Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Delf a jakie koszta takiego systemu . i czy to dziala czy to jest na jednym czujniku pogodowym czy poprostu recznie wylanczasz piec gazowy a uruchamiasz kociol

całość około 40 tys., czujnik pogodowy jest, ale jeszcze nie podłączony, a piecie oczywiscie trzeba ręcznie przełączać, no bo co ma pogoda do rodzaju pieca :o :D

Asia i Robert podłogówkę mam na dole i na górze

Teraz jak wroce (za miesiac), to bede tam pewnie czesciej jezdzil i kogos poznam. Z tego co wiem to ten na przeciwko mnie tez plywajacy.

nie wiem o którym na przeciwko mówisz, ale jeden z tych pod lasem na bank pływający - tam za chwile zamieszka moja psiapsiółka najlepsiejsza 8) :D

Teraz jak wroce (za miesiac), to bede tam pewnie czesciej jezdzil i kogos poznam. Z tego co wiem to ten na przeciwko mnie tez plywajacy.

nie wiem o którym na przeciwko mówisz, ale jeden z tych pod lasem na bank pływający - tam za chwile zamieszka moja psiapsiółka najlepsiejsza 8) :D

Chyba elektryk. Przedostatnia dzialka pod lasem.

Ponawiam zapytanie o cenę więźby

Póki co, to ceny mnie powalają

Witam środowo :lol:

A co do więźby to polecam ELGERON na Mierzynie - brałem tam więźbę miesiąc temu - byli bezkonkurencyjni (cena & jakość)..

Pozdrawiam, Piotr

PS.

cena na priva

proszę o telefon

Ja tez poprosze :D

Witam

Peterz - ja też poproszę cene więźby na priva i telefon jak masz. Nie kojarzę tego Elgeronu ....

Dzięki za namiary na Promix - widzę, że nieźle filtrujesz rynek. A co do więźby to mam jeszcze pytanie czy zależy od grubości grewna tzn. przy poddaszu użytkowym sa grubsze krokwie niż przy parterówce - czy płaci się zawsze za kubik. A jeśli jest róznica to jaka.

Peterz ty juz chyba zamówiłeś okna. Ale dla pozostałych zainteresowanych mogę na priva dac namiar na producenta okien drewnianych. Producent jest w Trzcińsku Zdroju - 100 km od Szczecina - tzrba by było się tam pofatygować, natomiast bez problemu robi tez w Szczecinie. Za montaz to bierze tyle co ci za Szczecina - to ciekawe? Widziałam jego okna u znajomego w Trzcińsku (uzytkuje je od dwóch lat i nic się z nimi nie dzieje), jakość jest bardzo dobra - a cena niższa niż np. u Kowalskich. Może to z powodu braku reklamy? W każdym bądź razie zobaczyć uważam warto. My planujemy wziąć od niego okna ale dopiero jesienią albo wiosna 2007.

pozdrawiam

Delf a jakie koszta takiego systemu . i czy to dziala czy to jest na jednym czujniku pogodowym czy poprostu recznie wylanczasz piec gazowy a uruchamiasz kociol

całość około 40 tys., czujnik pogodowy jest, ale jeszcze nie podłączony, a piecie oczywiscie trzeba ręcznie przełączać, no bo co ma pogoda do rodzaju pieca :o :D

Wiem, że jestem wścipska ale co masz na podłodze na piętrze panele czy płytki. Bo pewnie sypialnie są na górze i czy podłogówka starcza do ogrzania łazienek? :D :D :D

Witam

Peterz - ja też poproszę cene więźby na priva i telefon jak masz. Nie kojarzę tego Elgeronu ....

Dzięki za namiary na Promix - widzę, że nieźle filtrujesz rynek. A co do więźby to mam jeszcze pytanie czy zależy od grubości grewna tzn. przy poddaszu użytkowym sa grubsze krokwie niż przy parterówce - czy płaci się zawsze za kubik. A jeśli jest róznica to jaka.

Peterz ty juz chyba zamówiłeś okna. Ale dla pozostałych zainteresowanych ....

:D :lol:

więźba - zaraz wyślę namiary

okna - już zamówiłem (drewniane u Kowalskich)

Za calosc z podlogowka ? Czy wtakim piecu mozna tez palic pelety albo np wegiel czy tylko drewno

witajcie srodkowo

matko tyle natrzaskaliście postów jak szaleni :o

Agnieszka1 - pytałaś o system rurek do podłogówki.

po wielu bojach, castingach, cały materiał na podłogówkę wzięłam z purmo (robił Pańka) - gratis zrobili mi do tego projekt ogrzewania (u mnie to, ważne bo mam tylko podłogówkę) i na wszystko (czyli też komfort cieplny) - dali gwarancję. suma sumarum wyszło najkorzystniej, narazie nie narzekam.

wreszcie przemeldowałam auto i mam wsiowe tablice no i ubezp tańsze :lol:

teraz mogą na mnie trąbić w mieście i wołać z drogi wsioku :lol:

pozdrawiam starych, nowych i najnowszych.

Dzięki czupurek, kurcze za pozno Pańkę dojrzałam na rankingu.

Własnie od dzis działa u nas Pan Kuleta ( pozdrawiam :D ) - zna ktos? Dopiero zaczyna wiec jesli trzeba na cos zwracac szczegolna uwage przy Jego pracy to chętnie sie dowiem na co :lol:

Ponawiam zapytanie o cenę więźby

Póki co, to ceny mnie powalają

Witam środowo :lol:

A co do więźby to polecam ELGERON na Mierzynie - brałem tam więźbę miesiąc temu - byli bezkonkurencyjni (cena & jakość)..

Pozdrawiam, Piotr

PS.

cena na priva

proszę o telefon

Ja tez poprosze :D

Witam

Peterz ty juz chyba zamówiłeś okna. Ale dla pozostałych zainteresowanych mogę na priva dac namiar na producenta okien drewnianych. Producent jest w Trzcińsku Zdroju - 100 km od Szczecina - tzrba by było się tam pofatygować, natomiast bez problemu robi tez w Szczecinie. Za montaz to bierze tyle co ci za Szczecina - to ciekawe? Widziałam jego okna u znajomego w Trzcińsku (uzytkuje je od dwóch lat i nic się z nimi nie dzieje), jakość jest bardzo dobra - a cena niższa niż np. u Kowalskich. Może to z powodu braku reklamy? W każdym bądź razie zobaczyć uważam warto. My planujemy wziąć od niego okna ale dopiero jesienią albo wiosna 2007.

pozdrawiam

Poproszę o namiary na okna :p

Chyba elektryk. Przedostatnia dzialka pod lasem.

Officer engineer 8)

Wiem, że jestem wścipska ale co masz na podłodze na piętrze panele czy płytki. Bo pewnie sypialnie są na górze i czy podłogówka starcza do ogrzania łazienek? :D :D :D

chętnie bym odpoweidziała, ale nie wiem, bo jeszcze nie miaszkamy, ale wydaje mi się, że w łazienkach jest ciepło, poza tym oprócz podłogówek w łazienkach mamy wiszące grzejniki takie rurowe (no takie sey, floresy z rurek) :D

Czy ktoś z klubowiczów planuje lub ma kolektory słoneczne albo pompę ciepła lub też wybudował dom pasywny? :p

moi znajomi w wielgowie maja kolektory sloneczne na dachu..

Są zadowoleni? Do czego je wykorzystują: do ogrzewania domu czy wody?

z tego co wiem, w lato wogole nie grzali wody gazem...caly czas kolektory dostarczaly....( maja 2 malych dzieci) w zimie maja kominek z plaszczem.....i tez sa zadowolenie.

Chociaz jak u nich bylam w zimie raz malo im sie nie zagotowala woda....za duzo podlozyl...i pozniej drzwi w kominku byly otwarte caly czas.

Za calosc z podlogowka ? Czy wtakim piecu mozna tez palic pelety albo np wegiel czy tylko drewno

nie jest to piec typowy na pelety i nie wiem, czy wolno je tam palić; na pewno mozna drewnem i innymi śmieciami, wegiel chyba tez nie każdy, albo w cale. Sa różne modele takich pieców mozna sobie dobrać.

Dzięki czupurek, kurcze za pozno Pańkę dojrzałam na rankingu.

Własnie od dzis działa u nas Pan Kuleta ( pozdrawiam :D ) - zna ktos? Dopiero zaczyna wiec jesli trzeba na cos zwracac szczegolna uwage przy Jego pracy to chętnie sie dowiem na co :lol:

pewnie z purmo można się samemu dogadać.

a ten pan to, hydraulik? to co w końcu wybrałaś na podłogę? grzejniki też będą?