Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

to moze ktos mi powie ile sie liczy m2 stanu surowego a zaczniemy we wrzesniu moze wczesniej

według mojej wiedzy stan surowy zamkniety, to: fundamenty, sciany, dach, okna i drzwi zewnetrzne. Dyskusyjne sa tu: elewacja, podbitka i tynki, ale nie ma mowy o instalacjach!!!

to moze ktos mi powie ile sie liczy m2 stanu surowego a zaczniemy we wrzesniu moze wczesniej

według mojej wiedzy stan surowy zamkniety, to: fundamenty, sciany, dach, okna i drzwi zewnetrzne. Dyskusyjne sa tu: elewacja, podbitka i tynki, ale nie ma mowy o instalacjach!!!

wg mojej tez :D dokladnie to co na tlusto to stan surowy zamkniety - no jeszcze płyta fundamentowa i strop :D

Otwarty to bez okien i drzwi zewn.

tynki tez nie wchodza w stan surowy zamkniety - to juz wykonczeniowka

mniejsza z tym znam sie na innych rzeczach jak bym sie znal na budowlance to bym wam chalupy budowal a nie szukal pomocy tyle mi powiedzieli za taki stan jak opisalem powyzej i nazwali to zamkniety

nie denerwuje sie, tylko po prostu wymień co bedzie cie kosztowało te 450 tys., a my wtedy powiemy, że dużo :lol: ..sorki, znaczy powiemy, czy dużo :D

mniejsza z tym znam sie na innych rzeczach jak bym sie znal na budowlance to bym wam chalupy budowal a nie szukal pomocy tyle mi powiedzieli za taki stan jak opisalem powyzej i nazwali to zamkniety

no jak chcesz znac cene 1mkw budujac z developerem to jest juz okolo 3000zł/mkw pow. uzytkowej w srednim standardzie ( nic nadzwyczajnego) - stan do zamieszkania ( czyli z wykonczniem) - bez mebli oczywiscie. ALe nic Cie nie interesi :D

Jak gospodarcza metoda - to z 2000zł/mkw pow. uzytkowej - tez wykonczenie w srednim standardzie ( bez gresu Nowej Gali za 200zl/mkw :lol: )

Melania ma ile? 185 chyba tak? wiec jak bedziesz budowal metoda gospodarcza - czyli jak wiekszosc z nas :D to tak okolo 400 tys wydasz na Melanię - bez szalenstw w wykonczeniowce.

A ja mam inne pytanie - ecopipe przemilczeliscie :( a JG System?? ktos zna??

A jak nie, to jaki system do ogrzewania podlogowego wodnego byscie radzili????

na jutro musze kupic material :lol: szybka jestem nie? heh :lol:

Witam wszystkich.

Szukamy solidnego wykonawcy mamy pare namiarów dom ma mniec docelowo 202m ceny sa podobne u wszystkich wykonawców obecnie czekam na wycene od Kolodzieja (czy wiecie coś na ich temat) podobno drogi ale solidny i w miare szybki widzialem pare jego domów ale z nikim nie rozmawialem o ich wykonastwie jak macie jakies doświadczenia z nimi to prosze podzielcie sie jest jeszcze firma Izolbud i Anbud.

czy macie moze rozeznanie ile kosztuje m2 domu pod klucz?czy stan deweloperski (bez kafli, podlog, itp) mozna liczyc na jakieś 2000zl?

Spórz na priv.

No dziwnie, dziwnie :lol: Powinny i pasowac do elewacji i miec taki sam kolor z obu stron :D

Może i dziwnie ale ja również na taki wariant się zdecydowałam. Od zewnątrz będą w kolorze elewacji - ecru - i nie wyobrażam sobie tego samego koloru w środku, gdzie może sprawiac wrażenie pożółkłej bieli.

Który byście wybrali, bo ja już wybieram 2 lata :o :D

Te przeszły weryfikację:

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=36&IdKolekcji=20

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=23&IdKolekcji=20

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=267&IdKolekcji=21

Wiem, że my będziemy w nim mieszkać ale czasami lepiej jak ktoś coś podpowie. :wink:

Rodzinny i D08 - moje ulubione. Żałuję, że się nie zdecydowałam. Bardzo podobne, wybierałabym z tych 2.