czupurek 25.04.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Ja w obronie słonecznego i ogólnie prawej strony nam ścisłe centrum nie jest potrzebne, bo i urzędy też mamy po swojej stronie Odry i szkoły i przedszkola, a jak już jest most pionierów to i do centrum przejazd trwa 15min ja nie napadam na prawą stronkę. podałam jako przykład, bo ludzie z bloków słonka dojeżdżają do pracy na lewobrzeżu a są z "miasta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.04.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam serdecznie, mnie to się już wcale nie chce wracać ze wsi do mieszkania w bloku. Coraz bardziej czuję się w nim jak w hotelu robotniczym, a jeszcze 2-3 lata temu wydawało mi się w miarę wygodne i dogodnie położone. Najwięcej obiekcji co do przeprowadzki mają nie moi rodzice, czy znajomi, ale mój syn. I trochę go rozumiem, bo dla jedenastolatka taka zmiana to trochę życiowych komplikacji. Ale autobus miejski jest 500m od działki (10min do Głębokiego), na szczęście kursuje przyzwoicie. Wszystko, co trzeba - sklepy, doktor, apteka, szkoła, warsztat samochodowy i kościół na miejscu, a miejsce wymarzone - las po drugiej stronie drogi, 15 min spacerkiem do jeziora, cisza, spokój, żyć nie umierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.04.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 czupurek, będzie dobrze, trzymam kciuki za młodego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 25.04.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 może doszukuję się juz w tej chwili negatywów ale kolejnym minusem jest ponoć grzyb i pleśnie...moja córka jest alergiczką... negatywy? Ja ostatnio rozmawiałam z moją dentystką, kobieta ma kasy sporo, dwa mieszkania, piękny gabinet, samochody szt 2 (nówki) i.....powiedziała, że ona nigdy się nie będzie budowała, bo.......... .........dom to stałe remonty, a to dach, a to podwórko, a to ogród. Powiedziała, że jako dziecko jeździła zawsze w wakacje do babci na wieś z rodzicami i cały czas jej ojciec z dziadkiem remontowali ten dom i ona tak nie chce. Tłumaczyłam, że są nowe technologie, że w mieszkaniu też musi co jakiś czas przeprowadzić remont, a ona ale za ściany i dach odpowiada spółdzielnia. Swoją wypowiedzą chciałam powiedzieć, że wszysko zależy od nastawienia. Ja też jestem nie ufna szkieletom, ale to tylko dlatego, że tego tematu nie znam, nie wiem jak się mieszka w nich. Wiem jedno pod Zieloną Górą stoi tego masa i mają się dobrze, ale tam jest troszkę inny klimat. Didi...ja znam takich którzy gdy zobaczyli gdzie kupiliśmy działke powiedzieli że tak psy dupami szczekają....a jak do lekarza? a do kina? a do teatru? i kupili za prawie 300 tys dwupoziomowe mieszkanie w bloku....nie bede komentować powiem tylko że domek na wsi zawsze był moim marzeniem i jest nadal...ale ktoś tu napisał na forum...marzenia sie spełniają...moje też się spełni To ja, to ja napisałam bo to prawda, więc gruśka przyciągaj te pozytywne myśli a Twoja podswiadomość napewno to zauwazy i zacznie działac. Życzę Ci, żeby Twoje marzenie też sie spełniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.04.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 A moja córcia ma dziś czwarte urodziny . Ech, leci ten czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 25.04.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 A moja córcia ma dziś czwarte urodziny . Ech, leci ten czas... Najkolorowsze życzenia urodzinkowe dla Twojej malutkiej. Moja Nastka ten sam rocznik tylko z października ... i właśnie całkiem niedawno babcie rozprawiały na temat rychłego pójścia do szkoły . Musiałam je trochę przyhamować, ale fakt jest faktem - czas ucieka baaardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruśka 25.04.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Didi...ja znam takich którzy gdy zobaczyli gdzie kupiliśmy działke powiedzieli że tak psy dupami szczekają....a jak do lekarza? a do kina? a do teatru? i kupili za prawie 300 tys dwupoziomowe mieszkanie w bloku....nie bede komentować powiem tylko że domek na wsi zawsze był moim marzeniem i jest nadal...ale ktoś tu napisał na forum...marzenia sie spełniają...moje też się spełni Moja Mama, kiedy pierwszy raz zawiozłam Ją na moją ziemię na znak protestu nie chciała wysiąśc z samochodu :mój Boże, co za zadupie! Jak ty ... itd. Teraz, po prawie czterech latach zaczyna sie oswajac ale nadal dostrzega tysiące życiowych problemów. W niektórych kwestiach jestem skłonna przyznac Jej rację ale Ona jest prawie 30 lat starsza i na razie pewne sprawy nie są dla mnie aż takim problemem, a co będzie później - zobaczymy. Cześc wtorkowo. U mnie było to samo! - Dzieci, a jak dojechać do miasta?- mamuś my mamy samochody, a do tego w odległości 50m mamy przystanek - a do lekarza, jak Ania zachoruje? - mamuś ja mam prowko i samochód a jak coś to w Dąbiu jest pogotowie - a szkoła? - jest 300m, ale to taka wiejska - a ja jaką kończyłam? - a sklep? - raz na tydzień będę robiła zakupy w markecie a po chlebek i bułeczki podskoczę te 300m autem itd, itd, itd witam.... no i do czego to doszło? 300 m samochodem po bułki ja na moim cudnym zadupiu będę miała wiejski sklepik pod nosem....gorzej jeśli moi "fastfudowcy" zamiałcza za pizza lub KFC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruśka 25.04.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 niech szczekają...mi to nie przeszkadza...sama mam 2 psy:) Kościno przesadzili i to grubo do centrum to raptem 15 minut 15 minut do miasta i to ma być zadu...e Raczej luksus: natura i miasto blisko dzióbek....mi właśnie o to chodziło...żeby było blisko i cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruśka 25.04.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 może doszukuję się juz w tej chwili negatywów ale kolejnym minusem jest ponoć grzyb i pleśnie...moja córka jest alergiczką... negatywy? Ja ostatnio rozmawiałam z moją dentystką, kobieta ma kasy sporo, dwa mieszkania, piękny gabinet, samochody szt 2 (nówki) i.....powiedziała, że ona nigdy się nie będzie budowała, bo.......... .........dom to stałe remonty, a to dach, a to podwórko, a to ogród. Powiedziała, że jako dziecko jeździła zawsze w wakacje do babci na wieś z rodzicami i cały czas jej ojciec z dziadkiem remontowali ten dom i ona tak nie chce. Tłumaczyłam, że są nowe technologie, że w mieszkaniu też musi co jakiś czas przeprowadzić remont, a ona ale za ściany i dach odpowiada spółdzielnia. Swoją wypowiedzą chciałam powiedzieć, że wszysko zależy od nastawienia. Ja też jestem nie ufna szkieletom, ale to tylko dlatego, że tego tematu nie znam, nie wiem jak się mieszka w nich. Wiem jedno pod Zieloną Górą stoi tego masa i mają się dobrze, ale tam jest troszkę inny klimat. Didi...ja znam takich którzy gdy zobaczyli gdzie kupiliśmy działke powiedzieli że tak psy dupami szczekają....a jak do lekarza? a do kina? a do teatru? i kupili za prawie 300 tys dwupoziomowe mieszkanie w bloku....nie bede komentować powiem tylko że domek na wsi zawsze był moim marzeniem i jest nadal...ale ktoś tu napisał na forum...marzenia sie spełniają...moje też się spełni To ja, to ja napisałam bo to prawda, więc gruśka przyciągaj te pozytywne myśli a Twoja podswiadomość napewno to zauwazy i zacznie działac. Życzę Ci, żeby Twoje marzenie też sie spełniło. dzięki dzięki!! to gdy Ty bedziesz trzymać jednego kciuka i jeszcze kilkoro na forum też po jednym to moje marzenie bedzie miało dobre anioły i musi się spełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruśka 25.04.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 no to do pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 25.04.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 może doszukuję się juz w tej chwili negatywów ale kolejnym minusem jest ponoć grzyb i pleśnie...moja córka jest alergiczką... negatywy? Ja ostatnio rozmawiałam z moją dentystką, kobieta ma kasy sporo, dwa mieszkania, piękny gabinet, samochody szt 2 (nówki) i.....powiedziała, że ona nigdy się nie będzie budowała, bo.......... .........dom to stałe remonty, a to dach, a to podwórko, a to ogród. Powiedziała, że jako dziecko jeździła zawsze w wakacje do babci na wieś z rodzicami i cały czas jej ojciec z dziadkiem remontowali ten dom i ona tak nie chce. Tłumaczyłam, że są nowe technologie, że w mieszkaniu też musi co jakiś czas przeprowadzić remont, a ona ale za ściany i dach odpowiada spółdzielnia. Swoją wypowiedzą chciałam powiedzieć, że wszysko zależy od nastawienia. Ja też jestem nie ufna szkieletom, ale to tylko dlatego, że tego tematu nie znam, nie wiem jak się mieszka w nich. Wiem jedno pod Zieloną Górą stoi tego masa i mają się dobrze, ale tam jest troszkę inny klimat. Didi...ja znam takich którzy gdy zobaczyli gdzie kupiliśmy działke powiedzieli że tak psy dupami szczekają....a jak do lekarza? a do kina? a do teatru? i kupili za prawie 300 tys dwupoziomowe mieszkanie w bloku....nie bede komentować powiem tylko że domek na wsi zawsze był moim marzeniem i jest nadal...ale ktoś tu napisał na forum...marzenia sie spełniają...moje też się spełni To ja, to ja napisałam bo to prawda, więc gruśka przyciągaj te pozytywne myśli a Twoja podswiadomość napewno to zauwazy i zacznie działac. Życzę Ci, żeby Twoje marzenie też sie spełniło. dzięki dzięki!! to gdy Ty bedziesz trzymać jednego kciuka i jeszcze kilkoro na forum też po jednym to moje marzenie bedzie miało dobre anioły i musi się spełnić każdy ma swojego anioła, egoistka to ja nie jestem, więc ...... bądź dzielna i tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.04.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 to sie pochwale a co tam eh, masz piknie a tutaj http://212.244.189.200/teska/domek_teski254.jpg na tej studzience postaw donicę z rośliną, nie bedzie widać betonowego placka no wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.04.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 witam grupke.....ale ładna pogoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 25.04.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 to sie pochwale a co tam Teska, co to za drzewko przed domem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 25.04.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Z tematów ogrodowych. Skad można wziąć ziemie? Teraz mam żółty piach u siebie, nic prócz sosen nie wyrośnie. Poza tym musze troche podnieść poziom gruntu. ja moge podac kontakt na czarnoziem. ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.04.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 to sie pochwale a co tam Teska, co to za drzewko przed domem? Jałowiec....ale jaki to mnie nie pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 25.04.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Z tematów ogrodowych. Skad można wziąć ziemie? Teraz mam żółty piach u siebie, nic prócz sosen nie wyrośnie. Poza tym musze troche podnieść poziom gruntu. ja też mogę podać namiar na ziemię ale....jest to ziemia bardzo dobra, nie czarnoziem a ziemia żyzna, ale trochę droga jednak uważam, że warto dać więcej pieniędzy za ziemię dobrą kilka osób z forum ma tę ziemię Jeszcze ten namiarek ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 25.04.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 to sie pochwale a co tam Teska, co to za drzewko przed domem? Jałowiec....ale jaki to mnie nie pytaj może wirginijski...? czy bardzo szybko rośnie, bo wirginijski tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 25.04.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam wszystkich Zyczenia urodzinowe dla maleństwa. Powodzenia na egzaminach dla roślejszych A teraz wsadzę kij w mrowisko. Na Duńskiej też jest jak w lesie bo po naszej działce biegają sarny. Osobiście widzieliśmy sztuk 4 i mamy strumyczek i ptaszki śpiewają. Asia Tylko lasu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 25.04.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam wszystkich Zyczenia urodzinowe dla maleństwa. Powodzenia na egzaminach dla roślejszych A teraz wsadzę kij w mrowisko. Na Duńskiej też jest jak w lesie bo po naszej działce biegają sarny. Osobiście widzieliśmy sztuk 4 i mamy strumyczek i ptaszki śpiewają. Asia Tylko lasu nie ma a u mnie obecnie nie ma nawet strumyczka, za to olbrzymi parking, do lasu hoho, a późnym wieczorem i nocą lisa można spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts