Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

My też planowaliśmy budować z Silki ale cena (materiał + robocizna) oraz higroskopijność materiału wystarczająco nas zniechęciły - i skończyło się na Porothermie.

Ja też planowałem Porotherm ale cena nie rekompensowała tego co widać na zdjęciach w tym wątku:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=48634

Ja szukałem czegoś solidnego na dom. :D

Peterz, trochę się z Tobą poprzekomarzam ale nie bierz tego za złą monetę.

:D

Andrzej Polanowski wykańczał u mnie kiedyś poddasze użytkowe - osobiście moje z nim doświadczenia nie są najlepsze. Jeżeli ktoś chce to więcej na priv.

Ale ponoć ciesiółkę i dachy robi lepiej.

ten facet ( chyba) robil u mojej sasiadki - uciekl :cry:

no to chyba czy na pewno?

no to teraz dla równowagi coś pozytywnego :wink: robił dach u mojej znajomej. Współpraca układała się bez zarzutów, dach zrobiony dobrze :)

napisalam chyba...bo co do imienia nie mam pewnosci co do nazwiska mam :cry:

Tereska jeśli mówisz omnie to był KRAŚKO-niepolecam

UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA!

Czy komuś obiło się o uszy nazwisko Przybylski (Roman)? Jeśli ktoś coś wie o tym wykonawcy, bardzo proszę o informację.

U mnie robił jako podwykonawca. Więcej na priv

a czy on nie jest Polanowski? u mnie robił

Uuuupsss … - mamy chyba małe nieporozumienie - Nasz góral od dachu, który jest super nazywa się Andrzej Polański .. i pozytywna opinia z mojej strony (i GrześkaB) dotyczy tego i tylko tego wykonawcy.

Klaus - no problem możesz się poprzekomarzać - to mnie nie rusza - JA I TAK SWOJE WIM :p :D :lol:

pozdr / Piotr

Witam grupe !

GrzesiekB

czy ty budujesz na Teresy w Mierzynie ?

Tak, a czemu pytasz?

Chciałam poznać twoja opinie o tynkarzach ktorzy u ciebie robili?

Ogólna ocena: niezła.

Technicznie OK, co do "dogadywania" to już gorzej. Zmienił zasady rozliczania po tym jak już robota była na ukończeniu. Stwierdził, że nasze wcześniejsze dogadanie nie miało miejsca i że musiałem źle go zrozumieć... oczywiści chodziło o kasę....

W cenie bierze 18 zł/m2 dając gips Knaufa a nie żadne polskie g...

Ściany są rzeczywiście wykonane dobrze, choć zdarzają mu się też "wpadki". Na szczęście nie ucieka i realizuje poprawki.

My też planowaliśmy budować z Silki ale cena (materiał + robocizna) oraz higroskopijność materiału wystarczająco nas zniechęciły - i skończyło się na Porothermie.

Ja też planowałem Porotherm ale cena nie rekompensowała tego co widać na zdjęciach w tym wątku:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=48634

Ja szukałem czegoś solidnego na dom. :D

Peterz, trochę się z Tobą poprzekomarzam ale nie bierz tego za złą monetę.

:D

Bardzo ciekawa dyskusja niestety prawda jest ze polska fabryka jedzie na starej technologi i starym parku maszynowym .

Co do silki szczeze mowiac w niemczech stosuje sie ja glownie do scian dzialowach a nie nosnych do nosnych uzywa sie betonu poniewaz jest cieplejszy .

Aktualnie niemiecki poroton teraz nastawil sie na pustak T9 i jest on oczywiscie z wkladka i bardzo cieply

witam środkowo

Teska - no to trudno się mówi, wezmę wolne pojedziem w tygodniu.

u mła byli spece od bramy wjazdowej, pokręcili, poprawili - teraz chodzi mam nadzieję, że dłużej niż ostatnio.

pozdrawiam wszystkich

to daj znac dzien przed oki?

Andrzej Polanowski wykańczał u mnie kiedyś poddasze użytkowe - osobiście moje z nim doświadczenia nie są najlepsze. Jeżeli ktoś chce to więcej na priv.

Ale ponoć ciesiółkę i dachy robi lepiej.

ten facet ( chyba) robil u mojej sasiadki - uciekl :cry:

no to chyba czy na pewno?

no to teraz dla równowagi coś pozytywnego :wink: robił dach u mojej znajomej. Współpraca układała się bez zarzutów, dach zrobiony dobrze :)

napisalam chyba...bo co do imienia nie mam pewnosci co do nazwiska mam :cry:

Tereska jeśli mówisz omnie to był KRAŚKO-niepolecam

nie nie.... :lol:

UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA!

Czy komuś obiło się o uszy nazwisko Przybylski (Roman)? Jeśli ktoś coś wie o tym wykonawcy, bardzo proszę o informację.

U mnie robił jako podwykonawca. Więcej na priv

a czy on nie jest Polanowski? u mnie robił

Uuuupsss … - mamy chyba małe nieporozumienie - Nasz góral od dachu, który jest super nazywa się Andrzej Polański .. i pozytywna opinia z mojej strony (i GrześkaB) dotyczy tego i tylko tego wykonawcy.

Klaus - no problem możesz się poprzekomarzać - to mnie nie rusza - JA I TAK SWOJE WIM :p :D :lol:

pozdr / Piotr

czy moze wiesz gdzie najblizej jest praktiker??? no po niemieckiej stronie..... :)