Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Teska tu się nie ma co śmiać bo ja w pracy jestem :roll: 8)

ciężką nockę mam za sobą, dziecko chore, całą noc kaszlało i jakieś zwidy miało więc spałam razem z nią.

:( :( :( :(

dobry jest syrop na kaszel na noc SINECOD, hamuje odruch kasłania i moja po nim lepiej spi. ŻYCZĘ SZYBKIEGO WYZDROWIENIA

dzięki dzióbek, już jest lepiej :D

Wczoraj korzystałam z usług kombi z hurtostalu.

Miła obsługa ( a na początku się nie zdradziłam kim jestem), przywóz od ręki i troska czy aby na pewno dobre wymiary dwuteowników podałam. :D

Klaus wyślę do Ciebie namiary na kombi cośbyś z uśmiechem wpisał go na naszą listę :D

Ja też raz kupowałam stal w Hurtostalu. Pan z biura był bardzo miły :D wszystko było załatwiane na telefon, przyjechało na czas i zaraz miałam telefon z biura czy na pewno wszystko jest w porzadku. Z transportem przyjechał jakiś miły młodzian, nie wiem czy to kombi :D

Wczoraj korzystałam z usług kombi z hurtostalu.

Miła obsługa ( a na początku się nie zdradziłam kim jestem), przywóz od ręki i troska czy aby na pewno dobre wymiary dwuteowników podałam. :D

Klaus wyślę do Ciebie namiary na kombi cośbyś z uśmiechem wpisał go na naszą listę :D

Ja też raz kupowałam stal w Hurtostalu. Pan z biura był bardzo miły :D wszystko było załatwiane na telefon, przyjechało na czas i zaraz miałam telefon z biura czy na pewno wszystko jest w porzadku. Z transportem przyjechał jakiś miły młodzian, nie wiem czy to kombi :D

Kombi to facet pod wąsikiem w średnim wieku :wink:

WAŻNE

Czy ktoś się orientuje, jaki może być koszt podłączenia 70 m wody?? Dopiero mam dostać kosztorys ale chciałabym się zorientować w cenie by wiedzieć jak rozmawiać :-? :-?

ja za 15mb plus studzienka( w perfidny sposob narzucona przez dyrekcje wodociagów jej koszt to 1800 zł ale z perspektywy czasu stwierdzam ze studzienka jest super)) i papiery w wodociagach płacilam 3400 zł...trzy lata do tylu.

Ja wlasnie jestem tuz przed podjeciem decyzji co do studzienki. Tez mam oczywiscie narzucona w projekcie -cena 1800-2100 w zaleznosci czy beton czy polimer-beton.Oczywiscie waz mi syczy, zastanawiam sie czy sprawy nie zalatwilo by wkopanie dwoch kregow jak do szamba.Tylko,ze jeszcze do tego pokrywa,klapa i jeszcze nie sprawdzilem czy rzeczywiscie wyszloby taniej.

Teska - piszesz,ze studzienka jest super. Mozesz to uzasadnic? Bo ja bije sie z myslami, ozdoba ogrodu to chyba watpliwa mimo,ze widac tylko klape, i jak to jest w momencie odczytu licznika. Pan wodziarz sam sobie radzi, czy mu pomagasz szarpac sie z klapa? No i ta cena oczywiscie.

Z kolei fachmani z wod-kan mowia,ze projekt projektem, ale maja sposoby aby to obejsc i nie robic studzienki. Jakie? dowiem sie byc moze dzisiaj. Co Wy byscie radzili ?

pozdrowionka skoro swit :lol:

ja mam studzineke francuska ocieplona.Nie mam problemu z wodomierzem.

Studzienki lepiej nie mieć. Ale jeśli już to taką, o której pisze Teska - ocieplaną bo inaczej wodomierz Ci zimą rozwali.

Jak się dowiesz napisz jakie to sposoby aby obejść tą studzienkę.

Witam serdecznie,

w naszym letniaku studzienkę mamy w środku budynku, a było tak:

geodeta wytyczył budynek, potem wskazałam, gdzie chcę mieć tę studzienkę. Panowie przyjechali, studzienkę wymurowali z kręgów betonowych, doprowadzili wodę (zawór odcinający jest w malutkiej studzience przed bramą posesji), założyli w środku wodomierz i kran w ogrodzie na potrzeby budowlano-ogrodnicze. Koszt 1/2 studzienki zewnętrznej.

Ekipa budowlana na studzience postawiła domek, nadmurowując jej górę do poziomu podłogi. Tym sposobem mam jeszcze małą "piwniczkę", gdyby jeszcze ta klapa żeliwna nie była tak cholernie ciężka :roll: .

Aha, po pierwszej zimie okazało się niestety, że studzienka nie jest szczelna i wodomierz znalazł się pod wodą :( , musieliśmy dodaktowo uszczelnić.

Witam piatkowo i świątecznie!! :lol:

Pogoda fajna, tylko ten wiatr mógłby się uspokoić :evil: Ekipa zgodziła się przesunąć na póżniejszy termin o miesiąc, a więc przynajmniej odpadło mi na świeta jedno zmartwienie. :p

no to super! za miesiac to moze zrobi sie cieplej :lol:

Witam piatkowo i świątecznie!! :lol:

Pogoda fajna, tylko ten wiatr mógłby się uspokoić :evil: Ekipa zgodziła się przesunąć na póżniejszy termin o miesiąc, a więc przynajmniej odpadło mi na świeta jedno zmartwienie. :p

no to super! za miesiac to moze zrobi sie cieplej :lol:

W sumie za 2 bo mieli zacząć od połowy maja, a umówiłam się od połowy czerwca, bo dobrze będzie jak pozwolenie dostanę na początku maja + 3 tygodnie na uprawomocnienie to lepiej wziąść zapasik, a oni akurat teraz podłapali pracę, więc nie będą mieli przestoju :lol: :lol: