewnie kilka cyferek przeplatanych z literkami, w zalezności od próbnika i firmy - sama zobaczysz, zapamietaj sobie odcień w głowie :D

Sami jesteśmy nowi i witamy nowych :p :p .

Peterz-sprawdziłem ceny w Promixie-rzeczywiście mają dobre.W związku z tym, że hurtownia jest na Mierzynie to rzut beretem do naszej budowy-z pewnością się jakoś dogadamy. Właściciel jest skłonny do negocjacji, może ze względu na odleglość i koszty transportu. Nie ukrywam, że dla nas to takze byłaby wygoda.

Damy znać o kolejnych postepach naszej budowy i o tym czy ceny w Promixie sa rzeczywiscie najlepsze.

Iwona i Wojtek

Też jestem ciekawa, ale zdaję się, że miraśka robiła już wycenę i lepiej wypadł euroklinkier, chyba?? Tylko u mnie to chyba promix odpada za daleko, euro... jest bliżej.