Klaus 20.04.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Sluchajcie a czy badanie gruntu jest obowiazkowe i ile placiliscie za adaptacje projektu u mnie bylo by troche zmian min powiekszenie garazu do 2 stanowisk Nie jest obowiązkowe ale w każdy przypadku warto je zrobić. Mój znajomy ma bardzo dobrą glebę (nośna i przepuszczalna) a okazało się, że w jednym narożniku ma za małą noność. Dobrze, że o tym wiedział to wybierze i zasypie piaskiem, który potem zagęści. Co by było gdyby zaoszczędził na badaniu (1200zł)? Pękający fundament? Możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 20.04.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Słuchajcie a może lekko przesadzamy z tym lamentem nad bezrzeczem. W planie stoi: zabudowa mieszkaniowa wielorodzinna niskiej intensywności, maks. wys zabudowy - 2 kondygnacje, dach wysoki 33-50stopni, maks. pow zabudowy do 40%, minimalna pow zielona 25%, przy realizacji parkingów pow 8 miejsc wymagana zieleń wysoka i pośrednia. Może więc da się tam żyć. Wszystko zależy jakie te familoki tam powstaną. Klaus wszystko zależy od uczciwości developera Moje osiedle - wybudowane 5 lat temu - podlegało pod taki właśnie plan , a powstało osiedle o trzech pełnych kondygnacjach + poddasze, bardzo ścisła zabudowa i cała masa samochodów. Ani fajnie ani kameralnie. Niedostosowanie się do planu zagospodarowania zakończyło się wprowadzeniem zmian w planie ( !) i dłuuuugim oczekiwaniem na akt notarialny - przez ponad dwa lata nie mieliśmy pewności jak to się wszystko skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.04.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Sluchajcie a czy badanie gruntu jest obowiazkowe i ile placiliscie za adaptacje projektu u mnie bylo by troche zmian min powiekszenie garazu do 2 stanowisk Nie jest obowiązkowe ale w każdy przypadku warto je zrobić. Mój znajomy ma bardzo dobrą glebę (nośna i przepuszczalna) a okazało się, że w jednym narożniku ma za małą noność. Dobrze, że o tym wiedział to wybierze i zasypie piaskiem, który potem zagęści. Co by było gdyby zaoszczędził na badaniu (1200zł)? Pękający fundament? Możliwe. Juz sama nie wiem bo chcialam zaczac od garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 20.04.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Słuchajcie a może lekko przesadzamy z tym lamentem nad bezrzeczem. W planie stoi: zabudowa mieszkaniowa wielorodzinna niskiej intensywności, maks. wys zabudowy - 2 kondygnacje, dach wysoki 33-50stopni, maks. pow zabudowy do 40%, minimalna pow zielona 25%, przy realizacji parkingów pow 8 miejsc wymagana zieleń wysoka i pośrednia. Może więc da się tam żyć. Wszystko zależy jakie te familoki tam powstaną. Klaus wszystko zależy od uczciwości developera Moje osiedle - wybudowane 5 lat temu - podlegało pod taki właśnie plan , a powstało osiedle o trzech pełnych kondygnacjach + poddasze, bardzo ścisła zabudowa i cała masa samochodów. Ani fajnie ani kameralnie. Niedostosowanie się do planu zagospodarowania zakończyło się wprowadzeniem zmian w planie ( !) i dłuuuugim oczekiwaniem na akt notarialny - przez ponad dwa lata nie mieliśmy pewności jak to się wszystko skończy. Jak będą budowali niezgodnie z planem zagospodarowania to będziemy protestowali. A w twoim przypadku to oznacza, że chyba budowali bez pozwolenia na budowę. Dzisiaj to już chyba nie możliwe. Takie samowolki będą rozbierane. Już ja się o to postaram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 20.04.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Jak będą budowali niezgodnie z planem zagospodarowania to będziemy protestowali. A w twoim przypadku to oznacza, że chyba budowali bez pozwolenia na budowę. Dzisiaj to już chyba nie możliwe. Takie samowolki będą rozbierane. Już ja się o to postaram Sigma (emdeem) to w ogóle jeden wielki przekręt był. Mamy szczęście że tak się skończyło, bo bloki budowane w trzeciej partii rok po moim, w którym od trzech lat mieszkają ludzie, mają cofniete oddanie do użytku i ludzie na budowie mieszkają, bez aktów własności i na dodatek w niewykończonych i pękających budynkach. Echh ta ludzka nieuczciwość. Samowola budowlana powinna oczywiście zostać ukarana, ale w praktyce dzieje się to kosztem osób które mieszkania kupiły, więc rozbiórka też nie jest dobrym rozwiązaniem. Ale będziemy bardzo głośno protestować w razie czego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 20.04.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam wszystkich, u mnie schną tynki i posadzki i kładziemy polbruk. W przyszłym tygodniu pokażę zdjęcia, bo czekam na montaż bramy. Będziecie w szoku. Ja jednak zdolna jestem ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.04.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Teska a teraz doszedł do Ciebie priv - przed chwilką wysłałam??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.04.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam wszystkich, u mnie schną tynki i posadzki i kładziemy polbruk. W przyszłym tygodniu pokażę zdjęcia, bo czekam na montaż bramy. Będziecie w szoku. Ja jednak zdolna jestem ........... nie mamy wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 20.04.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam wszystkich, u mnie schną tynki i posadzki i kładziemy polbruk. W przyszłym tygodniu pokażę zdjęcia, bo czekam na montaż bramy. Będziecie w szoku. Ja jednak zdolna jestem ........... Też uważam, że jak sie człowiek sam nie pochwali, to... pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 20.04.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Daria właścicielka której działeczki jesteś?? ja mam działkę na miętowej 589 czyli jedna dlaej za ostatnim zbudowanym domem na miętowej cały ten teren pod zabudowę " wielorodzinna" jest ponizej mnie więc ostatecznie nic mi nie zasłonią ... może jak bedzie wiecej ludzi mieszkać to drogi nam szybciej zrobia .... no nie wiem muszę sie czyms pocieszać....... co nam zostało innego????? rezygnacja z planów wykluczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 20.04.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Słuchajcie a może lekko przesadzamy z tym lamentem nad bezrzeczem. W planie stoi: zabudowa mieszkaniowa wielorodzinna niskiej intensywności, maks. wys zabudowy - 2 kondygnacje, dach wysoki 33-50stopni, maks. pow zabudowy do 40%, minimalna pow zielona 25%, przy realizacji parkingów pow 8 miejsc wymagana zieleń wysoka i pośrednia. Może więc da się tam żyć. Wszystko zależy jakie te familoki tam powstaną. I tak niestety musimy czekać - jednak Klas-ie Sąsiedzie w pkt. 3.3 planu jest napisane że można w dachu zrobić 3-cią kondygnację więc raczej nie liczmy że skoro developer może zbudować 3 kondygnacje to zbuduje 2 tym bardziej w wysokim dachu 50stopni. Kurczę i nie mogę doczytać się max. wysokości ??? - a to już jest niebezpieczne. No cóż czekam Może moja działka będzie droższa. Może budynki nie będą wielkie i zbuduję wśród nich swój domek tak jak inni. Być może sam zostanę developerem P.S. A co z tym ogniskiem. Trzeba jakoś wykorzystać nieużytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 20.04.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 ognisko ... jak najbardziej niech coś rozładuje skołatane nerwy .... atmosfera wokól sie zagęsciła pozwolenia nie mam , bank czeka wykonawca czeka , ja sama czekam na wiezowce wokół ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.04.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Teska a teraz doszedł do Ciebie priv - przed chwilką wysłałam??? doszedl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.04.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam wszystkich, u mnie schną tynki i posadzki i kładziemy polbruk. W przyszłym tygodniu pokażę zdjęcia, bo czekam na montaż bramy. Będziecie w szoku. Ja jednak zdolna jestem ........... to tylko nie zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.04.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Słuchajcie a może lekko przesadzamy z tym lamentem nad bezrzeczem. W planie stoi: zabudowa mieszkaniowa wielorodzinna niskiej intensywności, maks. wys zabudowy - 2 kondygnacje, dach wysoki 33-50stopni, maks. pow zabudowy do 40%, minimalna pow zielona 25%, przy realizacji parkingów pow 8 miejsc wymagana zieleń wysoka i pośrednia. Może więc da się tam żyć. Wszystko zależy jakie te familoki tam powstaną. familok zawsze bedzie familokiem....obojetnie jaki wybudowany...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.04.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 wieczorkiem witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 20.04.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Uff ale tydzień Dzisiaj ekipa skończyla klasc klinkier na elewacji.Inna ekipa dokończyła montaż okien. Ogrodzenie wyznaczone. W pewnej chwili na budowie bylo jak w ulu. Trzy ekipy pracujące równolegle. Do tego piekna pogoda. Serce rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.04.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Uff ale tydzień Dzisiaj ekipa skończyla klasc klinkier na elewacji.Inna ekipa dokończyła montaż okien. Ogrodzenie wyznaczone. W pewnej chwili na budowie bylo jak w ulu. Trzy ekipy pracujące równolegle. Do tego piekna pogoda. Serce rośnie... tylko sie cieszyc...weekendzik ma byc niby goracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 20.04.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Kurcze tylko o ktory Lech-bud chodzi, bo jest kilka w okolicy z czego jeden z Goleniowa (fajnie bo mialabym na miejscu ) nie wiedziałem, że ich kilka.... ja słyszałem o tym ze szczecina, z ul. struga... czy gdańskiej.... cholercia, tej głównej co łączy prawo i lewobrzeże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 20.04.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 No cóż czekam Może moja działka będzie droższa. Może budynki nie będą wielkie i zbuduję wśród nich swój domek tak jak inni. Być może sam zostanę developerem P.S. A co z tym ogniskiem. Trzeba jakoś wykorzystać nieużytek kurcze, niezły kanał... tylko jak tu czekać spokojnie jak tyle czasu i kaski wtopione w uruchomienie budowy? Boję się, że wojewoda rozłoży ręce i powie, że to w gestii miasta/gminy itp. A jaki stosunek miasto ma do małych inwestorów to już odczuliście na własnej skórze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts