Asia i Robert 28.03.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 my kupilismy 1722m za 70 tys to chyba tanio jak na ten rejon W sumie to chyba niedrogo My zapłaciliśmy 86 tyś. za nieuzbrojone 1080 m2. Warszewo 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.03.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Oferta o jaka ten caly dym: robocizna wraz z materialami (netto) fundamenty, sciany zewnetrzne, wewnetrzne nosne,wewnetrzne dzialowe konstrukcja dachu,pokrycie dachu,strop,schody wewnetrzne, wience nadproża, kominy(2),więzba dachowa, wylazy kominowe,lawy kominiarskie,obrobka blacharska, orynnowanie, kominy nad dach (klinkier),polozenie dachowki, 2 tarasy, tynki, hydraulika inst el+alarm,wylewki,elewacja+ cokol klinkier,cena wynosi 450. ile moge sie targowac od tej ceny i co powinno byc jeszcze w tej cenie wliczone policzyłam sobie, a co: U mnie ten sam zakres prac (bez klinkierowego cokołu, bo takiego nie mam i z jednym tarasem) wyniósł 254tys. dodajmy do tego 3 tys. na drugi taras i 3 tys. na klinkierowy cokół (z dużą górką ), wychodzi 260 tys. brutto z robocizną. Dom mam o powierzchni użytkowej jakieś 230 m2. Dodając nawet do tego 30% ze względu na dosyć skomplikowaną i oryginalną bryłę wychodzi około 340 tys. Resztę oddajecie za spokój (to raczej względne pojecie w odniesieniu do developerskiego budowania - tu mnie chyba wszyscy poprą) waszych głów i teoretyczne nie ruszanie palcem. Decyzja należy do was. Acha przy wyliczeniach wzięłam pod uwagę ins. elektr., alarmową, grzejną i wodną (rury, piece, grzejniki), ale nie ujęłam gazowej, burzowej, ściekowej, wentylacyjnej - bo tego nie podaliście w rozpisce. No i nie wiem, jaki dach był kalkulowany, bo ja liczyłam dachówki cementowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.03.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 KTO Z GRUPY BUDUJE W ZAŁOMIU ,, na wiosce.. za kościołem po lewej stronie. JA!!! (jaka wioska, jaka wioska.....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 28.03.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 my kupilismy 1722m za 70 tys to chyba tanio jak na ten rejon W sumie to chyba niedrogo My zapłaciliśmy 86 tyś. za nieuzbrojone 1080 m2. Warszewo 2 lata temu Oooo, sąsiedzi z Warszewa. W którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 28.03.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 hej też chciałabym umieścić wizualizację naszego domku ale nie potrafię, może ktoś da mi jakies wskazówki jak to zrobić. Chciałabym umieścić zdjęcie przy moim nickname. Też mam prosty dach dwuspadowy i elementy elewacji z klinkieru. To w ramach adaptacji zmienilismy ścianę dwuwarstwową na trójwarstwową, żeby było maożna zrobić wstawki z klinkieru. przegraj zdiecia np http://www.fotosik.pl tam bedzie adres na forum wlanczasz post na muratorze u gory masz img wciskasz img wpisujesz adres dalej img url inni maja moze prostszy wariant Dzięki za pomoc-ale chyba nie wyszł - zaraz sprawdzę. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/frykiqqnanhnn182.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 28.03.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 my kupilismy 1722m za 70 tys to chyba tanio jak na ten rejon W sumie to chyba niedrogo My zapłaciliśmy 86 tyś. za nieuzbrojone 1080 m2. Warszewo 2 lata temu Oooo, sąsiedzi z Warszewa. W którym miejscu? Na wysokości netta na Duńskiej za blokami Studenta (pierwsz górka na Duńskiej z prawej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.03.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 hej też chciałabym umieścić wizualizację naszego domku ale nie potrafię, może ktoś da mi jakies wskazówki jak to zrobić. Chciałabym umieścić zdjęcie przy moim nickname. Też mam prosty dach dwuspadowy i elementy elewacji z klinkieru. To w ramach adaptacji zmienilismy ścianę dwuwarstwową na trójwarstwową, żeby było maożna zrobić wstawki z klinkieru. przegraj zdiecia np http://www.fotosik.pl tam bedzie adres na forum wlanczasz post na muratorze u gory masz img wciskasz img wpisujesz adres dalej img url inni maja moze prostszy wariant Dzięki za pomoc-ale chyba nie wyszł - zaraz sprawdzę. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/frykiqqnanhnn182.html[/url] octopus wywal img i url i będzie widoczny link do zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.03.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 No fajnie, tylko dlaczego ja zamiast zdjęc widzę tekst w kosmicznym kodzie? u mnie wszystko gra, może rzuć kapciem w kompa? A fe, Delf. Dlaczego sądzisz, że brak mi podstawowej wiedzy w dziedzinie informatyki stosowanej? To już przetestowałam. a najskuteczniejsze: wyłącz i włącz? swoją drogą to się świetnie sprawdza w lepsiejszych samochodach z komputerami na pokładzie, jak na przykład nie widzisz reakcji ze strony potencjometru radia albo lewej wewnetrznej dmuchawy - zjedź na pobocze, wyłącz, włącz - działa! super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 28.03.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 No to dam sobie spokój z tymi fotkami . Kto jeszcze buduje na Mierzynie. Wiem, że peterz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.03.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 jak chcesz to zdjęcie wkleić to kliknij prawy przycisk myszy potem własciwosci potem skopiuj adres URL . Następnie pisząc odpowiedź wklejasz wedłu wzoru wklej%20skopoiwany%20adres%20URL Spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.03.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 No to dam sobie spokój z tymi fotkami . Kto jeszcze buduje na Mierzynie. Wiem, że peterz? jak już skopiujesz ten adres, to wejdź w swój profil na Forum i tam na dole jest miejsce na emblemat i tam to wklej. Wtedy będzie widoczne obok nicka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.03.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 No to dam sobie spokój z tymi fotkami . Kto jeszcze buduje na Mierzynie. Wiem, że peterz? pudło peterz buduje w Dobrej w Mierzynie buduję ja, GrzesiekB, adria, martelia, koks, Jacek ...i wiecej nie pamietam nie poddawaj sie zdjęciami, powyżej masz instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 28.03.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 [ Oooo, sąsiedzi z Warszewa. W którym miejscu? A trobe gdzie ma swoje włości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 28.03.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 dzięki bryta. Udał się, choć pomyliłam zdjęcia. Mniej wiecej tak ma nasz domeh wygladać. Zaraz postaram się wkleić tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.03.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Monka zobacz dwukolorowa elewacje z dwuspadowym dachem. Nawet jesli kolor ci sie nie podoba to dzielenie elewacji wyglada super bryta widziałam, ładnie to wyglada jak znajdziesz coś ciekawego to wklejaj, chętnie poogladam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 28.03.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 delf może i to nie wioska ,,hehe,, ale w naszym zargonie transportowym tak o tej okolicy mówimy a te wyciągnięte ściany parteru to twoje i tymczasowy wjazd zakręcony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 28.03.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Dzieki za wyliczenie delfa kiedy budowalas i czy komleksowo przez firme czy indywidualnie my nie mamy jak dopilnowac budowy robotnikow latac za wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 28.03.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 No to dam sobie spokój z tymi fotkami . Kto jeszcze buduje na Mierzynie. Wiem, że peterz? pudło peterz buduje w Dobrej w Mierzynie buduję ja, GrzesiekB, adria, martelia, koks, Jacek ...i wiecej nie pamietam nie poddawaj sie zdjęciami, powyżej masz instrukcję Oj sory monka-to o ciebie mi chodziło, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.03.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 No to dam sobie spokój z tymi fotkami . Kto jeszcze buduje na Mierzynie. Wiem, że peterz? pudło peterz buduje w Dobrej w Mierzynie buduję ja, GrzesiekB, adria, martelia, koks, Jacek ...i wiecej nie pamietam nie poddawaj sie zdjęciami, powyżej masz instrukcję Oj sory monka-to o ciebie mi chodziło, Peterz to wiem że Dobra-dał mi namiar na Promix, GrześkaB znam osobiści bo to sąsiad z ulicy - resztę postaram się spamietać - a z tym to cięzko bo ja nowa a wieczorkiem to mózg taki wyprany nie ma sprawy w Promixie możesz też na mnie sie powołać (Monika z budowy przy Topolowej) może uda sie wam wytargować lepszy rabat, spróbować zawsze warto Widzę ze na waszej ulicy parę budów juz wystartowało. A wy kiedy zaczynacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 28.03.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Dzieki za wyliczenie delf a kiedy budowalas i czy komleksowo przez firme czy indywidualnie my nie mamy jak dopilnowac budowy robotnikow latac za wszystkim to o czym piszę zaczęłam na jesieni 2003, skończyłam po roku około. Ten stan robiły mi dwie firmy. Fundamenty tylko znajomy z ekipą z łapanki, ale dalej juz normalna firma, Kołodzieje z resztą. Nie twierdze, że budowanie pod klucz nie ma sensu, ale chyba lepiej, jak to będzie na zasadzie buduje jedna firma, ale etapami, jak wszytsko pójdzie dobrze, to róbcie dalej, jak sknocicie, do widzenia. Ja rozumiem, że nie macie czasu na dozór, ale to w końcu wasz dom. Auto też byście kazali kupić komuś innemu, bo wam brakuje czasu? Niestety budowa domu, to budowa domu, cos trzeba poświęcić, oprócz pieniędzy oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts