Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

[

rozumiem co czujesz , nic nie możesz zrobić i to jest najbardziej wkurzajace mozesz tylko czekać na posunięcia innych "ważnych" decydentów

No nie, ja zawsze próbuję coś robic, nawet jeśli wydaje się to beznadziejne. Pierwsze kroki poczynione. Co z tego wyjdzie - zobaczymy, choć wielkiej nadziei nie ma. :-?

ups ale popapralem sprawe zaraz zmienie ustawienia kompa.

czy ktoś mial może jakieś doświadczenia z kolegium odwolawczym w szczecinie?

Tak, ja. Co chcesz wiedzieć?

Dzieki bylem dzisiaj po poludniu i wszystko jest juz ok. wszystko po naszej mysli byli tylko zaskoczeni praca Gminy Dobra ze robia takie babole z wydawaniem papierow

do Agnieszka 1 :

przeczytałam twoje posty na forum o kominkach, czy ta osoba która właśnie ci montuje, podpowiedziała ci jakieś rozwiązania i jak się z nią ewentualnie skontaktować?

Tak doradza duzo. Jest montazystą u merkurego.

Tel podam na priv

Witam wszystkich

Agnieszka czy ty masz podlaczony kominek razem z podlogowka czy grzejnikami

Ile tak trzeba liczyc kominek razem z robocizna i osprzetem i jak rozwiazana jest regulacja temperatury :D

do Agnieszka 1 :

przeczytałam twoje posty na forum o kominkach, czy ta osoba która właśnie ci montuje, podpowiedziała ci jakieś rozwiązania i jak się z nią ewentualnie skontaktować?

Tak doradza duzo. Jest montazystą u merkurego.

Tel podam na priv

Witam wszystkich

Agnieszka czy ty masz podlaczony kominek razem z podlogowka czy grzejnikami

Ile tak trzeba liczyc kominek razem z robocizna i osprzetem i jak rozwiazana jest regulacja temperatury :D

Kominek mam podlaczony i z podlogowka i z grzejnikami i kotlem elektrycznym. I do tego wymiennik cieplej wody uzytkowej 140 l z anodą tytanową. A moj dom to 130mkw.

23 tys (cala instalacja wodna i co - wszystko co sie z tym wiaze)

Regulacja temperatury - jesli chodzi o kominek to bedzie urzadzenie sterujace doplywem powietrza a do kotla elektrycznego bedzie programator. Do tego termostaty na grzejnikach i mozliwosc idnywidualnego ustawienia temperatury ogrzewania podlogowego na rozdzielaczu.

Podstawowym zrodlem ciepla ma byc wlasnie kominek z pl. wodnym ( merkury) wyposazony dodatkowo oprocz naczynia wzbiorczego w wezownice schladzajaca jako system bezpieczenstwa .

Gdy nie bedzie mi sie chcialo palic w kominku albo nie bede mogla to wlaczy sie kociol elektryczny.

Moj sasiad tez ma kominek polaczony z kotlem gazowym i bardzo sobie chwali a drugi sasiad ma piec na drewno polaczony z kondensatem i tez jest zadowolony .

Mi tez sie marzy kominek czy obudowa jest duzo bardziej masywna niz w zwyklym kominku czy jest to niezauwazalne

Kominki z plaszczem sa ogolnie wieksze, ale to jeszcze zalezy jaka moc kominka.

Jateż DOSTAŁAM POZWOLENIE NA BUDOWĘ :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja dostałam decyzję we wtorek, ale jeszcze nie mogę uwierzyć,że to już...

A co ogo, film Ci się urwał. Od wtorku do czwartku to 3 dni, a Ty nie wierzysz, że to już. Bierz się koleżanko do roboty, bo teraz to się zacznie. :D

Prace rozpoczęte, a na forum mało pisze, ponieważ wracam do domu wieczorami. Najchętniej juz spałabym na działce...w szopie! :D

Jateż DOSTAŁAM POZWOLENIE NA BUDOWĘ :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja dostałam decyzję we wtorek, ale jeszcze nie mogę uwierzyć,że to już...

A co ogo, film Ci się urwał. Od wtorku do czwartku to 3 dni, a Ty nie wierzysz, że to już. Bierz się koleżanko do roboty, bo teraz to się zacznie. :D

Prace rozpoczęte, a na forum mało pisze, ponieważ wracam do domu wieczorami. Najchętniej juz spałabym na działce...w szopie! :D

To tak jak ja.

Jak jestem u siebie na budowie to trudno mnie do domu wygonic. Dziś podlewałam trawkę po ciemku.

Najchętniej to zamiast do pracy, to leciałabym do domku.

Teraz jak będzie coraz cieplej, to już wogóle będę codziennie na budowie.

A tak wogóle to witam wieczorkowo

Własnie sie wykąpałam po dniu pełnym wrażeń.

Od rana latałam z samochodem żeby zgłosić szkodę. Ja też Czupurku w PZU zmarnowałam prawie pół dnia. Ale dobrze że chociaż załatwiłam.

Mama już rzeczoznawcę i opinię. Byłam nawet już w serwisie Toyoty, ale do 20 maja to mogę zapomnieć o wstawieniu auta, tyle mają roboty.

Najważniejsze, że wszystko mają mi wymienić na nowę, wię będzie oki.

Zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj miałam gościa.

Była u mnie Didi z córeczka na kawie.

Osobiście przyjechała sprawdzić jak sieję trawę :D

Ale córcię ma fantastyczna. Od rozau widać, że karate ćwiczy.

Jak złapała za walec do wałowania trawy to aż miło było popatrzec, tak nam pomagała. Mój mąż to niemial co robić. :wink:

Melduję, że pół działki trawą zasiane i podlane. Jestem strasznie zmęczona ale to takie fantastyczne zmęczenie.

Martwie, sie tylko czy wiatr (dość mocno dzisiaj wiało) nie rozwieje moich nasionek trawy tam gdzie pieprz rośnie.