Florek i Jadzia 28.03.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 to moze ktos mi powie ile sie liczy m2 stanu surowego a zaczniemy we wrzesniu moze wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.03.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 ale to stan deweloperski z instalacjami tynkami oknami brak tylko podlog drzwi wewnętrznych i armatury no to precyzyjnie prosze sie wyrażać, tu jest Forum Budowlane i my coś tam wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 28.03.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 za stan surowy otwarty policzyli nam 212 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.03.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 to moze ktos mi powie ile sie liczy m2 stanu surowego a zaczniemy we wrzesniu moze wczesniej według mojej wiedzy stan surowy zamkniety, to: fundamenty, sciany, dach, okna i drzwi zewnetrzne. Dyskusyjne sa tu: elewacja, podbitka i tynki, ale nie ma mowy o instalacjach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 28.03.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Muszę wyjść z dzieciakami na powietrze bo mi "chałupę" rozniosą. Nara jak to się teraz mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.03.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 to moze ktos mi powie ile sie liczy m2 stanu surowego a zaczniemy we wrzesniu moze wczesniej według mojej wiedzy stan surowy zamkniety, to: fundamenty, sciany, dach, okna i drzwi zewnetrzne. Dyskusyjne sa tu: elewacja, podbitka i tynki, ale nie ma mowy o instalacjach!!! wg mojej tez dokladnie to co na tlusto to stan surowy zamkniety - no jeszcze płyta fundamentowa i strop Otwarty to bez okien i drzwi zewn. tynki tez nie wchodza w stan surowy zamkniety - to juz wykonczeniowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 28.03.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 mniejsza z tym znam sie na innych rzeczach jak bym sie znal na budowlance to bym wam chalupy budowal a nie szukal pomocy tyle mi powiedzieli za taki stan jak opisalem powyzej i nazwali to zamkniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.03.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Jozia czy wiesz cos o tartaku krzywin czy tanio i wporzadku W porządku może i jest, ale drogo. Tani tartak jest w Czarnowie pod Pyrzycami. Namiar na priva podam. Józiu, ja też proszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.03.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 mniejsza z tym znam sie na innych rzeczach jak bym sie znal na budowlance to bym wam chalupy budowal a nie szukal pomocy tyle mi powiedzieli za taki stan jak opisalem powyzej i nazwali to zamkniety nie denerwuje sie, tylko po prostu wymień co bedzie cie kosztowało te 450 tys., a my wtedy powiemy, że dużo ..sorki, znaczy powiemy, czy dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.03.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Kołodziej? Był moim number one. Zostawił mnie na lodzie i to w brzydkim stylu. Klaus, nie żałuj! Ewentualne rozwinięcie tematu może byc na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.03.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 mniejsza z tym znam sie na innych rzeczach jak bym sie znal na budowlance to bym wam chalupy budowal a nie szukal pomocy tyle mi powiedzieli za taki stan jak opisalem powyzej i nazwali to zamkniety no jak chcesz znac cene 1mkw budujac z developerem to jest juz okolo 3000zł/mkw pow. uzytkowej w srednim standardzie ( nic nadzwyczajnego) - stan do zamieszkania ( czyli z wykonczniem) - bez mebli oczywiscie. ALe nic Cie nie interesi Jak gospodarcza metoda - to z 2000zł/mkw pow. uzytkowej - tez wykonczenie w srednim standardzie ( bez gresu Nowej Gali za 200zl/mkw ) Melania ma ile? 185 chyba tak? wiec jak bedziesz budowal metoda gospodarcza - czyli jak wiekszosc z nas to tak okolo 400 tys wydasz na Melanię - bez szalenstw w wykonczeniowce. A ja mam inne pytanie - ecopipe przemilczeliscie a JG System?? ktos zna?? A jak nie, to jaki system do ogrzewania podlogowego wodnego byscie radzili???? na jutro musze kupic material szybka jestem nie? heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.03.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witam wszystkich. Szukamy solidnego wykonawcy mamy pare namiarów dom ma mniec docelowo 202m ceny sa podobne u wszystkich wykonawców obecnie czekam na wycene od Kolodzieja (czy wiecie coś na ich temat) podobno drogi ale solidny i w miare szybki widzialem pare jego domów ale z nikim nie rozmawialem o ich wykonastwie jak macie jakies doświadczenia z nimi to prosze podzielcie sie jest jeszcze firma Izolbud i Anbud. czy macie moze rozeznanie ile kosztuje m2 domu pod klucz?czy stan deweloperski (bez kafli, podlog, itp) mozna liczyc na jakieś 2000zl? Spórz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.03.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 No dziwnie, dziwnie Powinny i pasowac do elewacji i miec taki sam kolor z obu stron Może i dziwnie ale ja również na taki wariant się zdecydowałam. Od zewnątrz będą w kolorze elewacji - ecru - i nie wyobrażam sobie tego samego koloru w środku, gdzie może sprawiac wrażenie pożółkłej bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 28.03.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 stan surowy zamkniety licze ze bedzie kolo 450 a gdzie zamierza sie postawic Asia i Robert "fiu fiu fiu" jak to mawia wróbel Ćwirek. Za taką kasę to ja już będę mieszkać z zakupem działki włącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 28.03.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 za stan surowy otwarty policzyli nam 212 tys Biorąc pod uwagę, że średnia krajowa to 130-150 tys .. to 212 tys to faktycznie szaleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.03.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Do tej pory to ja mówiłam mężowi, że jakoś to będzie. A kto mi to powie????? trzy, cztery...MY!!! I ja, i ja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.03.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Który byście wybrali, bo ja już wybieram 2 lata Te przeszły weryfikację: http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=36&IdKolekcji=20 http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=23&IdKolekcji=20 http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=267&IdKolekcji=21 Wiem, że my będziemy w nim mieszkać ale czasami lepiej jak ktoś coś podpowie. Rodzinny i D08 - moje ulubione. Żałuję, że się nie zdecydowałam. Bardzo podobne, wybierałabym z tych 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.03.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Trobe czytalam twoja wypowiedz o bungalowach i dachach z 35 proc nachyleniu czy moze znalazles jakis ciekawy projekt z tym nachyleniem Bryta, sorki ale ja już nie bardzo pamiętam wszystkie projekty, bo na etapie wyboru byłam dwa lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 28.03.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 srednia jest obecnie 1000 za m2 stanu surowego wiec tak wychodzi chyba ze stawiaja 16latkowie bezrobotni z lapanki ale poprawki potem to dopiero koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.03.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 nie nie, chodzi o ecopipe - kurna jakies chinskie rury hydraulik juz nam je odradzil - a byly takie tanie .... Kurna, słuchaj się swojego hydraulika. Ta chińszczyzna, to dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts