Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Maggie-rozpatrzymy twoja sugestia chociaz wcześniej myślałam zeby pod schodami zrobic mini ,,graciarnie,,ale dopuki nie stana pierwsze sciany parteru to nie wszystko moge sobie wyobrazić- a zwłaszcza tego miejsca pod schodami-uwagi mile widziane

ALLLE lało -odwoziłam syna na angielski i ledwo szło jechać-ale polszczyzna :lol: :lol:

jak rozwiązaliście taki problem - aby uzyskać warunki przyłączenia do sieci gazowej każą do wniosku dołączyć... pozwolenie na budowę. pozwolenie na budowę dostanie się po uzyskaniu warunków przyłączenia, tak? pomocy, bo już się z tym pogubiłem...

warunki przylączeniado sieci jakiejkolwiek nie wymagają pozwolenia na budowę jedynie akt notarialny posiadania działki i warunki zabudowy

no i to by było logiczne, ale na wniosku do naszego szczecińskiego zakładu gazownictw pisze jak wół: "W przypadku braku budynku należy przedłożyć pozwolenie na budowę i mapę z wykreślonym przez architekta budynkiem z zaznaczonym miejscem odbioru paliwa gazowego." a budynek dopiero w planach...

KONKURS KONKURS KONKUR !!!

Z czyjego to pamietnika?

NAPIETY PLAN ZAJEC

1 Wstaje

2 Dupogodzinki przed kompem

3 Jem

4 Dupogodzinki przed kompem

5 Robie byle co

6 Dupogodzinki przed kompem

7 Jem

8 Dupogodzinki przed kompem

9 Kielich/zabawa pod prysznicem

10 Ide spac

:lol: :lol: :lol:

jak rozwiązaliście taki problem - aby uzyskać warunki przyłączenia do sieci gazowej każą do wniosku dołączyć... pozwolenie na budowę. pozwolenie na budowę dostanie się po uzyskaniu warunków przyłączenia, tak? pomocy, bo już się z tym pogubiłem...

warunki przylączeniado sieci jakiejkolwiek nie wymagają pozwolenia na budowę jedynie akt notarialny posiadania działki i warunki zabudowy

witam

A jesli brak jest jeszcze wz to jak mieć pewność że potem te przyłącza sie uzyska?

pozdrawiam

to akurat nie problem, bo można dostać odpowiedź na temat możliwości przyłączenia - czyli czy będą skłonni np. dobudować kawałek gazociągu żeby podłączyć nowych użytkowników. natomiast jeśli chodzi o warunki techniczne to zgodnie z ich zapisem jest tu błędne koło....

to akurat nie problem, bo można dostać odpowiedź na temat możliwości przyłączenia - czyli czy będą skłonni np. dobudować kawałek gazociągu żeby podłączyć nowych użytkowników. natomiast jeśli chodzi o warunki techniczne to zgodnie z ich zapisem jest tu błędne koło....

Rzuć okiem na PRIV

Szydas- ja ok 3 mcy temu załatwiałam warunki przyłacza gazowego i to na dodatek tylko do projektowanego przyłacza i dostałam warunki bez zadnego ale -i nie było potrzebne pozwolenie.

No iponoć już można wykonać przyłacze np wod-kan czy enea bez zezwolenia na budowe tylko trzeba zgłosić zamiar budowy w.w

dzięki wszystkim za odpowiedzi. wygląda na to, że ZG bzdury pisze na swoim własnym druku...

I to niezłe bzdury, załatwiałam wszystkie przyłącza a nawet wtedy nie myślałam kiedy ruszę z budową, to było rok temu w styczniu bodajże, zero problemów. A enea to sobie w ciulki gra w styczniu miała działać i nic do tej pory :evil: :evil:

KONKURS KONKURS KONKUR !!!

Z czyjego to pamietnika?

NAPIETY PLAN ZAJEC

1 Wstaje

2 Dupogodzinki przed kompem

3 Jem

4 Dupogodzinki przed kompem

5 Robie byle co

6 Dupogodzinki przed kompem

7 Jem

8 Dupogodzinki przed kompem

9 Kielich/zabawa pod prysznicem

10 Ide spac

:lol: :lol: :lol:

czyżby teska to było o Tobie?? :roll: :roll:

Teska

Oba specyfiki i Bofix i Starane są bardzo dobre, dlatego jest taka propozycja abyś kupiła oba i stosowała je naprzemiennie wtedy uzyskuje się bardzo dobre efekty.

To może ja też coś zastosuję na ten swój ugór :lol: . Byśmy podczas spotkania FORUM-owiczów przy ognisku nie musieli w chaszczach brodzić 8)

Bo sobie dziewczyny w tych miniówkach kostki poparzą pokrzywami :lol:

jak dobrze, że nie noszę spódnic :lol: :lol: