Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Dzis znow mam dzien schizy nad mysleniem - wynajac czy sprzedac mieszkanie :evil: juz mnie to meczy okropnie :-?

Jeżeli cię na to stać to lepiej wynająć bo ceny mieszkań stale rosną. Chyba, że kredyt na tyle jest uciążliwy, że lepiej jest sprzedać i podreperować budżet.

My sami będziemy się zastanawiać, bo nasz syn ma 10 lat i nie wiadomo czy za 10 lat nie będzie potrzebował mieszkania.

Asia :D

hmm...ja kiedys tez tak myslalam.....ale poki co ma sie wyksztalcic...no i bozia dala mu dwie rece....mieszkanie sprzedalam.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Moje wieści z frontu. Zadzwonił dotychczasowy wykonawca i przekazał, że ściąga drugą swoją ekipę, ponoc doświadczonych ludzi o "... innych cechach charakteru..." i gwarantuje tempo oraz jakośc robót. Wycofuje również zarzuty wobec kierownika, kładąc je na karb "rozwydrzenia" poprzednich podwładnych. W tej sytuacji nie mam podstaw do zerwania umowy. Zobaczymy, jak będzie. Mam nadzieję, że ten nieprzyjemny incydent zmobilizuje go do lepszej pracy i wszystko zakończy się dobrze. Dziękuję Wam wszystkim za pomoc.

:lol:

Klaus mam mieszkanie przy ul. Krzywoustego w kamienicy. 100 mkw.

Z tego co wiem te mieszkania osiągają dobre ceny. Być może będą

jeszcze lepsze ale tego Ci nikt nie powie. Na twoim miejscu poszedłbym do dobrego biura nieruchomości i kupiłbym poradę. Jle dzisiaj a ile za jakiś czas. Tak czy inaczej wolałbym pozbyć się kredytu i zacząć oszczędzać na mieszkanie dla syna.

Dzieki dziewczyny :D No nasza decyzja tez sklania sie ku sprzedazy coraz bardziej.

Maggi owszem moze nie chciec mieszkac w szczecinie ( tfu, tfu :lol: ), ale wtedy moglby sprzedac mieszkanie i miec kase na co innego. Mam na 1-szym pietrze.

Asia no wlasnie , wolalabym zeby ktos za mnie zadecydowal :lol:

OK Agnieszka, ja zadecyduję. Sprzedawaj.

Po pierwsze - jeśli dla syna, to nie wiesz, czy będzie chciał tu mieszkac, jeśli nawet tak, to kiedy i czy koniecznie w tak dużym, poza tym samo centrum - daleko do parku, czy innej zieleni a zacznie to miec znaczenie, jak "się rozmnoży".

Po drugie - znalezienie najemcy (raczej firmy, bo dla indywidualnego najemcy lokalizacja wbrew pozorom nie jest super atrakcyjna) a potem nadzór nad wynajmowaną chałupą jest upierdliwy. Znam to z doświadczenia bratowej męża, która miała 120-metrowe mieszkanie na Krzywoustego (splacała z wynajmu krzedyt) i po roku szarpania z ulgą je sprzedała.

Dzieki dziewczyny :D No nasza decyzja tez sklania sie ku sprzedazy coraz bardziej.

Maggi owszem moze nie chciec mieszkac w szczecinie ( tfu, tfu :lol: ), ale wtedy moglby sprzedac mieszkanie i miec kase na co innego. Mam na 1-szym pietrze.

Asia no wlasnie , wolalabym zeby ktos za mnie zadecydowal :lol:

OK Agnieszka, ja zadecyduję. Sprzedawaj.

Po pierwsze - jeśli dla syna, to nie wiesz, czy będzie chciał tu mieszkac, jeśli nawet tak, to kiedy i czy koniecznie w tak dużym, poza tym samo centrum - daleko do parku, czy innej zieleni a zacznie to miec znaczenie, jak "się rozmnoży".

Po drugie - znalezienie najemcy (raczej firmy, bo dla indywidualnego najemcy lokalizacja wbrew pozorom nie jest super atrakcyjna) a potem nadzór nad wynajmowaną chałupą jest upierdliwy. Znam to z doświadczenia bratowej męża, która miała 120-metrowe mieszkanie na Krzywoustego (splacała z wynajmu krzedyt) i po roku szarpania z ulgą je sprzedała.

ok, sprzedaje :p

Bylismy w biurze nieruchomosci. Nastawiamy sie na sprzedaz, chyba ze znajdzie sie bardzo dobry rewelacyjny najemca.

Dzieki za rady, byly naprawde pomocne.

[bAgnieszka1

][/b]eśli zamierzasz sprzedać to mieszkanie to spróbuj najpierw bez pośredników ja właśnie swoje sprzedałam nie było żadnego problemu w piątek ukazało się ogłoszenie w kontaktach a we wtorek już miałam kupca mieszkanie 74m. ogólnie jest duży popyt na mieszkania.Życzę powodzenia.