Agnieszka1 28.03.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Agnieszka1, a ile czasu zajęło Ci załatwianie ZUD-ów? Oj nie potrafie powiedzieć tego, ja zlecalam calosc papierow projektantce razem z pozwoleniem na budowe. Wiec nie wiem ile czasu na same ZUD-y Słuchajcie o slyszeliscie o systemie Ecopipe? - ogrzewanie podlogowe A może chodzi o UNIPipe firmu UPONOR ?? nie nie, chodzi o ecopipe - kurna jakies chinskie rury hydraulik juz nam je odradzil - a byly takie tanie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 28.03.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 [ Mi najbardziej podoba sie 1 projekt Byl okres ze podobaly mi sie projekty z muratora teraz podoba mi sie miedzyinnymi http://www.archon.pl Mi kiedyś wcale nie podobały się projekty z muratora. Wybierałam te z balkonikami, 4 spadowymi dachami. Teraz myślę, że prostota i funkcjonalność są najważniejsze. Może "następny" dom będzie szalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 28.03.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Który byście wybrali, bo ja już wybieram 2 lata Te przeszły weryfikację: http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=36&IdKolekcji=20 http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=23&IdKolekcji=20 http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=267&IdKolekcji=21 Wiem, że my będziemy w nim mieszkać ale czasami lepiej jak ktoś coś podpowie. Wiecie jak to jest - jeden woli Baśkę drugi Maryśkę .. oprócz gustu inwestora wybór pomiędzy porterówką a domkiem z poddaszem użytkowym zależy od działki i planu zagospodarowania .. Hmm - ale jak dla mnie 3ka rules - "Murator C92 – Powabny", z tym, że nie ma garażu .. (więc trzeba by było domalować ) Z parterówek poszedłbym w 2kę - "Murator D08 – Przestronny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.03.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Który byście wybrali, bo ja już wybieram 2 lata Te przeszły weryfikację: http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=36&IdKolekcji=20 http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=23&IdKolekcji=20 http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=267&IdKolekcji=21 Wiem, że my będziemy w nim mieszkać ale czasami lepiej jak ktoś coś podpowie. Zdecydowanie najbardziej spójny wewnątrz i najładniejszy z zewnatrz (dla mnie) jest projekt 1. Pod warunkiem, że niczego tam nie zmienicie, bo w innej tonacji kolorystycznej i przy innym wykończeniu może stracić w stosunku do prezentowanej wersji. Pytanie, czy wolisz parterówki, czy domy piętrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.03.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Asia i Robert i widzisz, ilu ludzi, tyle opinii - lepiej sama wybierz. ja też wybierałam 2 lata i nagle olśnienie, a raczej może zmęczenie i decyzja: ten! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 28.03.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 [ wybralam 1 ale on z tych trzech bedzie najdrozszy. Najtansza bedzie z nich 3-jka . No tak tylko trzeba doliczyć koszt garażu. Ciekawa jestem które domy są droższe: parterowe czy z użytkowym poddaszem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.03.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 [ wybralam 1 ale on z tych trzech bedzie najdrozszy. Najtansza bedzie z nich 3-jka . No tak tylko trzeba doliczyć koszt garażu. Ciekawa jestem które domy są droższe: parterowe czy z użytkowym poddaszem? i tu znowu dotykamy grupy tematów w stylu:"o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 28.03.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Asia i Robert i widzisz, ilu ludzi, tyle opinii - lepiej sama wybierz. ja też wybierałam 2 lata i nagle olśnienie, a raczej może zmęczenie i decyzja: ten! Właśnie czekam na to olśnienie bo jak nie to muszę wybrać z tego co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.03.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 [ wybralam 1 ale on z tych trzech bedzie najdrozszy. Najtansza bedzie z nich 3-jka . No tak tylko trzeba doliczyć koszt garażu. Ciekawa jestem które domy są droższe: parterowe czy z użytkowym poddaszem? i tu znowu dotykamy grupy tematów w stylu:"o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy" wydaje mi sie ze jednak z poddaszem tańsze sa niz parterowki rozpatrujac taka sama pow. uzytkową oczywiście. Chociaz tu role graja schody, nachylenie polaci itp, itd ...... tak jak delf pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 28.03.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 [ wybralam 1 ale on z tych trzech bedzie najdrozszy. Najtansza bedzie z nich 3-jka . No tak tylko trzeba doliczyć koszt garażu. Ciekawa jestem które domy są droższe: parterowe czy z użytkowym poddaszem? i tu znowu dotykamy grupy tematów w stylu:"o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy" delfik - nie denerwuj się lewobrzeże górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 28.03.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 [ wybralam 1 ale on z tych trzech bedzie najdrozszy. Najtansza bedzie z nich 3-jka . No tak tylko trzeba doliczyć koszt garażu. Ciekawa jestem które domy są droższe: parterowe czy z użytkowym poddaszem? No to po pierwsze to nasuwa się pytanie czy chcecie garaż czy nie?? (musi być jakaś konsekwencja) - no bo skoro nie, to i parterówkę znajdziecie bez garażu !! A jak z poddaszem i bez garażu .. no to macie już 3kę .. Natomiast jeśli ma być z poddaszem i z garażem, to po co domalowywać garaż jak można wybrać z gotowców – np. http://www.wlasny-dom.pl/materialy/INTERNET_705/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.03.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 [ wybralam 1 ale on z tych trzech bedzie najdrozszy. Najtansza bedzie z nich 3-jka . No tak tylko trzeba doliczyć koszt garażu. Ciekawa jestem które domy są droższe: parterowe czy z użytkowym poddaszem? i tu znowu dotykamy grupy tematów w stylu:"o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy" delfik - nie denerwuj się lewobrzeże górą Tanowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 28.03.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 He He He ... właśnie zauważyłem że równo rok temu dołączyłem do FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 28.03.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 He He He ... właśnie zauważyłem że równo rok temu dołączyłem do FORUM Wszystkiego najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.03.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 i tu znowu dotykamy grupy tematów w stylu:"o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy" delfik - nie denerwuj się lewobrzeże górą nie skądże znowu, dlaczego miałabym sie denerwować...po ostatnich 4 tygodniach juz niewiele (poza moimi chłopcami- na nich zawsze moge liczyć) jest w stanie mnie zdenerwować... poza tym naprawde nie mam potrzeby dyskutować o rzeczach oczywistych: prawobrzeże górą po prostu i bardzo prosze takie informacje wężykiem, jak to ktoś ujął, wężykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.03.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 witajcie udzielalam sie dzis ogrodniczo....posadzilam w donice lilie eukomis roze i w skrzynki troszke bratkow.....no i..wiosennie nawiedzila mnie ogromniasta zaba....wielka.....pozniej poczlapala sie zaszyc pod kore.... pognalam zrobic fotki.....no i sie przyznam...przestraszylam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 28.03.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 [ wybralam 1 ale on z tych trzech bedzie najdrozszy. Najtansza bedzie z nich 3-jka . No tak tylko trzeba doliczyć koszt garażu. Ciekawa jestem które domy są droższe: parterowe czy z użytkowym poddaszem? i tu znowu dotykamy grupy tematów w stylu:"o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy" delfik - nie denerwuj się lewobrzeże górą Tanowo? może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.03.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 He He He ... właśnie zauważyłem że równo rok temu dołączyłem do FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 28.03.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 i tu znowu dotykamy grupy tematów w stylu:"o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy" delfik - nie denerwuj się lewobrzeże górą nie skądże znowu, dlaczego miałabym sie denerwować...po ostatnich 4 tygodniach juz niewiele (poza moimi chłopcami- na nich zawsze moge liczyć) jest w stanie mnie zdenerwować... poza tym naprawde nie mam potrzeby dyskutować o rzeczach oczywistych: prawobrzeże górą po prostu i bardzo prosze takie informacje wężykiem, jak to ktoś ujął, wężykiem no to właśnie wężykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.03.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 witajcie udzielalam sie dzis ogrodniczo....posadzilam w donice lilie eukomis roze i w skrzynki troszke bratkow.....no i..wiosennie nawiedzila mnie ogromniasta zaba....wielka.....pozniej poczlapala sie zaszyc pod kore.... pognalam zrobic fotki.....no i sie przyznam...przestraszylam sie a no wlasnie, a ja z ogrodow to jestem zielona ( znaczy nic nie wiem) Wy mi powiedzcie dobrzy ludzie, bo tak - na wakacje bedziemy sie wprowadzac, trzeba bedzie porobic chodniczki, podjazdy ( juz po przeprowadzce), ogrodzenie, trawke jakas. I teraz pytanie - czy ja mam juz teraz drzewa sadzic i zywoploty? Czy sie wstrzymac i na przyszly rok to zrobic ? Jak radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts