Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Monka, czytałaś dzisiejszy artykuł o blokach na Topolowej?

http://www.kurier.szczecin.pl/?d=wiadomosci&id=95823

Już przeczytałam. W sumie to sytuacja patowa co się nie zrobi to i tak któraś strona będzie pokrzywdzona.

dla mnie to jest rozwiązanie z serii "jak legalizować w Polsce bezprawie", czyli i tak dalej do następnych przypadków. A opieka nad pokrzywdzonymi to już sprawa starostwa.

mnie osobiście wkurza to że developer który wpuścił ludzi w maliny nie ponosi za to żadnych konsekwencji finansowych

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Monka, czytałaś dzisiejszy artykuł o blokach na Topolowej?

http://www.kurier.szczecin.pl/?d=wiadomosci&id=95823

Już przeczytałam. W sumie to sytuacja patowa co się nie zrobi to i tak któraś strona będzie pokrzywdzona.

dla mnie to jest rozwiązanie z serii "jak legalizować w Polsce bezprawie", czyli i tak dalej do następnych przypadków. A opieka nad pokrzywdzonymi to już sprawa starostwa.

mnie osobiście wkurza to że developer który wpuścił ludzi w maliny nie ponosi za to żadnych konsekwencji finansowych

więc po takich legalizacjacjach będą robić to dalej...

Czy ktoś ma dach BRAASa? Jak prezentuje sie na dachu dachówka celtycka czarna BRAAS?

Ja mam dokładnie taki dach... Wg mnie wygląda ładnie. Sama oceń... (wejdź w historię budowy).

Sąsiedzie, pikna ta twoja podbitka (dach tyż), skąd brałeś na nią materiał.

Zdradzę ci w tajemnicy, że moja deska czołowa (no i teraz podbitka) też miała być w takim kolorze, a wyszło :o

Czy ktoś ma dach BRAASa? Jak prezentuje sie na dachu dachówka celtycka czarna BRAAS?

Ja mam dokładnie taki dach... Wg mnie wygląda ładnie. Sama oceń... (wejdź w historię budowy).

Sąsiedzie, pikna ta twoja podbitka (dach tyż), skąd brałeś na nią materiał.

Zdradzę ci w tajemnicy, że moja deska czołowa (no i teraz podbitka) też miała być w takim kolorze, a wyszło :o

tzn. podbitki jeszcze nie ma, ale będzie już w takim kolorze jak deska

Klaus oni sa wsrod tych lepszych cenowo 4 ,5 (adaptacja + 2 duze zmiany )

Meggi sprobuje :D

Tańszych i przyzwoitych jakościowo chyba nie znajdziesz.

Ja płaciłem:

-adaptacja 2000 zł

-przyłącza 3x500zł

Witam wszystkich, dawno tu nie zagladałam, ale cóż czasu brak, bo budowa rusza lada dzień.

Co do adaptacji to zgadzam się z Klausem - płaciliśmy tyle samo 3500 netto za podstawową adaptację. To było w biurze Rozwarski & Spławski - są na liscie rankingowej. Natomiast uważam, że to biuro jest tanie jeśli chodzi o zmiany - zapłaciliśmy koło 1000 zł za 2 duże zmiany tzn. zmiana sciany na trójwarstwową i doprojektowanie wykuszy + kilka mniejszych zmian.

Pozdrawiam i polecam, adaptacja wykonana ekspresowo i miło. Zleciliśmy im także uzyskanie pozwolenia na budowę - tutaj były drobne problemy czasowe tzn. miesiąc poślizgu. Więc jak się komuś spieszy bardzo to .... musi przypilnować.

Octopus, my pozwolenie dostaliśmy w 2 tyg. - wyobrażacie sobie 2 tygodnie :o , a najważniejsze, że ominęły nas spotkania z urzędnikami, bo to było gratisowo w ich gestii. Polecam również.

witam

Adria gratulacje - taki czas to prawdziwy rekord

Phi, taki mi rekord?

TadekL dostał pozwolenie w 3 dni bez żadnego pośrednictwa i znajomości.

W Poznaniu to było.

Witam Wszystkich w ten piękny słoneczny dzień :)

Teraz jak taka piękna pogoda "pasę" mój dobytek na działeczce, jest super :)

Oglšdałam zdjęcia ogrodu Teski- marzenie :)

Mam pytanko: chciałabym postawić pierwszš budowlę na mojej działeczce- tzw sławojkę :) Może mi ktos podpowiedzieć gdzie kupić budulec na takie cudo? To raptem parę deseczek... ale chyba tartku nie będe musiła szukać?

Didi - wychodzi że ty jakieś hier dopalacze tym roślinom dawkujesz :lol:

u mła tulipany i żonkile jeszcze zielone. choć i tak nie mam nadziei na kwiaty bo, pewnie rolfik je zeżre :-?

Teska - jadą drzewka, właśnie dzwonił p. szymon. uh wielkie kopańsko dzisiaj będzie

tak myslalam....do sasiada tez przywiezli :lol:

Słuchajcie wszyscy "ogrodnicy"

Na Autostradzie Poznanskiej otworzyli nowe centrum ogrodnicze (od poniedziałku) w tym miejscu, gdzie kiedyś już był Rajski Ogród i Rabaty.

Teraz to centrum to się nazywa Pod Wierzbami.

Mają świeże rośliny i jeszcze chyba nie przebrane. Cen niestety nie znam bo jeszcze tam nie byłam, ale jak ktoś jest zainteresowany to może sobie podjechać.

iwonko a oni sa z zza przeclawia....