Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Kacha72, dzióbek - gratulacje serdeczniaste! :D :D :D

dzióbek - jak tam przyłącze wodne, masz już?

Iwonka i Adaś - współczuję bardzo :( . Dziś naprawdę w mieście był kociokwik. Ech, przynajmniej tyle dobrze, że nikomu nic się nie stało.

Dzięki za gratulki :lol: :lol:

Co do przyłącza to mam nagrane i umowe spisaną, w następnym tygodniu będę już chyba miała :lol: :lol:

DOSTALAM POZWOLENIE NA BUDOWĘ !

idę pić :lol: :wink:

Gratulacje

tomadyna, wiem, że masz kiepski humor ale mógłbyś się czasem odezwać stary.

A zalatany jestem.

Żona sobie wymysliła remont pokoju dzieci :o :-? :x :evil: :oops: (pewnie to zamiennik za budowę)

Poza tym sporo pracy no i jeszcze głowa zawalona zmianą planu.

Ale nie bój się na Twojej budowie też zdążyłem być celem kontroli postępów :lol: .

[quote

Iwonka i Adaś - współczuję bardzo :( . Dziś naprawdę w mieście był kociokwik. Ech, przynajmniej tyle dobrze, że nikomu nic się nie stało.

Podobno było strasznie dużo stłuczek (deszcz popadał i było ślisko). Na policję czekałam prawie godzine.

Taryfiarz to raczej wściekły na siebie że taki gamoń. Moje autko ma 1,5 roku, ale jego niecałe 2 miesiące, wiec prawie nowy.

Złośc juz mi przeszła bo w końcu od czego sa ubezpieczenia, nic mi sie nie stało (miałam pasy), a i autko aż tak źle nie wygląda. Trzeba się dobrze przyjrzeć, żeby cokolwiek zauważyc (pęknięty błotnik tylni i porysowany błotnik przedni), ale to wszystko mi napewno wymienia na nowe i bedzie jak z salonu. :D

Piję za zdrówko tych co odebrali pozwolenia i pytam kiedy postawią w wiechę na swoim domku? :D

No cóż kujemy 8)

Wójt, Wojewoda już zanami.

Jutro będziemy dusić na przewodniczącego Rady o spotkanie.

Pożyjemy zobaczymy

No cóż, nie jest to żadne pocieszenie ale mam obecnie problem zbliżony nieco do Twojego. W niedalekim sąsiedztwie mojej działki jest miejski grunt, na który ma chrapkę Spółdzielnia "Ster". Chce tam wybudowac szeregowce. Może nie byłoby problemu ale brak jest aktualnego planu zagospodarowania, więc nie wiadomo, jaka bedzie maksymalna wysokośc tych budynków. Nie chcę, żeby z balkonu na "wysokim pierwszym piętrze" ktoś pluł mi do ogródka. Poza tym, szlag mnie trafia kiedy pomyślę, że ja trzy lata użerałam się z UM w Szczecinie o wycinkę drzew zarastajacych jedyną drogę dojazdową (gminną) do działki, "niezwykle cennych gatunków " - topoli i brzóz samosiejek a teraz radni bez najmniejszego wahania, jednogłośnie uchwalili zgodę na propozycję spółdzielni, wiążącą się z wycinką pięknego zagajnika.

Ja nie mogłam zabudowac więcej, niż 10% działki, bo to teren "ekologicznie ważny - otulina Puszczy Wkrzańskiej" ale spółdzielnia mieszkaniowa nie podlega tym samym ograniczeniom.

Co ciekawe, radni postąpili wbrew opinii Wydziału Gospodarki Nieruchomościami, który ocenił tę propozycję, jako najmniej korzystną finansowo dla miasta. No i niech mnie ktoś przekona, że z daleka nie śmierdzi to ...

:evil: :evil: :evil:

No cóż kujemy 8)

Wójt, Wojewoda już zanami.

Jutro będziemy dusić na przewodniczącego Rady o spotkanie.

Pożyjemy zobaczymy

No cóż, nie jest to żadne pocieszenie ale mam obecnie problem zbliżony nieco do Twojego. W niedalekim sąsiedztwie mojej działki jest miejski grunt, na który ma chrapkę Spółdzielnia "Ster". Chce tam wybudowac szeregowce. Może nie byłoby problemu ale brak jest aktualnego planu zagospodarowania, więc nie wiadomo, jaka bedzie maksymalna wysokośc tych budynków. Nie chcę, żeby z balkonu na "wysokim pierwszym piętrze" ktoś pluł mi do ogródka. Poza tym, szlag mnie trafia kiedy pomyślę, że ja trzy lata użerałam się z UM w Szczecinie o wycinkę drzew zarastajacych jedyną drogę dojazdową (gminną) do działki, "niezwykle cennych gatunków " - topoli i brzóz samosiejek a teraz radni bez najmniejszego wahania, jednogłośnie uchwalili zgodę na propozycję spółdzielni, wiążącą się z wycinką pięknego zagajnika.

Ja nie mogłam zabudowac więcej, niż 10% działki, bo to teren "ekologicznie ważny - otulina Puszczy Wkrzańskiej" ale spółdzielnia mieszkaniowa nie podlega tym samym ograniczeniom.

Co ciekawe, radni postąpili wbrew opinii Wydziału Gospodarki Nieruchomościami, który ocenił tę propozycję, jako najmniej korzystną finansowo dla miasta. No i niech mnie ktoś przekona, że z daleka nie śmierdzi to ...

:evil: :evil: :evil:

I wychodzi na to, że ten większy jest silniejszy i jemu wszystko wolno. Tak to juz w naszej ojczyźnie jest.

Ale nie martw się, "mleka jeszcze nie rozlano, wiec nie ma co płakać.

Nie warto wywoływać wilka z lasu.

Ja popijam winko, jak masz ochotkę to już polewam :wink:

Kacha72, dzióbek - gratulacje serdeczniaste! :D :D :D

dzióbek - jak tam przyłącze wodne, masz już?

Dzięki za gratulki :lol: :lol:

Co do przyłącza to mam nagrane i umowe spisaną, w następnym tygodniu będę już chyba miała :lol: :lol:

dzióbek jakoś mi umknęło gdzie ty stawiasz ten swój wymarzony domek i jaki masz projekt pochwal no sie , żeby nie było że sie podjęłam konkurencji nie do przeskoczenia

DOSTALAM POZWOLENIE NA BUDOWĘ !

idę pić :lol: :wink:

Gratulacje

tomadyna, wiem, że masz kiepski humor ale mógłbyś się czasem odezwać stary.

A zalatany jestem.

Żona sobie wymysliła remont pokoju dzieci :o :-? :x :evil: :oops: (pewnie to zamiennik za budowę)

Poza tym sporo pracy no i jeszcze głowa zawalona zmianą planu.

Ale nie bój się na Twojej budowie też zdążyłem być celem kontroli postępów :lol: .

No bardzo mi miło. Możesz ich tam nawiedzać i mobilizować do

zachowywania wysokiej jakosci wykonania. Oni już wiedzą, że ze mną

to będą mieć krzyz pański. :D