Teska 24.04.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Ojejku, jak dawno nie otwierałam strony, a dzisiaj taka niespodzianka gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Teska, jak mamy się spotkać to tylko w tym tygodniu, bo w przyszłym płynę w morze. Więc kiedy mam podjechać, ewentualnie kiedy Ty podjedziesz do mnie? oprocz wtorku i czwartku....zapraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Teska, jak mamy się spotkać to tylko w tym tygodniu, bo w przyszłym płynę w morze. Więc kiedy mam podjechać, ewentualnie kiedy Ty podjedziesz do mnie? i okragla liczba Twoich poscikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 24.04.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 no to ok...zadzwonie wczesniej i sie umowimy...jak ogrodnicze prace??? drzewa juz przywiezli???? mi przyjely sie wszystkie...a jodla koreanka puszcza nowe szyszki ok stoi. drzewek jeszcze niet. mam nadzieję, że lada moment dotrą ale za to, sosenka się trzyma i..... sąsiedzi chwalili jej pokrój. przed małżem koszonko, bo trawka bujneła nieźle ja sob i niedz w szkole, ale wczoraj sobie nie odmówiłam i z pozostałego czasu wolnego - 3 godz. spędziłam przy skalniaku na usuwaniu zbędnej trawy. po zimie trochę zniszczeń - zjedzony berberys, azalie i coś tam chyba przemarzły, hebe źle wyglądało więc wycięłam (chyba się pospieszyłam za bardzo), wrzosy jakieś tam afrykańskie - uschły. reszta ma się dobrze - pomału puszcza nowe listki. wierzba iwa już przekwitła - więc też ją ciachałam. te kupione w hicie (tawuła i dereń) raczej do wyrzucenia będą. chcę w ten pierwszy tydzień majowy do chynowa jechać i uzupełnić zmarniałe krzaczory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 pewnie, że tak! powiedz tylko kiedy, a piechotką tup, tup, tup. od 28-go kwietnia godz. 18.00 do 7-go maja godz. 22.00. mam wolne, lub prawie wolne. w każdym bądź razie na luzie, bo do pracki nie idę no to ok...zadzwonie wczesniej i sie umowimy...jak ogrodnicze prace??? drzewa juz przywiezli???? mi przyjely sie wszystkie...a jodla koreanka puszcza nowe szyszki ok stoi. drzewek jeszcze niet. mam nadzieję, że lada moment dotrą ale za to, sosenka się trzyma i..... sąsiedzi chwalili jej pokrój. przed małżem koszonko, bo trawka bujneła nieźle ja sob i niedz w szkole, ale wczoraj sobie nie odmówiłam i z pozostałego czasu wolnego - 3 godz. spędziłam przy skalniaku na usuwaniu zbędnej trawy. po zimie trochę zniszczeń - zjedzony berberys, azalie i coś tam chyba przemarzły, hebe źle wyglądało więc wycięłam (chyba się pospieszyłam za bardzo), wrzosy jakieś tam afrykańskie - uschły. reszta ma się dobrze - pomału puszcza nowe listki. wierzba iwa już przekwitła - więc też ją ciachałam. te kupione w hicie (tawuła i dereń) raczej do wyrzucenia będą. chcę w ten pierwszy tydzień majowy do chynowa jechać i uzupełnić zmarniałe krzaczory to moze mnie zabierzesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 24.04.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 jak chcesz nie ma problema. jak wrzucą mi kasę przed majówką to napewno pojadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 jak chcesz nie ma problema. jak wrzucą mi kasę przed majówką to napewno pojadę a dlaczego jeszcze ci nie przywiezli???? ja bym w chynowie zakupila pare tawulek....a ty sie zastanow nad matasekwoja..jest piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 24.04.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Kto z Was kładł płytki na taras i cokół? Jakie ceny za m2? ja kładłam ale to już będzie dwa lata w sierpniu więc ceny już pewnie nie aktualne Cześć Didi, u mnie przygotowania do siania trawki idą pełna parą. Już mam połowę terenu zwałowane. Czekam teraz kiedy Donek podjedzie rozgarnąć 3 wywrotki ziemi, które nawiózł, to trzeba będzie jeszcze zwałować i będę siała. Powiedz mi tylko, czy mozna posiać na 2 razy tzn. polowe w jeden dzień, połowę w 2 bo niewiem czy w jeden dzień zdąże ze wszystkim. Sianie planuję na piątek i sobote, bo to podobno najlepszy dzień w tym tygodniu do wysiewu nasion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 24.04.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Teska, jak mamy się spotkać to tylko w tym tygodniu, bo w przyszłym płynę w morze. Więc kiedy mam podjechać, ewentualnie kiedy Ty podjedziesz do mnie? i okragla liczba Twoich poscikow u mnie też okrągła tylko o wiele mniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 24.04.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Kto z Was kładł płytki na taras i cokół? Jakie ceny za m2? ja kładłam ale to już będzie dwa lata w sierpniu więc ceny już pewnie nie aktualne Cześć Didi, u mnie przygotowania do siania trawki idą pełna parą. Już mam połowę terenu zwałowane. Czekam teraz kiedy Donek podjedzie rozgarnąć 3 wywrotki ziemi, które nawiózł, to trzeba będzie jeszcze zwałować i będę siała. Powiedz mi tylko, czy mozna posiać na 2 razy tzn. polowe w jeden dzień, połowę w 2 bo niewiem czy w jeden dzień zdąże ze wszystkim. Sianie planuję na piątek i sobote, bo to podobno najlepszy dzień w tym tygodniu do wysiewu nasion. pewnie, że tak, bo nie robi różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 24.04.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Teska, jak mamy się spotkać to tylko w tym tygodniu, bo w przyszłym płynę w morze. Więc kiedy mam podjechać, ewentualnie kiedy Ty podjedziesz do mnie? i okragla liczba Twoich poscikow to może wstępnie na środę, co do pościków to nawet nie zauważyłam i muszę szybko sprawdzić totolotka, którego wysłałam w piątek bo może nawet niewiem, że "jestem bogata", a cosik mam same niespodzianki dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.04.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Kto z Was kładł płytki na taras i cokół? Jakie ceny za m2? ja dopiero bede w polowie maja. to będę dźwięczna za relację , żebym wiedziała jak gadać z kafelkarzem, który miałby położyć płytki w naszym letniaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 24.04.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Teska, jak mamy się spotkać to tylko w tym tygodniu, bo w przyszłym płynę w morze. Więc kiedy mam podjechać, ewentualnie kiedy Ty podjedziesz do mnie? i okragla liczba Twoich poscikow u mnie też okrągła tylko o wiele mniejsza no Wy to już weteranki (czas na emeryture) trzeba dać szansę młodym sie wykazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.04.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Teska, Didi, ale Wam tysiączki lecą (w postach oczywiście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 24.04.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Teska, jak mamy się spotkać to tylko w tym tygodniu, bo w przyszłym płynę w morze. Więc kiedy mam podjechać, ewentualnie kiedy Ty podjedziesz do mnie? i okragla liczba Twoich poscikow u mnie też okrągła tylko o wiele mniejsza no Wy to już weteranki (czas na emeryture) trzeba dać szansę młodym sie wykazać. dobrowolnie nie damy się usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 24.04.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Kto z Was kładł płytki na taras i cokół? Jakie ceny za m2? ja kładłam ale to już będzie dwa lata w sierpniu więc ceny już pewnie nie aktualne Cześć Didi, u mnie przygotowania do siania trawki idą pełna parą. Już mam połowę terenu zwałowane. Czekam teraz kiedy Donek podjedzie rozgarnąć 3 wywrotki ziemi, które nawiózł, to trzeba będzie jeszcze zwałować i będę siała. Powiedz mi tylko, czy mozna posiać na 2 razy tzn. polowe w jeden dzień, połowę w 2 bo niewiem czy w jeden dzień zdąże ze wszystkim. Sianie planuję na piątek i sobote, bo to podobno najlepszy dzień w tym tygodniu do wysiewu nasion. pewnie, że tak, bo nie robi różnicy Didi, kupiłam jeszcze nawóz to trawy i czy prawidłowym będzie wysianie trawy w nastepujący sposób: na wywałowaną chcę rozrzuciić najpierw nawóz, nastepnie leciutko rozgrabić, wysiać na to trawe i znów wałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 24.04.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 a dlaczego jeszcze ci nie przywiezli???? ja bym w chynowie zakupila pare tawulek....a ty sie zastanow nad matasekwoja..jest piekna no, w sumie nie wiem. nie dzwoniłam do nich chcąc dać im trochu czasu, w sumie oni mieli zadzwonić no ale w tym tyg dryndnę jak nic się nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 24.04.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Uff ale tydzień Dzisiaj ekipa skończyla klasc klinkier na elewacji.Inna ekipa dokończyła montaż okien. Ogrodzenie wyznaczone. W pewnej chwili na budowie bylo jak w ulu. Trzy ekipy pracujące równolegle. Do tego piekna pogoda. Serce rośnie... A kto Ci montował okna i jak sobie poradzili z montażem w ścianie 3W. Jle wzięli za klinkier? A może jakieś zdjęcie nam pokażesz? Okna zamawiałam w Welecie (Maszewo), drewniane, montaz w cenie. Dodatkowo doplacilam za uszczelki do klinkieru ok 200 pln. Okna są zamontowane na płaskownikach, tak by były wmontowane na wysokosci docieplenia, nie są zlicowane z murem. Za klinkier płace 120/m2. Wiem, że to dość wysoka cena ale naprawde ekipa jest warta takiej. Zastrzeżeń brak. Postaram się wkleić jakieś zdjęcia. Dzięki, chętnie popatrzę. Moja też jest droga ciekawe czy będzie równie dobra. A jak rozwiązaliście kwestię nadproży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 24.04.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Teska, jak mamy się spotkać to tylko w tym tygodniu, bo w przyszłym płynę w morze. Więc kiedy mam podjechać, ewentualnie kiedy Ty podjedziesz do mnie? i okragla liczba Twoich poscikow u mnie też okrągła tylko o wiele mniejsza no Wy to już weteranki (czas na emeryture) trzeba dać szansę młodym sie wykazać. dobrowolnie nie damy się usunąć Bez Was i wielu jeszcze innych osób te forum nie miało by w sobie życia, więc jakże bym śmiała..... pozdrawiam wszystkich weteranów i życzę jeszcze wielu lat bycia z nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 24.04.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Kto z Was kładł płytki na taras i cokół? Jakie ceny za m2? ja kładłam ale to już będzie dwa lata w sierpniu więc ceny już pewnie nie aktualne Cześć Didi, u mnie przygotowania do siania trawki idą pełna parą. Już mam połowę terenu zwałowane. Czekam teraz kiedy Donek podjedzie rozgarnąć 3 wywrotki ziemi, które nawiózł, to trzeba będzie jeszcze zwałować i będę siała. Powiedz mi tylko, czy mozna posiać na 2 razy tzn. polowe w jeden dzień, połowę w 2 bo niewiem czy w jeden dzień zdąże ze wszystkim. Sianie planuję na piątek i sobote, bo to podobno najlepszy dzień w tym tygodniu do wysiewu nasion. pewnie, że tak, bo nie robi różnicy Didi, kupiłam jeszcze nawóz to trawy i czy prawidłowym będzie wysianie trawy w nastepujący sposób: na wywałowaną chcę rozrzuciić najpierw nawóz, nastepnie leciutko rozgrabić, wysiać na to trawe i znów wałować. zrób tak: zwałuj ziemię, potem ją delikatnie wzrusz grabiami, wysiej trawę i delikatnie nawóz, potem ponownie przejedź grabiami aby nasionka zostały przykryte ziemią potem to zwałuj i delikatnie podlewaj - często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts