Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

No i po burzy :lol:

Jedna uwaga- nie wybieraj zbyt ciemnego koloru- czasem ładnie wygląda z zewnątrz a od środka jes zbyt ciemny. Reszta na priv.

Miłej nocki 8)

No właśnie o to mi chodziło.

Jeśli bym miała wybierać obustronny kolor to nepewno musiałby być to kolor naturalny coś koło ......orzecha ......, chyba Teska i Delf mają takie.

ja mam obustronnie zloty dab :lol: i jestem zadowolona...

ja mam orzech :p

ale w roznych firmach okleina orzech ma jakos inny odcien, wiec trzeba ogladnac ten orzech, bo orzech orzechowi nie rowny :wink:

ale maslo maslane mi wyszlo :wink:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Ale to nie jest az tak duza roznica w cenie a okna wstawiasz na długi czas.

No i to co pisalam wyzej - czy to nie troche smiesznie jesli otworzy sie jedno okno np. albo jedno skrzydlo balkonowe - jedno bedzie w brazie a drugie w bieli - od srodka wtedy widac dwukolorowa stolarke okienna.

zależy jak liczyć tą różnicę :roll: z tego co wiem to za okleinę dwustronną dopłata jest 40%

a u mnie wyjście tarasowe ma być przesuwne więc problem dwóch różnych skrzydeł odpada :D

nie pamietam %, ale za jednostronna tez doplacisz , wiec roznica pomiedzy jednostronna a dwustronna bedzie mniejsza :wink:

Nie pamietam dobrze procentowo ani kwotowo tej roznicy, ale wiem ze stwierdzilismy ze gra nie warta swieczki i ze bierzemy dwustronnie.

Jak przesuwne to rzeczywiscie nie ma problema. Okna tez nie trzeba otwierac mozna uchylac :D

A kto kupowal rolety zewnetrzne w Eko-Domu?

Witam wszystkich.

Jak czytam wasze wypowiedzi to zaczynam sobie uświadamiać co mnie czeka. Jestem mocno przestraszona. Jak wcześnie trzeba zarezerwować sobie ekipę budowlaną, żeby mieć jeszcze wybór? Chcemy budować się na przyszłą wiosnę. Mam nadzieję, że nie jest za późno.

Witam wszystkich.

Szukamy solidnego wykonawcy mamy pare namiarów dom ma mniec docelowo 202m ceny sa podobne u wszystkich wykonawców obecnie czekam na wycene od Kolodzieja (czy wiecie coś na ich temat) podobno drogi ale solidny i w miare szybki widzialem pare jego domów ale z nikim nie rozmawialem o ich wykonastwie jak macie jakies doświadczenia z nimi to prosze podzielcie sie jest jeszcze firma Izolbud i Anbud.

czy macie moze rozeznanie ile kosztuje m2 domu pod klucz?czy stan deweloperski (bez kafli, podlog, itp) mozna liczyc na jakieś 2000zl?

Kołodziej?

Był moim number one.

Zostawił mnie na lodzie i to w brzydkim stylu.

O, no proszę :D a który syn, czy ojciec? jakos zdziwiona nie jestem.

Tak dla jasności: Florka i Jadzi: Kołodziej budował mój dom. 8)

Co do zadrapan do bialego - nasze okna z Eko-Domu - pcv obustronnie oklejone orzechem są barwione w masie dodatkowo - czyli nie ma białego :D

No tak ale barwione w masie robi się tylko przy okleinie dwustronnej :roll: pewnie że wolałabym okleinę z dwóch stron ale jest jeszcze aspekt finansowy :roll: bardzo ważny zresztą :wink:

no i należy pamietać, że bardziej sie nagrzewają od białych (to w zasadzie nie zalezy za bardzo czy sa jedno-, czy dwustronne), a więc trzeba uważać przy duzych otworach tarasowych, bo moga sie wyginać. U mnie był to problem, no i stanęło na drewnianych (w gre wchodziły jeszcze moje "szprosiki" :wink: )

No i po burzy :lol:

Jedna uwaga- nie wybieraj zbyt ciemnego koloru- czasem ładnie wygląda z zewnątrz a od środka jes zbyt ciemny. Reszta na priv.

Miłej nocki 8)

No właśnie o to mi chodziło.

Jeśli bym miała wybierać obustronny kolor to nepewno musiałby być to kolor naturalny coś koło ......orzecha ......, chyba Teska i Delf mają takie.

ja mam obustronnie zloty dab :lol: i jestem zadowolona...

ja mam orzech :p

ale w roznych firmach okleina orzech ma jakos inny odcien, wiec trzeba ogladnac ten orzech, bo orzech orzechowi nie rowny :wink:

ale maslo maslane mi wyszlo :wink:

no tak, ale żeby z tymi odcieniami nie przesadzic, to znaczy na zewnatrz, jak najbardziej - spójność w każdym calu, ale w środku? Uważam, że bardzo ciekawie wygladaja połączenia ciemn4ej podłogi z jasna stolarka okienna i drzwiowa lub odwrotnie. Jak sie tak wszystko zrobi na jedna modłę: podłoge, okna, drzwi, meble, kafle, szafki kuchenne i tapicerkę, to delikatnie mówiąc zrobi się... mdło 8)

Witam wszystkich.

Jak czytam wasze wypowiedzi to zaczynam sobie uświadamiać co mnie czeka. Jestem mocno przestraszona. Jak wcześnie trzeba zarezerwować sobie ekipę budowlaną, żeby mieć jeszcze wybór? Chcemy budować się na przyszłą wiosnę. Mam nadzieję, że nie jest za późno.

Bądźcie dobrej myśli 8)

Ja zamierzałem budować już w tamtym roku, teraz mam wątpliwości czy w tym roku zdążę zacząć.

Ja to potrafię podtrzymać na duchu :lol:

no i należy pamietać, że bardziej sie nagrzewają od białych (to w zasadzie nie zalezy za bardzo czy sa jedno-, czy dwustronne), a więc trzeba uważać przy duzych otworach tarasowych, bo moga sie wyginać. U mnie był to problem, no i stanęło na drewnianych (w gre wchodziły jeszcze moje "szprosiki" :wink: )

wiem delfiku, wiem :D u mnie okna w większości na stronie południe/ zachód i dlatego mąż się upiera na białe :roll:

drewno nie wchodzi w grę głównie ze wzgledu na kaskę :(

A ja nie wyobrazam sobie innego jak moj ... czyli Anbud :D

A u mnie ANBUD odpadł:

a) wiedziałem już o tym jak złożyłem do wyceny projekt

b) wczoraj otrzymałem wycenę i tylko się potwierdziło

nawet ich nie biorę pod uwagę - I TO NIE ZE WZGLĘDU NA CENĘ !!

:o :o ojojoj , nie krzycz prosze , czy ja kaze Tobie ich brac?? :lol:

Twoja wybor przeca nie? :lol: wiec nie krzycz na mnie 8)

Napisalam ze ja sobie nie wyobrazam innych poniewaz u mnie Anbud spradzil sie w przyslowiowa deche :D na innych budowach takze z tego co wiem. Ale nie oznacza ze naklaniam kogos aby sobie ich wzial, co ja mam w tym za interes a? :wink:

Ja nawet dodam aby sprawdzac czy ostatnimi czasy firma pracownikow nie wyminila oby na gorszych.

A co sie stalo tomadyna w kontaktach z Anbudem?

Witam wszystkich.

Bądźcie dobrej myśli 8)

Ja zamierzałem budować już w tamtym roku, teraz mam wątpliwości czy w tym roku zdążę zacząć.

Tomadyna - he he he - nie ma co, dodałeś ludziom otuchy :D :lol: :wink: :o

Bądźcie dobrej myśli 8)

Do tej pory to ja mówiłam mężowi, że jakoś to będzie. A kto mi to powie?????

Asia nie martw sie, jesli chcesz zaczac na przyszla wiosne to zdazysz spokojnie sie przygotowac :D

Zacznij od szukania dobrej firmy bo ciezko teraz z nimi w naszym kochanym Szczecinie :cry:

Ja przynajmniej nie wyobrażam sobie innego wykonawcy - i Wam też takiego życzę !!

Pozdrawiam, Piotr (PeterZ)

Agnieszka1 - i bardzo dobrze !! - cieszę się że też dobrze trafiłaś - ale opinie/ komentarz dajesz osobie/firmie, która Tobie budowała - a nie proforma, bo "cena się nie podoba" - toż to bez sensu, co nie?

Jeśli uważa ktoś, że firma X jest za droga albo robi tandetę albo jej szef dłubie w nosie to po prostu do niej nie idzie a wręcz o niej zapomina, i już - jeszcze raz powtarzam, przecież nie ma obowiązku iść do Krzaka!

Pozdrawiam, Piotr

Ja przynajmniej nie wyobrażam sobie innego wykonawcy - i Wam też takiego życzę !!

Pozdrawiam, Piotr (PeterZ)

Agnieszka1 - i bardzo dobrze !! - cieszę się że też dobrze trafiłaś - ale opinie/ komentarz dajesz osobie/firmie, która Tobie budowała - a nie proforma, bo "cena się nie podoba" - toż to bez sensu, co nie?

Jeśli uważa ktoś, że firma X jest za droga albo robi tandetę albo jej szef dłubie w nosie to po prostu do niej nie idzie a wręcz o niej zapomina, i już - jeszcze raz powtarzam, przecież nie ma obowiązku iść do Krzaka!

Pozdrawiam, Piotr

A i wlasnie, nie ma obowiazku, to tez tomadynie napisalam powyzej .Zgadzam sie Peterz całkowicie.

Dodam jeszcze tak apropo wystawiania komentarzy na rankingu - uwazam, ze wystawienie zlej opinii firmie wykonawczej bo cena sie nie spodobala albo forma wyceny - nie jest ok . Opinie co do jakosci wykonywania prac wystawic mozna jesli korzystalo sie z uslug firmy.

[quote name="Agnieszka1

Asia nie martw sie, jesli chcesz zaczac na przyszla wiosne to zdazysz spokojnie sie przygotowac :D

Zacznij od szukania dobrej firmy bo ciezko teraz z nimi w naszym kochanym Szczecinie :cry:[/quote]

Dzięki. Czy oprócz pana Krzak i tych z listy warto jeszcze z kimś się umawiać na roboty budowlane?

Bądźcie dobrej myśli 8)

trzy, cztery...MY!!! :D

Bądźcie dobrej myśli 8)

trzy, cztery...MY!!! :D

Dzięki już mi lepiej. Tylko obiad mi się przypala ...

[quote name="Agnieszka1

Zacznij od szukania dobrej firmy bo ciezko teraz z nimi w naszym kochanym Szczecinie :cry:[/quote]

Dzięki. Czy oprócz pana Krzak i tych z listy warto jeszcze z kimś się umawiać na roboty budowlane?

Warto przejsc sie po sasiadach , ktorzy dopiero co budowali , popytac kim budowali i czy byli zadowoleni, czesto oni zapraszaja do domu aby pokazac wynik prac danej firmy. Zrobic sobie wlasna liste, umowic sie na spotkanie, porozmawiac z firma - to nic nie kosztuje, no moze czas. Ale czasu masz Asiu wiec spoko czy luzik jak inni mowia :lol: :wink:

Wybor firmy do budowania jest bardzo wazny. Cena - pytac co zawiera cena. Moze sie okazac ze tanszy bedzie drozszym bo w cenie nie ma ujetych tych prac ktore maja inni.

Powodzenia Asia!! Bedzie super!! :p