Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Ja się czyści piaskowiec?

Chciałam po zimie wyczyścić kominek a nie chcę eksperymentować.

w kastoramie jest hagesan do czysczczenia piaskowca.

oj! wielkie dziękizapisuję już sobie tę nazwę

Teska

odradzili mi w castoramie ten środek, bo on jest na to gdy piaskowiec zabrudzi się cementem, a nie popiołem, powiedzieli, że są to żrące środki

spróbuję póki co zwykłą wodą

jest hagesan tez do czyszczenia od popilu...tzn od odymienia :)

Witam

Mam problem. Szukam listew cokołowych (startowych) o szerokosci 15cm. Sprawdzałem już w Stargardzkich hurtowniach, ale nie mają. "Moja" hurtownia może mi je ściągnąć najwcześniej na środę- czwartek (a i to nie jest pewne, bo mieli mieć je już dzisiaj). Dzwoniłem też do kilku hurtowni internetowych, ale nie mają lub nie chce się im wysyłać takiej niewielkiej ilosci (10szt.).

Zna ktoś z Was może jakąś dobrze zaopatrzoną hurtownie w Szczecinie, gdzie mogliby je mieć?

PS. A ja naiwny myślałem, że teraz 15cm ocieplenia to standard :roll: :-? :wink:

pozdrawiam

Konrad

może APA-2?

Jestem trochę rozdygotana. Baba mi chciała wejść pod auto.

Wsiadłam sobie spokojnie na parkigu przy drodze w auto, owszem szli ludzie poboczem ale drugą stroną jezdni, więc sprawdziłam czy mogę wycofać z parkingu na jezdnię a tu niespodzianka- panie zdecydowały się właśnie w tym momencie przejść na drugą stonę ulicy i jedna weszła mi prawie pod auto. Żadnego przejścia nie było a ona się na mnie zaczęła wydzierać, że ona piesza więc zawsze ma pierwszeństwo. :evil:

ja 14 lutego o mało faceta nie potraciłam, był wieczór, mokro, a on z kwiatkiem :D podejrzewam, że od rana nie mógł dojść do swojej lubej :wink: nie wiem, jakim cudem go ominęłam, oparł sie tylko o maske i podniósł nogę - ale zgrzałam sie strasznie :evil: okropne uczucie

Jestem trochę rozdygotana. Baba mi chciała wejść pod auto.

Wsiadłam sobie spokojnie na parkigu przy drodze w auto, owszem szli ludzie poboczem ale drugą stroną jezdni, więc sprawdziłam czy mogę wycofać z parkingu na jezdnię a tu niespodzianka- panie zdecydowały się właśnie w tym momencie przejść na drugą stonę ulicy i jedna weszła mi prawie pod auto. Żadnego przejścia nie było a ona się na mnie zaczęła wydzierać, że ona piesza więc zawsze ma pierwszeństwo. :evil:

ja 14 lutego o mało faceta nie potraciłam, był wieczór, mokro, a on z kwiatkiem :D podejrzewam, że od rana nie mógł dojść do swojej lubej :wink: nie wiem, jakim cudem go ominęłam, oparł sie tylko o maske i podniósł nogę - ale zgrzałam sie strasznie :evil: okropne uczucie

My tez kiedys o malo nie przejechalismy kobiety .Jechalismy do Gdyni i ona nam weszla pod samochod (nie wiem czy byla zamyslona czy zakochana ) Ale ten jej strach w oczach brr.. przewrucila sie ze strachu przed naszym samochodem .My 2 dni wczesniej robilismy tarcze hamulcowe . I pewnie gdyby nie one to bysmy ja przejechali .

Po tym to serce tak wali...

Bo mnie przeraża tynk na styropianie po kilku latach i płytki klinkierowe.

??? :-?

delf - chodzi mi o to, że po kilku latach na scianie ocieplonej styropianem zaczynaja uwidaczniać się nierówności. Czasami wręcz odznaczają się całe płyty styropianu. A płytki klinkierowe moga po kilku albo kilkunastu latach odpaść. Widać to w wielu domach gdzie np. cokoły sa obkładane płytkami. Oczywiście wszystko zalezy od jakości wykonania.

Bo mnie przeraża tynk na styropianie po kilku latach i płytki klinkierowe.

??? :-?

delf - chodzi mi o to, że po kilku latach na scianie ocieplonej styropianem zaczynaja uwidaczniać się nierówności. Czasami wręcz odznaczają się całe płyty styropianu. A płytki klinkierowe moga po kilku albo kilkunastu latach odpaść. Widać to w wielu domach gdzie np. cokoły sa obkładane płytkami. Oczywiście wszystko zalezy od jakości wykonania.

Nie strasz, bo ja chcę obłozyć płytkami kolumny przy wejściu :-?