bryta 28.03.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Bryta super te domki, z klinkieru są najładniejsze, tylko niestety nie na moją kieszeń Pewnie na moja tez nie a szkoda bo lubie klinkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.03.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Florek i Jozia gdzie budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 28.03.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Narazie akcja papiery ale myslimy ze we wrzesniu ruszymy w Mierzynie na Cedrowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 28.03.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Chcemy ostawic to http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=298 ale chyba w klinkierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.03.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Chcemy ostawic to http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=298 ale chyba w klinkierze Posprawdzajcie dobrze projekt bo ponoc archipelag ma duzo bledow wedlug opini forumowiczow ,moze teraz sie poprawili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 28.03.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witam, monka, Klaus: okna w jednostronnej okleinie (mahoń) mam w letniskowym i średnio jestem zadowolona. Od zewnątrz ok, od wewnątrz ok, ale jak okno jest otwarte lub uchylone, to wygląda dziwnie. Może przewrażliwiona jestem.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.03.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witam Was Florek i Jadzia - bardzo fajny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.03.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witam, monka, Klaus: okna w jednostronnej okleinie (mahoń) mam w letniskowym i średnio jestem zadowolona. Od zewnątrz ok, od wewnątrz ok, ale jak okno jest otwarte lub uchylone, to wygląda dziwnie. Może przewrażliwiona jestem.[/b] Moim zdaniem nie jestes przewrazliwiona - to napewno wyglada dziwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 28.03.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witam, monka, Klaus: okna w jednostronnej okleinie (mahoń) mam w letniskowym i średnio jestem zadowolona. Od zewnątrz ok, od wewnątrz ok, ale jak okno jest otwarte lub uchylone, to wygląda dziwnie. Może przewrażliwiona jestem.[/b] Moim zdaniem nie jestes przewrazliwiona - to napewno wyglada dziwnie Moim zdaniem, dziwniej będą wyglądać okna niedopasowane kolorystycznie do elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.03.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witam, monka, Klaus: okna w jednostronnej okleinie (mahoń) mam w letniskowym i średnio jestem zadowolona. Od zewnątrz ok, od wewnątrz ok, ale jak okno jest otwarte lub uchylone, to wygląda dziwnie. Może przewrażliwiona jestem.[/b] Moim zdaniem nie jestes przewrazliwiona - to napewno wyglada dziwnie Moim zdaniem, dziwniej będą wyglądać okna niedopasowane kolorystycznie do elewacji. No dziwnie, dziwnie Powinny i pasowac do elewacji i miec taki sam kolor z obu stron Florek i Jadzia - co do Anbudu wypowiedzialam sie w rankingu - a w skrocie - nie sa najtansi ale bylismy z nich bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 28.03.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Cześć, Piotr S ja mam tynki maszynowe. Co do elektryka z zacięciem alarmowym to polecam Pana Wieczorka - jest na liście. I jeszcze parę słów nt. okien w okleinie. W`zarysowania nie wierzę niestety od środka mam kilka "odłupań" - na zewnątrz też jedno malutkie-do których przyczynili się wykonawcy innych robót. Gdyby okna były pod spodem białe to byłoby to widać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.03.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Monka nie bój nic. Okleina jest gruba więc nie ma realnej możliwości zadrapania do białego. Co innego jak okna są malowane a nie oklejane. A co do kolorystyki to rzecz gustu. Ja tam właśnie wybieram taki zestaw dwukolorowy. Na zewnątrz głęboki brąz bo taki mi pasuje do elewacji a w domu białe bo bardziej uniwersalny kolor Dzięki Klaus też mi się nie chciało wierzyć w to zadrapanie wolałam sprawdzić co myślą użytkownicy a gdzie zamawiasz okna? zdecydowałeś się już? Co do zadrapan do bialego - nasze okna z Eko-Domu - pcv obustronnie oklejone orzechem są barwione w masie dodatkowo - czyli nie ma białego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.03.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Co do zadrapan do bialego - nasze okna z Eko-Domu - pcv obustronnie oklejone orzechem są barwione w masie dodatkowo - czyli nie ma białego No tak ale barwione w masie robi się tylko przy okleinie dwustronnej pewnie że wolałabym okleinę z dwóch stron ale jest jeszcze aspekt finansowy bardzo ważny zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.03.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Oj Klaus przepraszam ze sie zamadrowalam z kolorem okien - dopiero zauwazylam ze Tobie odpowiadaja z jednej strony braz a z drugiej biale. Rzecz gustu oczywiscie Ja pisze ze z obu stron jeden kolor bo widzialam u jednej rodziny od wewnatrz wlasnie biale a od zewnatrz braz. Otowrzyli jedno skrzydlo balkonowe drugie bylo zamkniete. No i dziwnie to wygladalo bo jedno bylo w brazie a drugie w bieli. Dla mnie smiesznie ale jesli komus sie tak wlasnie podoba to dlaczego nie. Bo jesli chodzi o cene to nie jest az tak kosmiczna roznica pomiedzy obustronna okleina a jednostronna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.03.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Co do zadrapan do bialego - nasze okna z Eko-Domu - pcv obustronnie oklejone orzechem są barwione w masie dodatkowo - czyli nie ma białego No tak ale barwione w masie robi się tylko przy okleinie dwustronnej pewnie że wolałabym okleinę z dwóch stron ale jest jeszcze aspekt finansowy bardzo ważny zresztą Ale to nie jest az tak duza roznica w cenie a okna wstawiasz na długi czas. No i to co pisalam wyzej - czy to nie troche smiesznie jesli otworzy sie jedno okno np. albo jedno skrzydlo balkonowe - jedno bedzie w brazie a drugie w bieli - od srodka wtedy widac dwukolorowa stolarke okienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 28.03.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Raczej nie, bo jedyny problem, to cena, natomiast nikt nie zarzucał błędów wykonawczych. Zresztą tzw. rynek sam zweryfikuje, bo jeśli będzie zbyt drogi, spadnie ilośc zamówień. No dobra, ale negatyw z uzasadnieniem, że stosuje politykę cen zaporowych to mu się należy, co nie? Klaus - ZDECYDOWANIE się z Tobą nie zgadzam .. !! Na etapie wyboru ekipy do stanu surowego otrzymaliśmy wyceny zarówno o kilka tysięcy niższe jak i o kilka tysięcy wyższe (w dwóch przypadkach o -naście, ale to oszołomy ).. - a oferta Bogdana była 'średniorynkowa' .. ale jakość ponadprzeciętna .. Biorąc pod uwagę fakt, że w tej cenie jest dużo rzeczy dodatkowych, a co najważniejsze jest to wykonawca, który myśli, doradza, pomaga, nie uważam że jest to cena zaporowa .. Inaczej - jest to cena która odzwierciedla stopień skomplikowania domu (papier jest cierpliwy, ale ktoś to potem musi zrobić - i fachowe podejście do projektu wraz z wyceną jest połową sukcesu - rozumiem że też nie lubisz niespodzianek ?? ). A po drugie to nie ma obowiązku iść do Krzaka .. co nie? Z tego co wiem to pracy ma pod dostatkiem - na pewno do wiosny przyszłego roku .. Ja przynajmniej nie wyobrażam sobie innego wykonawcy - i Wam też takiego życzę !! Pozdrawiam, Piotr (PeterZ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.03.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Ale to nie jest az tak duza roznica w cenie a okna wstawiasz na długi czas. No i to co pisalam wyzej - czy to nie troche smiesznie jesli otworzy sie jedno okno np. albo jedno skrzydlo balkonowe - jedno bedzie w brazie a drugie w bieli - od srodka wtedy widac dwukolorowa stolarke okienna. zależy jak liczyć tą różnicę z tego co wiem to za okleinę dwustronną dopłata jest 40% a u mnie wyjście tarasowe ma być przesuwne więc problem dwóch różnych skrzydeł odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.03.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 No i po burzy Jedna uwaga- nie wybieraj zbyt ciemnego koloru- czasem ładnie wygląda z zewnątrz a od środka jes zbyt ciemny. Reszta na priv. Miłej nocki No właśnie o to mi chodziło. Jeśli bym miała wybierać obustronny kolor to nepewno musiałby być to kolor naturalny coś koło ......orzecha ......, chyba Teska i Delf mają takie. ja mam obustronnie zloty dab i jestem zadowolona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.03.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 witam grupke wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.03.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Ja przynajmniej nie wyobrażam sobie innego wykonawcy - i Wam też takiego życzę !! Pozdrawiam, Piotr (PeterZ) A ja nie wyobrazam sobie innego jak moj ... czyli Anbud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts