Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich :)

Jestem po rozmowie z architektem, za adaptaję gotowca (1.500,00) chce 5.000,00 ze wszystkimi uzgodnieniami do pozwolenia na budowę. Trudno mi określić zakres zmian, tzn. czy to duże czy małe. Dodaję wykusz, wyciągam dach, żeby był zadaszony tars, dodaję drewniane słupy, coś na kształt podcieni,powiększam okna na poddaszu, dodaję lukarnę i łączę pokój z łaznieką w jednen pokój, a łazienkę przenoszę tam gdzie mały pokój.

Czy ta wycena jest do przyjęcia? I jeszcze jedno pytanko : za nadzór, za każdą wizytę :150,00 - przyzwoicie?

oł dżiii, chyba zaczniemy w tym roku !

Na 99 % zrezygnowałam ze szkieletu na rzecz porothermu.

Pozdrawiam wiosennie

marta

czupurek--mnie tez nerwy zzeraja bo synus jutro pisze-bądzmy dobrej mysli :lol:

no to podzieliłyśmy stresa na pół.

narazie jakoś się trzymam, zresztą nie mam dziś czasu na nerwy.

mój młody od 7.30 już w szkole, niestety takie są uroki życia pod miastem. ale wolał czekać niż jechać pks.

jeszcze raz wszystkim w imieniu własnym, miraśki i naszych młodych - dzięki.

czupurek--mnie tez nerwy zzeraja bo synus jutro pisze-bądzmy dobrej mysli :lol:

no to podzieliłyśmy stresa na pół.

narazie jakoś się trzymam, zresztą nie mam dziś czasu na nerwy.

mój młody od 7.30 już w szkole, niestety takie są uroki życia pod miastem. ale wolał czekać niż jechać pks.

jeszcze raz wszystkim w imieniu własnym, miraśki i naszych młodych - dzięki.

Trzymam łapki :lol: :lol:

Witam wszystkich :)

Jestem po rozmowie z architektem, za adaptaję gotowca (1.500,00) chce 5.000,00 ze wszystkimi uzgodnieniami do pozwolenia na budowę. Trudno mi określić zakres zmian, tzn. czy to duże czy małe. Dodaję wykusz, wyciągam dach, żeby był zadaszony tars, dodaję drewniane słupy, coś na kształt podcieni,powiększam okna na poddaszu, dodaję lukarnę i łączę pokój z łaznieką w jednen pokój, a łazienkę przenoszę tam gdzie mały pokój.

Czy ta wycena jest do przyjęcia? I jeszcze jedno pytanko : za nadzór, za każdą wizytę :150,00 - przyzwoicie?

oł dżiii, chyba zaczniemy w tym roku !

Na 99 % zrezygnowałam ze szkieletu na rzecz porothermu.

Pozdrawiam wiosennie

marta

U mnie podobnie cenowo to by wychodzilo

Klaus oni sa wsrod tych lepszych cenowo 4 ,5 (adaptacja + 2 duze zmiany )

Meggi sprobuje :D

Tańszych i przyzwoitych jakościowo chyba nie znajdziesz.

Ja płaciłem:

-adaptacja 2000 zł

-przyłącza 3x500zł

Witam wszystkich, dawno tu nie zagladałam, ale cóż czasu brak, bo budowa rusza lada dzień.

Co do adaptacji to zgadzam się z Klausem - płaciliśmy tyle samo 3500 netto za podstawową adaptację. To było w biurze Rozwarski & Spławski - są na liscie rankingowej. Natomiast uważam, że to biuro jest tanie jeśli chodzi o zmiany - zapłaciliśmy koło 1000 zł za 2 duże zmiany tzn. zmiana sciany na trójwarstwową i doprojektowanie wykuszy + kilka mniejszych zmian.

Pozdrawiam i polecam, adaptacja wykonana ekspresowo i miło. Zleciliśmy im także uzyskanie pozwolenia na budowę - tutaj były drobne problemy czasowe tzn. miesiąc poślizgu. Więc jak się komuś spieszy bardzo to .... musi przypilnować.

Octopus, my pozwolenie dostaliśmy w 2 tyg. - wyobrażacie sobie 2 tygodnie :o , a najważniejsze, że ominęły nas spotkania z urzędnikami, bo to było gratisowo w ich gestii. Polecam również.

Ale pogoda :D :D :D

Powoli zbieram oferty na adaptacje i roznice w cenie sa powalajace

miedzy 4tys netto - :o :o :o 12 tys juz nawet nie pytalam czy netto czy brutto

Udeż tu:

PROJEKT Sp. z o.o.

71-073 Szczecin ul.Ku Słońcu 22c/3

tel: 091 485 61 76

Michniewicz Marian 602 42 70 80

na mnie nie zrobili wrażenia przez cała rozmowe stałam i wyjaśnialam o co mi chodzi potem mieli wczasy nie mogli sie umówic koniec końców trafiłam na polecanych przez Archon Zielinskich i jest ok

szybko sprawnie bez naciagania z 2 małymi zmianami za 3300 + 700 mapka geodezyjna

moge polecic reaguja na każdy telefon i słuza pomoca

Kacha72

to ja poproszę o kontakt :)

Didi - wychodzi że ty jakieś hier dopalacze tym roślinom dawkujesz :lol:

u mła tulipany i żonkile jeszcze zielone. choć i tak nie mam nadziei na kwiaty bo, pewnie rolfik je zeżre :-?

Teska - jadą drzewka, właśnie dzwonił p. szymon. uh wielkie kopańsko dzisiaj będzie

ja powiem więcej botaniczne tulipany już przekwitły

Witam, środkowo

Ja też trzymam kciuki za gimnazjalistów forumowych.

Aż boję się pomysleć, że mnie też to czeka za 3 lata.

A swoją drogą to naprawde człowiek aż tak się stresuje jak własne dzieci zdają egzaminy?

Nigdy jeszcze czegoś takiego nie przechodziłam, więc wszystko przede mną. :D

pozdrowionka

iwonka