Klaus 02.05.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Witam wszystkich A to prawie kazdemu wydaje sie ze jego dom taki maly a szczegolnie przy fundamentach Bryta, ja już doszłam do stropu i niestety nadal wydaje się, że niektóre pomieszczenia są małe. Pocieszam się, że mniej (?) będzie do sprzątania. Nie pocieszaj się. Do sprzątania jest zawsze tylko tyle ile się nabałaganiło Ani odrobiny więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 02.05.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Robert pracuje całą noc potem zasypia i leci do pracy na ostatnią chwilę - w centrum. Boję się,że jak będzie musiał stać w korkach to dostanie szału. Dlatego szukam na lewobrzeżu ale jak by była super działka to czemu nie. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 02.05.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Słuchajcie, ja juz musze spadać bo mój już nerwowo nogami przebiera, a ja jeszcze w rozsypce jestem. Budowa moja się buduje, trawka ładnie rośnie (tesciu ma przykaz podlewania jej), a ja "płynę w siną dal" pozdrawiam wszystkich serdecznie i jak zrobię ładne fotki to po powrocie cosik ładnego Wam pokażę, bo już sie nauczyłam się wklejać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 02.05.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 trobe, ze mną to było trochę inaczej. Ja kupiłam już działkę z rozpoczetą budową. Stały ściany, był juz dach. Tzw stan surowy otwarty. Na tym etapie budowy, mogłam jeszcze zrobić kilka zmian i to uczyniłam. To był dom parterowy, ale wysoki, więc ja odrazu pomyślałam o poddaszu użytkowym i tak jest. Oprócz tego dobudowałam sobie wiatrołap, kilka ścian zburzyłam, przestawiłam i jest oki. Z domu o powierzchni użytkowej (chyba 138m2), zrobiło się 294m2. Aż sama w to nie moge uwierzyć Więc póki możesz to działaj i głowa do góry. Iwonka Problem w tym, że to co naprawdę ciężko mi zaakceptowac było dla mnie problemem również w fazie projektu, tylko dałam się, niestety, przekonac że będzie OK. Akurat w tym przypadku nie da się nic wykombinowac. No cóż, trzeba będzie pokochac. Oj podejrzewam, że troszeczkę przesadzasz. To ile ma ten twój domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 02.05.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 My zarówno do pieca, jak i do kominka mamy systemowy i na pewno teraz w tej drugiej budowie też takowy postawię. po dwóch latach użytkowania gdy przyszedł kominiarz powiedział, że przyyjemnie jest przychodzić do takich kominów, bo jest czyściutko i widać że ładnie się spala. Sąsiad postawił tradycyjne - już mu pękł i takie tam inne cuda a jakie?? Odpowiadam mimo, że się nie przywitałam, ale zrobię to później kominy schidla - mogę o nich powiedzieć tylko w pozytywach Nie no fajne są tylko b. drogie a kontakt z kondensatem wytrzymują tylko niektóre z nich. Te najdroższe oczywiście. Klaus moim zdaniem lepiej dać więcej i mieć spokój. powtórzę się, ja mam kondensata i wszytskie kominy klasycznie murowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 02.05.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Witam wszystkich! Mam nadzieję, że poczta dzisiaj pracuje bozapomniałam zapłacić za telefony No co Ty? Toć przecież Internet masz. Chyba nie chcesz powiedzieć, że rachunki na poczcie płacisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 02.05.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Mam małego doła bo dowiedziałam się, że w okolicy naszych działek mają dołożyć jeszcze 2 czteropiętrowe bloki, chociaż we wcześniejszych planach ich nie było. Shit... A co jest w planie zagospodarowania? Jak nie ma to trzeba protestować za wczasu żeby se developer kabzy waszym kosztem nie nabijał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 02.05.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Mam małego doła bo dowiedziałam się, że w okolicy naszych działek mają dołożyć jeszcze 2 czteropiętrowe bloki, chociaż we wcześniejszych planach ich nie było. Jeszcze muszę sprawdzić dokładnie gdzie będą bo jak ich nie będę widzieć to niech sobie stoją. Jak wjeżdżasz w Bukszpanową to stoją po lewej stonie dwa zamieszkałe już domki, za nimi wolna działka, a za nią dom z srilki w stanie surowym zamkniętym. TO WŁAŚNIE ZA TYM DOMEM bedą te bloczki tomadyna, wyluzuj. Jakie 4 piętrowe bloczki? Mówimy o Warszewie. U nas dopuszczalne 2 kondygnacje i trzecia w dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 02.05.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Witam wszystkich! Mam nadzieję, że poczta dzisiaj pracuje bozapomniałam zapłacić za telefony No co Ty? Toć przecież Internet masz. Chyba nie chcesz powiedzieć, że rachunki na poczcie płacisz? Niestety, ja taka nie nowoczesna, lubię mieć czarno na białym. Na poczcie to telefony, kablówkę w okienku, internet w banku (bo bez prowizji), czynsz w spółdzielni itp. Dobrze, że za autko w domu, agent przychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 02.05.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 trobe, ze mną to było trochę inaczej. Ja kupiłam już działkę z rozpoczetą budową. Stały ściany, był juz dach. Tzw stan surowy otwarty. Na tym etapie budowy, mogłam jeszcze zrobić kilka zmian i to uczyniłam. To był dom parterowy, ale wysoki, więc ja odrazu pomyślałam o poddaszu użytkowym i tak jest. Oprócz tego dobudowałam sobie wiatrołap, kilka ścian zburzyłam, przestawiłam i jest oki. Z domu o powierzchni użytkowej (chyba 138m2), zrobiło się 294m2. Aż sama w to nie moge uwierzyć Więc póki możesz to działaj i głowa do góry. Iwonka Problem w tym, że to co naprawdę ciężko mi zaakceptowac było dla mnie problemem również w fazie projektu, tylko dałam się, niestety, przekonac że będzie OK. Akurat w tym przypadku nie da się nic wykombinowac. No cóż, trzeba będzie pokochac. Oj podejżewam, że troszeczkę przesadzasz. To ile ma ten twój domek? Jeżeli zdecydujemy się na Przestronnego to 138 ale ja mam teraz 47 i cały dzień za nimi latam a ile się nakrzyczę. Jak ich posadzę pod telewizorem lub komputerem to jakoś mieszkanie wygląda ale ile mogą oglądać sama jestem przeciwna gapieniu sie w telewizor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 02.05.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Mam małego doła bo dowiedziałam się, że w okolicy naszych działek mają dołożyć jeszcze 2 czteropiętrowe bloki, chociaż we wcześniejszych planach ich nie było. Jeszcze muszę sprawdzić dokładnie gdzie będą bo jak ich nie będę widzieć to niech sobie stoją. Jak wjeżdżasz w Bukszpanową to stoją po lewej stonie dwa zamieszkałe już domki, za nimi wolna działka, a za nią dom z srilki w stanie surowym zamkniętym. TO WŁAŚNIE ZA TYM DOMEM bedą te bloczki tomadyna, wyluzuj. Jakie 4 piętrowe bloczki? Mówimy o Warszewie. U nas dopuszczalne 2 kondygnacje i trzecia w dachu. Oj to ja się zakręciłem - sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 02.05.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 My zarówno do pieca, jak i do kominka mamy systemowy i na pewno teraz w tej drugiej budowie też takowy postawię. po dwóch latach użytkowania gdy przyszedł kominiarz powiedział, że przyyjemnie jest przychodzić do takich kominów, bo jest czyściutko i widać że ładnie się spala. Sąsiad postawił tradycyjne - już mu pękł i takie tam inne cuda a jakie?? Odpowiadam mimo, że się nie przywitałam, ale zrobię to później kominy schidla - mogę o nich powiedzieć tylko w pozytywach Nie no fajne są tylko b. drogie a kontakt z kondensatem wytrzymują tylko niektóre z nich. Te najdroższe oczywiście. Klaus moim zdaniem lepiej dać więcej i mieć spokój. powtórzę się, ja mam kondensata i wszytskie kominy klasycznie murowane Powtarzam. Klasyczny wymaga wkładu z kwasówki. To nie jest drogie. 800zł i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 02.05.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Witam wszystkich! Mam nadzieję, że poczta dzisiaj pracuje bozapomniałam zapłacić za telefony No co Ty? Toć przecież Internet masz. Chyba nie chcesz powiedzieć, że rachunki na poczcie płacisz? Niestety, ja taka nie nowoczesna, lubię mieć czarno na białym. Na poczcie to telefony, kablówkę w okienku, internet w banku (bo bez prowizji), czynsz w spółdzielni itp. Dobrze, że za autko w domu, agent przychodzi dzióbek nie załamuj mnie. Szkoda życia na stanie w kolejkach a prowizje w Internecie najmniejsze albo i zerowe nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 02.05.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Mam małego doła bo dowiedziałam się, że w okolicy naszych działek mają dołożyć jeszcze 2 czteropiętrowe bloki, chociaż we wcześniejszych planach ich nie było. Jeszcze muszę sprawdzić dokładnie gdzie będą bo jak ich nie będę widzieć to niech sobie stoją. Jak wjeżdżasz w Bukszpanową to stoją po lewej stonie dwa zamieszkałe już domki, za nimi wolna działka, a za nią dom z srilki w stanie surowym zamkniętym. TO WŁAŚNIE ZA TYM DOMEM bedą te bloczki tomadyna, wyluzuj. Jakie 4 piętrowe bloczki? Mówimy o Warszewie. U nas dopuszczalne 2 kondygnacje i trzecia w dachu. Oj to ja się zakręciłem - sorki No..... Bo już mnie zmroziło, że czegoś nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 02.05.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Mam małego doła bo dowiedziałam się, że w okolicy naszych działek mają dołożyć jeszcze 2 czteropiętrowe bloki, chociaż we wcześniejszych planach ich nie było. Shit... A co jest w planie zagospodarowania? Jak nie ma to trzeba protestować za wczasu żeby se developer kabzy waszym kosztem nie nabijał. Teraz w zagospodarowaniu jest niska zabudowa z usługami na parterze ale oni zdążyli chyba przed uchwaleniem dostać pozwolenie na budowę. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 02.05.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Mam małego doła bo dowiedziałam się, że w okolicy naszych działek mają dołożyć jeszcze 2 czteropiętrowe bloki, chociaż we wcześniejszych planach ich nie było. Shit... A co jest w planie zagospodarowania? Jak nie ma to trzeba protestować za wczasu żeby se developer kabzy waszym kosztem nie nabijał. Teraz w zagospodarowaniu jest niska zabudowa z usługami na parterze ale oni zdążyli chyba przed uchwaleniem dostać pozwolenie na budowę. Asia Nie ma chyba. Musisz wszystko wiedzieć na pewno i walczyć o swoje za wczasu bo jak nie to Cie wykolegują tak jak ludzi na Topolowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 02.05.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 No..... Bo już mnie zmroziło, że czegoś nie wiem. Klaus przecież Ty wszystko wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 02.05.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 [quote name="Klaus No..... Bo już mnie zmroziło, że czegoś nie wiem.[/quote] Klaus przecież Ty wszystko wiesz No. Bo mam swoich informatorów. Najlepszy z nich to niejaki tomadyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 02.05.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 dzióbek nie załamuj mnie. Szkoda życia na stanie w kolejkach a prowizje w Internecie najmniejsze albo i zerowe nawet. Ale ja raczej nie stoję w kolejkach, ponieważ na ogół opłacam po terminie i wtedy nie ma ludzi i płacę też z góry, czynsz za 3 miesiące, kablówkę też, internet za pół roku i na bieżąco zostają mi jedynie telefony i co 2 miesiące gaz i światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 02.05.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 trobe, ze mną to było trochę inaczej. Ja kupiłam już działkę z rozpoczetą budową. Stały ściany, był juz dach. Tzw stan surowy otwarty. Na tym etapie budowy, mogłam jeszcze zrobić kilka zmian i to uczyniłam. To był dom parterowy, ale wysoki, więc ja odrazu pomyślałam o poddaszu użytkowym i tak jest. Oprócz tego dobudowałam sobie wiatrołap, kilka ścian zburzyłam, przestawiłam i jest oki. Z domu o powierzchni użytkowej (chyba 138m2), zrobiło się 294m2. Aż sama w to nie moge uwierzyć Więc póki możesz to działaj i głowa do góry. Iwonka Problem w tym, że to co naprawdę ciężko mi zaakceptowac było dla mnie problemem również w fazie projektu, tylko dałam się, niestety, przekonac że będzie OK. Akurat w tym przypadku nie da się nic wykombinowac. No cóż, trzeba będzie pokochac. Oj podejżewam, że troszeczkę przesadzasz. To ile ma ten twój domek? Jeżeli zdecydujemy się na Przestronnego to 138 ale ja mam teraz 47 i cały dzień za nimi latam a ile się nakrzyczę. Jak ich posadzę pod telewizorem lub komputerem to jakoś mieszkanie wygląda ale ile mogą oglądać sama jestem przeciwna gapieniu sie w telewizor OOoo, ty też!? Uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts