Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Sami jesteśmy nowi i witamy nowych :p :p .

Peterz-sprawdziłem ceny w Promixie-rzeczywiście mają dobre.W związku z tym, że hurtownia jest na Mierzynie to rzut beretem do naszej budowy-z pewnością się jakoś dogadamy. Właściciel jest skłonny do negocjacji, może ze względu na odleglość i koszty transportu. Nie ukrywam, że dla nas to takze byłaby wygoda.

Damy znać o kolejnych postepach naszej budowy i o tym czy ceny w Promixie sa rzeczywiscie najlepsze.

Iwona i Wojtek

ja też kupowałam w Promixie, ceny naprawdę ok !

Możesz się powołać na Monikę z budowy przy Topolowej, może wynegocjujesz wyższy rabacik. Zawsze porównywałam ceny w innych sklepach i u nich dostawałam najniższą.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieczorkiem!

Wiosna na całego - dziś widziałam pszczoły :D

Didi do ciebie wiosna chyba szybciej przychodzi :wink:

pszczół jeszcze nie widziałam ale krokusy wychodzące z ziemi tak :)

ps. Didi z tego co zapamietałam to masz chyba okna w jednostronnej okleinie. Czy jesteś zadowlona z tego rozwiązania?

ps. Didi z tego co zapamietałam to masz chyba okna w jednostronnej okleinie. Czy jesteś zadowlona z tego rozwiązania?

Ja? Bardzo! To jest to czego chciałam.

dla mnie jeśli by były w środku ciemne okna (ciemna okleina) to i meble muszą z tym współgrać

a biały kolor jest na tyle neutralnym kolorem, że pasuje do wszystkiego

a jeśli chopdzi o zewnątrz, bo nic się nie odbarwia, nie mam z nimi problemu

Dzięki Didi :)

właśnie biję się z myślami w temacie okien :roll:

czyli że okleina jest na białej ramie, tak? straszą mnie że jak coś się zadrapie to na tej białej ramie od razu to widać :roll:

słyszałam też opinie że nie za dobrze wyglada taki zestaw jak okna są otwarte bo niby okleina a widać białą ramę. Jak to wyglada ze strony użytkownika? nie przekadza ci to?

Peterz-sprawdziłem ceny w Promixie-rzeczywiście mają dobre.W związku z tym, że hurtownia jest na Mierzynie to rzut beretem do naszej budowy-z pewnością się jakoś dogadamy. Właściciel jest skłonny do negocjacji, może ze względu na odleglość i koszty transportu. Nie ukrywam, że dla nas to takze byłaby wygoda.

Damy znać o kolejnych postepach naszej budowy i o tym czy ceny w Promixie sa rzeczywiscie najlepsze.

Iwona i Wojtek

Cieszę się ze mogłem pomóc ..

a my dziś zamówiliśmy okna u Kowalskich .. :D :lol: :) (też na Mierzynie) :lol:

PS. aż mi kapcie spady jak podliczyłem stan surowy-otwarty :evil: :o :evil: :o .. ale cóż, fundamenty w skarpie, strop monolityczny .. dachówka Creaton .. i jest efekt :o :evil: :o :evil:

ale nic to - jedziem dalej :lol: :wink:

Pozdrawiam, Piotr (PeterZ)

Iwona i Wojtek

Cieszę się ze mogłem pomóc ..

a my dziś zamówiliśmy okna u Kowalskich .. :D :lol: :) (też na Mierzynie) :lol:

PS. aż mi kapcie spady jak podliczyłem stan surowy-otwarty :evil: :o :evil: :o .. ale cóż, fundamenty w skarpie, strop monolityczny .. dachówka Creaton .. i jest efekt :o :evil: :o :evil:

ale nic to - jedziem dalej :lol: :wink:

Pozdrawiam, Piotr (PeterZ)

octopus - powołaj sie na Piotra z budowy w Dobrej przy Poziomkowej - może extra rabacik będzie przyznany ..

Dobry wieczor wszystkim,

Pytanie - czy ktos ma jakies info na temat developera o nazwie "jedynka", jakies doswiadczenia etc.

dzieki

Hej

Jedynka to duża firma budowlana startująca w dużych przetargach publicznych i pod tym względem pewna finansowo - no chyba, że popłynie na jakimś dużym kontrakcie. Miałem okazję współpracować z tą firmą na polu biznezu przy realizacji komendy wojewódzkiej straży pożarnej w Szczecinie. Firma ta forsuje najtańsze materiały, żeby sama najwiecej zarobić, w końcu trzeba z czegoś utrzymać taką siedzibę na Bohaterów Warszawy. Na Twoim miejscu szukałbym jakiejś mniejszej firmy pracujacej na mniejszych marżach. Unikałbym takich firm jak Budimex, Mitex a przede wszystkim Triad i Corlux (ul Południowa). To firmy złodzieje.

pozdrowionka

Zdecydowanie nie wchodź w interesy z Jedynką. Mam okazję doświadczac wątpliwej przyjemności mieszkania od 14 lat w bloku przez nią wybudowanym. Nic nie zmienia fakt, że minęło tyle lat - to firma moloch i na pewno rządzi się tymi samymi zasadami, co 14 lat temu.

Wieczorkiem witam!! :lol:

Ile się czeka na pozwolenie w starostwie polickim?? :roll:

no my czekaliśmy równiutko miesiąc .. :lol: 8)

a ja równiutko dwa :-? i jeszcze miałam problem z uprawomocnieniem decyzji bo czekano na zrotkę od listu, którego nigdy nie wysłano :roll:

:o :o nie załamuj, bo mam ekipę na połowę maja, a moje papiery dopiero wśrodę pójdą do starostwa, a tu po drodze jeszcze święta, coś mi się to wssystko przeciągnęło za bardzo :-? :-?

Czy rozważał ktoś kiedyś stawianie ścian fundamentowych z silki zamiast z bloczka betonowego ??

Witaj zmartwychwstały!

Mimo, że buduję z Silki, mam betonowe bloczki fundamentowe. Jakoś zabrakło mi wiary w Silkę w ziemi ze względu na dużą nasiąkliwośc. Z drugiej strony, może warto pogadac o tym z przedstawicielem technicznym Xelli.

tomadyna podpisy zbirał włąsciciel drugiego domu po lewej z Klausa ulicy to ta pierwsza prawa odnoga od miejsca gdzie kończy sie cywilizacja na zaściankowej chyba Bluszczowa

Dziękuję za INFO.

A co do GG to przepraszam to moja córka młodsza się dorwała do kompa mojego.

hhihihi kochane dzieciaki skad ja to znam :))

a ja równiutko dwa :-? i jeszcze miałam problem z uprawomocnieniem decyzji bo czekano na zrotkę od listu, którego nigdy nie wysłano :roll:

:o :o nie załamuj, bo mam ekipę na połowę maja, a moje papiery dopiero wśrodę pójdą do starostwa, a tu po drodze jeszcze święta, coś mi się to wssystko przeciągnęło za bardzo :-? :-?

dzióbek ale moją decyzję obrabiała "najlepsza" pani :-?

musisz dowiedzieć się kto będzie wydawał twoja decyzje i po prostu dzwoń co jakiś czas żeby zorientować sie na jakim etapie jest sprawa.

Nie chcę straszyć ale po wydaniu decyzji jest jeszcze dwa tygodnie na uprawomocnienie i potem tydzień na zawiadomienie o rozpoczeciu robót.

Także składaj jak najszybciej a potem pilnuj !

Wieczorkiem witam!! :lol:

Ile się czeka na pozwolenie w starostwie polickim?? :roll:

no my czekaliśmy równiutko miesiąc .. :lol: 8)

moje papiery jeszcze w ZUD mam nadzieje że w środę pójda dalej a ekipa zaczyna 4,05 :o :o :o słabo to widzę

no właśnie Delf [/b]trafiłes w 10 ale spoko przejrzałam forum w sprawie elewacji i wybrałąm 3 z brazowa dachówka i teraz kolej przekabacic mezusia-mini daltoniste :lol:

Dom brązowo-beżowy będzie montonny. Ja stawiam na dach antracytowy. Może da się meżowi-daltoniście wmówic, że ten antracyt jest pięknym, "głębokim" brązem? :wink: