Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

KOMBI-wielkie dzieki za porade i tylko jak mi da kierownik ilości jakie mam zakupic to odrazu pedze na,,konsultacje ,,do pana G :lol:

DZIÓBEK-to winko jest super ,ostatnio tez je wieczorkami smakowalismy,i racja nie zamartwiaj sie na zapas ,w urzedzie miejskim tez jest pani x sławetna i tez jestem chora na mysl ze znowu cos sie jej nie spodoba(prawobrzeże)

[bAgnieszka1

][/b]eśli zamierzasz sprzedać to mieszkanie to spróbuj najpierw bez pośredników ja właśnie swoje sprzedałam nie było żadnego problemu w piątek ukazało się ogłoszenie w kontaktach a we wtorek już miałam kupca mieszkanie 74m. ogólnie jest duży popyt na mieszkania.Życzę powodzenia.

Dzieki, oczywiscie damy ogloszenia we własnym zakresie.

Bardzo szybko znalazlas kupca, mam nadzieje ze nam tez sie uda.

Sprzedaz kusi mnie tym ze pozbede sie kredutu i bede sobie zyc spokojnie, nie zawracajac sobie glowe co sie dzieje w wynajetym mieszkaniu, ze trzeba bedzie odremontowac je, czy kase mi zaplaca na czas itp. No ale rozterka to to ze za 15 lat nie bedzie mieszkania dla syna :-?

i co robic? :roll:

Syn pewnie świetnie sobie poradzi, od czego sa kredyty, a kto wie co tam będzie za kolejne 10-15 lat. A 100 metrowe mieszkanie w centrum miasta...hmm, może lepiej od razu sie go pozbyc i kupic nieco mniejsze w nowym budownictwie w dobrej dzielnicy, nie wykańczać za mocno, wynająć, a za jakis czas będzie dla syna. :D Hm?

To za duzo zachodu i duzo czasu by zajelo, my musmimy juz niedlugo zaczac splacac pelne raty kredytowe. Syn radzi sobie dobrze juz jako 5-cio latek wiec mysle ze jako 20-sto tez bedzie sobie radzil :wink:

Juz bym chciala byc po wszystkim, sprzedac to mieszkanie, splacic kredyt, mieszkac sobie w nowym domu i miec spokoj. Aha tak mi sie jeszcze marzy kupic nowy samochod :lol:

Do 2W chyba inna musi być bo na to tynk musisz położyć. Sprawdzę i dam Ci znać.

Dzięki.

trobe odpowiadając na twoje pytanie muszę stwierdzić, że dla ściany 2W

sytuacja nie jest już taka prosta. Wełna jest mniej ciepła i droższa.

w przypadku wyrobów ISOVERA ok 3 krotnie.

ISOVER ma tylko jedną płytę na tę okazję czyli "metoda lekka mokra":

Fasoterm PF

120mm Rd=3,00

U ROCKWOOLa wybór jest nieco większy

FASROCK

150mm Rd=3,80

FASROCK XL

150mm Rd=3,55

160mm Rd=3,80

180mm Rd=4,25

Przyjmuje się, że dom energooszczędny to taki dla którego Rd>4

Osobiście brałbym więc 180 lub 200 mm. Nie wiem tylko jak z ceną.

Może się okazać, że styropian jest bardzo konkurencyjny.

Są też systemy np: ECOROCK MAX

System zawiera wszystkie elementy do wykonania elewacji.

Jednak na stronie internetowej brak jest bliższych informacji

technicznej. Polecam kontakt mailowy z ich doradcami technicznymi.

Dziwne ale działa. Odpowiadają na pytania i udzielają sensownych

porad.

Aha, jeszcze jedna kwestia. Z mojego doświadczenia wynika, że

zarówno wykonawcy jak i sprzedawcy w hurtowniach mają słabe rozeznanie

w asortymencie dostępnych typów wełny. Ty musisz wiedzieć czego

naprawdę Ci potrzeba bo mogą Ci sprzedać niekoniecznie dokładnie to

czego potrzebujesz.

Co do cen to pamiętaj, że od ceny oficjalnej hurtownie mogą

zaproponować naprawdę duże upusty.

Witam was piątkowo.

Jak tam okna pomyte? Ja w tym roku chyba nie dam rady a poza tym jadę do rodziny. Wywiozę moje urwisy niech rozrabiają na cudzym terenie.

Agnieszka Wydaje mi się, że dobrą podjęłaś decyzję o sprzedaniu ja chyba też sprzedam jak przyjdzie czas. Mam już mieszkanie w rodzinnym mieście i go wynajmuję ale tylko w sezonie letnim i wiem jacy są ludzie.

Z tym, że coraz bliżej spotkania chwilowo się nie zgadzam :lol: zobaczymy jak będzie jutro. Pochowałam już szaliki i czapki i nie wiem czy dobrze zrobiłam :lol: