Agnieszka1 29.03.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Dzięki czupurek, kurcze za pozno Pańkę dojrzałam na rankingu. Własnie od dzis działa u nas Pan Kuleta ( pozdrawiam ) - zna ktos? Dopiero zaczyna wiec jesli trzeba na cos zwracac szczegolna uwage przy Jego pracy to chętnie sie dowiem na co pewnie z purmo można się samemu dogadać. a ten pan to, hydraulik? to co w końcu wybrałaś na podłogę? grzejniki też będą? **************************** W części ( jakoś na połowie) bedzie podlogowka - kuchnia, lazienki, przedsionek, hol, korytarze, garderoba ( tam gdzie plytki). Salon i pokoje - grzejniki. Aha w lazience jednej dodatkowo jeden grzejnik drabinkowy. Ten pan to hydraulik - tzn. ma robic hydraulike i całe c.o. tez ( lacznie z podlaczeniem kominka). Czy ktos go zna? Odezwal sie do nas przez forum wlasnie ( no pozdrawiam jak czyta pozdrawiam - <podobno czyta> ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 29.03.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 mamy zaćmienie słoneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.03.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 mamy zaćmienie słoneczka hmm..podobno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.03.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 mamy zaćmienie słoneczka właśnie chciałam to zobaczyć, ale mnie poraziło jak skutecznie spojrzeź w słońce i nie oślepnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.03.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 mamy zaćmienie słoneczka właśnie chciałam to zobaczyć, ale mnie poraziło jak skutecznie spojrzeź w słońce i nie oślepnąć? tzreba miec okularki, albo slyszalam ze przez ciemne szkielko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 29.03.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 mamy zaćmienie słoneczka właśnie chciałam to zobaczyć, ale mnie poraziło jak skutecznie spojrzeź w słońce i nie oślepnąć? sprawdzony sposób - np. przez dyskietkę (odsuwasz okienko - i patrzysz przez dysk ..) albo przez brązową butelkę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 29.03.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 hej-ELGERON tel-fax 483-12-94 (nie 64) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 29.03.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 hmmm no na chwile jakby ciemniej sie zrobilo ale juz slonce swieci mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.03.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 mamy zaćmienie słoneczka właśnie chciałam to zobaczyć, ale mnie poraziło jak skutecznie spojrzeź w słońce i nie oślepnąć? sprawdzony sposób - np. przez dyskietkę dyskietkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.03.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 mamy zaćmienie słoneczka właśnie chciałam to zobaczyć, ale mnie poraziło jak skutecznie spojrzeź w słońce i nie oślepnąć? sprawdzony sposób - np. przez dyskietkę dyskietkę? widziałam, widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.03.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 mamy zaćmienie słoneczka właśnie chciałam to zobaczyć, ale mnie poraziło jak skutecznie spojrzeź w słońce i nie oślepnąć? sprawdzony sposób - np. przez dyskietkę dyskietkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 29.03.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 mamy zaćmienie słoneczka właśnie chciałam to zobaczyć, ale mnie poraziło jak skutecznie spojrzeź w słońce i nie oślepnąć? sprawdzony sposób - np. przez dyskietkę (odsuwasz okienko - i patrzysz przez dysk ..) albo przez brązową butelkę .. kto dziś używa dyskietek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.03.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 mamy zaćmienie słoneczka właśnie chciałam to zobaczyć, ale mnie poraziło jak skutecznie spojrzeź w słońce i nie oślepnąć? sprawdzony sposób - np. przez dyskietkę (odsuwasz okienko - i patrzysz przez dysk ..) albo przez brązową butelkę .. kto dziś używa dyskietek ? ja mam jeszcze stare zapasy i stare dokumenty nagrane więc mam trzeba być przezornym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 29.03.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 **************************** W części ( jakoś na połowie) bedzie podlogowka - kuchnia, lazienki, przedsionek, hol, korytarze, garderoba ( tam gdzie plytki). Salon i pokoje - grzejniki. Aha w lazience jednej dodatkowo jeden grzejnik drabinkowy. Ten pan to hydraulik - tzn. ma robic hydraulike i całe c.o. tez ( lacznie z podlaczeniem kominka). Czy ktos go zna? Odezwal sie do nas przez forum wlasnie ( no pozdrawiam jak czyta pozdrawiam - <podobno czyta> ) niestety gościa nie znam. zastanawiałam się na co powinnaś uważać, ale niestety hydraulikiem nie jestem i jedyne co mi przychodzi do głowy to: - żeby wszystko było dobrze zwymiarowane (moc grzejników, moc podłogówki, odpowiednich parametrów piec) - nie kładź podłogówki pod meble (stałe), wannę, najlepiej na styropianie z ekranem (czy on rozrysował ci i przeliczył moc grzewczą podłogówki? - bo jak nie i korzyść z tego może być średnia - albo będzie za gęsto i może być za ciepło, albo co gorsza odwrotnie), - najlepiej by każde z pomieszczeń stanowiło osobny obieg (dot. podłogówki), - i uważaj na termostat (główny regulator pokojowy) - musi współgrać z danym modelem pieca bo, inaczej to tylko ozdoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 29.03.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 ja mam jeszcze stare zapasy i stare dokumenty nagrane więc mam trzeba być przezornym Didi - zgraj to wszystko na płyty. wiem niestety z doświadczenia, że jak chce się odtworzyć z dyskietki po dłuższym czasie, to potrafi zrobić psikusa i nic nie zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.03.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 ja mam jeszcze stare zapasy i stare dokumenty nagrane więc mam trzeba być przezornym Didi - zgraj to wszystko na płyty. wiem niestety z doświadczenia, że jak chce się odtworzyć z dyskietki po dłuższym czasie, to potrafi zrobić psikusa i nic nie zobaczysz. te stare dokumenty są już na tyle nieaktualne, że mogą sobie leżeć na dyskietce i służyć jako okno do oglądania zaćmienia słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 29.03.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 dzięki czupurek , wydrukowalam sobie Twego posta co by mezowi pokazac, co prawda on pozniej pewnie powie - ja to wiem ale kiedys czegos moze nie bedzie wiedzial a ja zablysne wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 29.03.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Właśnie przetestowałam Elgeron-od mojego najtańszego dotychczasowego proponuje mi o 180 zł taniej +transport gratis aż do ...prawobrzeze (jestem ciekawa czy jeszcze by spuscił z ceny?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 29.03.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 no wiesz, nie pisałam żeby błyszczeć bo tu nic fachowego nie było. a z tym zwymiarowaniem to nie przelewki - kolega wprowadził się do ładnego nowiutkiego apatamentu i stwierdził że zimo. piec hulał na okrągło i nic. okazało się że grzejników miał na połowę tego metrażu. cóż mu pozostało - zainwestować ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 29.03.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 aha-zapomniałam sie pytac -w którym miejscu urzęduje ten Pańka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts