monka 26.04.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Monka, czytałaś dzisiejszy artykuł o blokach na Topolowej? http://www.kurier.szczecin.pl/?d=wiadomosci&id=95823 Już przeczytałam. W sumie to sytuacja patowa co się nie zrobi to i tak któraś strona będzie pokrzywdzona. dla mnie to jest rozwiązanie z serii "jak legalizować w Polsce bezprawie", czyli i tak dalej do następnych przypadków. A opieka nad pokrzywdzonymi to już sprawa starostwa. mnie osobiście wkurza to że developer który wpuścił ludzi w maliny nie ponosi za to żadnych konsekwencji finansowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 26.04.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Monka, czytałaś dzisiejszy artykuł o blokach na Topolowej? http://www.kurier.szczecin.pl/?d=wiadomosci&id=95823 Już przeczytałam. W sumie to sytuacja patowa co się nie zrobi to i tak któraś strona będzie pokrzywdzona. dla mnie to jest rozwiązanie z serii "jak legalizować w Polsce bezprawie", czyli i tak dalej do następnych przypadków. A opieka nad pokrzywdzonymi to już sprawa starostwa. mnie osobiście wkurza to że developer który wpuścił ludzi w maliny nie ponosi za to żadnych konsekwencji finansowych więc po takich legalizacjacjach będą robić to dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 26.04.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Czy ktoś ma dach BRAASa? Jak prezentuje sie na dachu dachówka celtycka czarna BRAAS? Ja mam dokładnie taki dach... Wg mnie wygląda ładnie. Sama oceń... (wejdź w historię budowy). Sąsiedzie, pikna ta twoja podbitka (dach tyż), skąd brałeś na nią materiał. Zdradzę ci w tajemnicy, że moja deska czołowa (no i teraz podbitka) też miała być w takim kolorze, a wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 26.04.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Czy ktoś ma dach BRAASa? Jak prezentuje sie na dachu dachówka celtycka czarna BRAAS? Ja mam dokładnie taki dach... Wg mnie wygląda ładnie. Sama oceń... (wejdź w historię budowy). Sąsiedzie, pikna ta twoja podbitka (dach tyż), skąd brałeś na nią materiał. Zdradzę ci w tajemnicy, że moja deska czołowa (no i teraz podbitka) też miała być w takim kolorze, a wyszło tzn. podbitki jeszcze nie ma, ale będzie już w takim kolorze jak deska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 26.04.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 http://portalwiedzy.onet.pl/1312161,10479,info.html dziewczyny gimnazjalistki! to są arkusze z humanistycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.04.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 drugie zdjęcie u Czupurka to migdałek - u mnie dopiero mu pekają pączki kwiatowe, ale w zeszłym roku dokładnie tak wyglądał aha i można go formować Ja też kiedyś kupiłem migdałaka. Po 5 latach wyrosły na nim ...śliwki. Nie powiem, całkiem smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.04.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 adria : co zrobić żeby w tak krótkim czasie dostać pozwolenie ? Trafić do kogoś odpowiedniego ? Jeśli tak to do kogo? Proszę o podpowiedzi Spróbuję się dowiedzieć do kogo najlepiej złożyć. Rozmawiamy o Policach, tak? Do biura podawczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.04.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 migdałek i magnolia nie lubią mrozów - na to trzeba baaardzo uważać A jak na to można uważać? Pogodę sobie zastrzec bez mrozów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.04.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Klaus oni sa wsrod tych lepszych cenowo 4 ,5 (adaptacja + 2 duze zmiany ) Meggi sprobuje Tańszych i przyzwoitych jakościowo chyba nie znajdziesz. Ja płaciłem: -adaptacja 2000 zł -przyłącza 3x500zł Witam wszystkich, dawno tu nie zagladałam, ale cóż czasu brak, bo budowa rusza lada dzień. Co do adaptacji to zgadzam się z Klausem - płaciliśmy tyle samo 3500 netto za podstawową adaptację. To było w biurze Rozwarski & Spławski - są na liscie rankingowej. Natomiast uważam, że to biuro jest tanie jeśli chodzi o zmiany - zapłaciliśmy koło 1000 zł za 2 duże zmiany tzn. zmiana sciany na trójwarstwową i doprojektowanie wykuszy + kilka mniejszych zmian. Pozdrawiam i polecam, adaptacja wykonana ekspresowo i miło. Zleciliśmy im także uzyskanie pozwolenia na budowę - tutaj były drobne problemy czasowe tzn. miesiąc poślizgu. Więc jak się komuś spieszy bardzo to .... musi przypilnować. Octopus, my pozwolenie dostaliśmy w 2 tyg. - wyobrażacie sobie 2 tygodnie , a najważniejsze, że ominęły nas spotkania z urzędnikami, bo to było gratisowo w ich gestii. Polecam również. witam Adria gratulacje - taki czas to prawdziwy rekord Phi, taki mi rekord? TadekL dostał pozwolenie w 3 dni bez żadnego pośrednictwa i znajomości. W Poznaniu to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rygó 26.04.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Chciałem się wszystkim pochwalić, iż Roku Pańskiego 2006 dnia 25 kwietnia rozpoczęła się budowa mojego domu (zdjęcie humusu)! Hurrra! Ps Pozdrowienia dla wszystkich! Ps Szydas Jak tam postępy przy pozwoleniu? Rygó Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 26.04.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 czupurek - piękne roślinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 26.04.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Witam Wszystkich w ten piękny słoneczny dzień Teraz jak taka piękna pogoda "pasę" mój dobytek na działeczce, jest super Oglšdałam zdjęcia ogrodu Teski- marzenie Mam pytanko: chciałabym postawić pierwszš budowlę na mojej działeczce- tzw sławojkę Może mi ktos podpowiedzieć gdzie kupić budulec na takie cudo? To raptem parę deseczek... ale chyba tartku nie będe musiła szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.04.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Didi - wychodzi że ty jakieś hier dopalacze tym roślinom dawkujesz u mła tulipany i żonkile jeszcze zielone. choć i tak nie mam nadziei na kwiaty bo, pewnie rolfik je zeżre Teska - jadą drzewka, właśnie dzwonił p. szymon. uh wielkie kopańsko dzisiaj będzie tak myslalam....do sasiada tez przywiezli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.04.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Słuchajcie wszyscy "ogrodnicy" Na Autostradzie Poznanskiej otworzyli nowe centrum ogrodnicze (od poniedziałku) w tym miejscu, gdzie kiedyś już był Rajski Ogród i Rabaty. Teraz to centrum to się nazywa Pod Wierzbami. Mają świeże rośliny i jeszcze chyba nie przebrane. Cen niestety nie znam bo jeszcze tam nie byłam, ale jak ktoś jest zainteresowany to może sobie podjechać. iwonko a oni sa z zza przeclawia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.04.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 czesc popoludniem.... ale najchetniej to bym sie upiła...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.04.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Didi, doszło, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 26.04.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 czesc popoludniem.... ale najchetniej to bym sie upiła...... a czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.04.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 czesc popoludniem.... ale najchetniej to bym sie upiła...... a czemu ech....szkoda mowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 26.04.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.04.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 A co Ci się biedulko przytrafiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts