Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

właśnie biję się z myślami w temacie okien :roll:

czyli że okleina jest na białej ramie, tak? straszą mnie że jak coś się zadrapie to na tej białej ramie od razu to widać :roll:

słyszałam też opinie że nie za dobrze wyglada taki zestaw jak okna są otwarte bo niby okleina a widać białą ramę. Jak to wyglada ze strony użytkownika? nie przekadza ci to?

Monka nie bój nic. Okleina jest gruba więc nie ma realnej możliwości zadrapania do białego. Co innego jak okna są malowane a nie oklejane.

A co do kolorystyki to rzecz gustu. Ja tam właśnie wybieram taki zestaw dwukolorowy. Na zewnątrz głęboki brąz bo taki mi pasuje do elewacji a

w domu białe bo bardziej uniwersalny kolor

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Też jestem ciekawa, ale zdaję się, że miraśka robiła już wycenę i lepiej wypadł euroklinkier, chyba?? Tylko u mnie to chyba promix odpada za daleko, euro... jest bliżej.

Dzióbek, odległośc nie jest zaporowa. Oczywiście na pewno ma wpływ na cenę ale nie przesądza niczego. Euroklinkier jest drogi. Trzeba naprawdę ostro się targowac, żeby zeszli do sensownej ceny. Ich głównym argumentem jest to, że sprzedają materiał tylko renomowanych firm. No i tu zaczynają się dyskusje o wyższości świąt jednych nad drugimi, chociaż trochę racji czasem mają. Żeby porównac oferty, trzeba brac pod uwagę dokładnie te same materiały i o tych samych parametrach albo z góry założyc, że współpracuje się z jedną polecaną hurtownią, nie zagłębiając się w niektóre tematy.

Dzięki, najbliżej to mam domlux prawie pod samym nosem po drugiej stronie ulicy :lol: :lol:

Monka nie bój nic. Okleina jest gruba więc nie ma realnej możliwości zadrapania do białego. Co innego jak okna są malowane a nie oklejane.

A co do kolorystyki to rzecz gustu. Ja tam właśnie wybieram taki zestaw dwukolorowy. Na zewnątrz głęboki brąz bo taki mi pasuje do elewacji a

Dzięki Klaus :D też mi się nie chciało wierzyć w to zadrapanie :roll: wolałam sprawdzić co myślą użytkownicy :D

a gdzie zamawiasz okna? zdecydowałeś się już?

Raczej nie, bo jedyny problem, to cena, natomiast nikt nie zarzucał błędów wykonawczych. Zresztą tzw. rynek sam zweryfikuje, bo jeśli będzie zbyt drogi, spadnie ilośc zamówień.

No dobra, ale negatyw z uzasadnieniem, że stosuje politykę cen

zaporowych to mu się należy, co nie?

Rozmawiałam z nim w listopadzie i pomimo, że miał już ten sezon zajęty to dał dość przyzwoitą cenę jak pozostali a nawet lepszą o 4 tyś tylko że pracę miałabym rozbitą w czasie z doskoku między przerwami i to mi nie pasowało, ale żałuję bo bardzo konkretny i sympatyczny. Więc w moim przypadku nie było żadnej ceny zaporowej :roll:

Dzięki Klaus :D też mi się nie chciało wierzyć w to zadrapanie :roll: wolałam sprawdzić co myślą użytkownicy :D

a gdzie zamawiasz okna? zdecydowałeś się już?

Decyzji jeszcze nie podjąłem.

Rozważam takich producentów:

- AVANTE (Deceuninck) z Elbląga

- DAKO (Veka) z Biczyc Dolnych

- MS (Brügmann AD) z Słupska

Witam wszystkich.

Szukamy solidnego wykonawcy mamy pare namiarów dom ma mniec docelowo 202m ceny sa podobne u wszystkich wykonawców obecnie czekam na wycene od Kolodzieja (czy wiecie coś na ich temat) podobno drogi ale solidny i w miare szybki widzialem pare jego domów ale z nikim nie rozmawialem o ich wykonastwie jak macie jakies doświadczenia z nimi to prosze podzielcie sie jest jeszcze firma Izolbud i Anbud.

czy macie moze rozeznanie ile kosztuje m2 domu pod klucz?czy stan deweloperski (bez kafli, podlog, itp) mozna liczyc na jakieś 2000zl?

Witam wszystkich.

Szukamy solidnego wykonawcy mamy pare namiarów dom ma mniec docelowo 202m ceny sa podobne u wszystkich wykonawców obecnie czekam na wycene od Kolodzieja (czy wiecie coś na ich temat) podobno drogi ale solidny i w miare szybki widzialem pare jego domów ale z nikim nie rozmawialem o ich wykonastwie jak macie jakies doświadczenia z nimi to prosze podzielcie sie jest jeszcze firma Izolbud i Anbud.

czy macie moze rozeznanie ile kosztuje m2 domu pod klucz?czy stan deweloperski (bez kafli, podlog, itp) mozna liczyc na jakieś 2000zl?

Kołodziej?

Był moim number one.

Zostawił mnie na lodzie i to w brzydkim stylu.

Anbud jest w rankingu, możesz poczytać.

Decyzji jeszcze nie podjąłem.

Rozważam takich producentów:

- AVANTE (Deceuninck) z Elbląga

- DAKO (Veka) z Biczyc Dolnych

- MS (Brügmann AD) z Słupska

Będziesz brał stamtąd? czy są w Szczecinie jacyś dealerzy wsółpracujący z tymi producentami?

To tylko producenci w Szczecinie rozmawiałem z ich dealerami:

Avante => Rado

Dako => Eko Dom

MS => Pomorska

Podobaly wam sie wstawki z klinkiera .Wstawilam pod rubryka

Wnetrza - Piekne elewacje 2 nowe zdjecia domow z klinkiera pozniej jeszcze cos dorzuce wiec jak macie ochote to zapraszam :D

bryta dawaj jeszcze, koniecznie :D

Pozniej powstawiam mam na zdieciu takie malenstwo klinkier + zielony dach fajna kolorystyka

Mi osobiscie podoba sie kombinacja klinkier laczony z murem pruskim poprostu poezja moze uda mi sie cos na ten temat znalesc