Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

My zarówno do pieca, jak i do kominka mamy systemowy i na pewno teraz w tej drugiej budowie też takowy postawię. po dwóch latach użytkowania gdy przyszedł kominiarz powiedział, że przyyjemnie jest przychodzić do takich kominów, bo jest czyściutko i widać że ładnie się spala. Sąsiad postawił tradycyjne - już mu pękł i takie tam inne cuda

a jakie?? :p

Odpowiadam mimo, że się nie przywitałam, ale zrobię to później :D

kominy schidla - mogę o nich powiedzieć tylko w pozytywach :D

Nie no fajne są tylko b. drogie a kontakt z kondensatem wytrzymują tylko niektóre z nich. Te najdroższe oczywiście.

Klaus moim zdaniem lepiej dać więcej i mieć spokój.

powtórzę się, ja mam kondensata i wszytskie kominy klasycznie murowane

Powtarzam. Klasyczny wymaga wkładu z kwasówki. To nie jest drogie. 800zł i po kłopocie.

toć mam!

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Asiu, możecie też spróbować na Prawobrzeżu, począwszy od Załomia, Pucice, kliniska i dalej ..... Tam też są ładne działeczki a i dojazd superowaty. Do Załomia np. dojeżdza autobus miejski. zróbcie sobie wycieczke krajoznawczą. Polecam.

:lol: popieram, prawobrzeże jest super :lol: :lol: :lol:

Asiu, możecie też spróbować na Prawobrzeżu, począwszy od Załomia, Pucice, kliniska i dalej ..... Tam też są ładne działeczki a i dojazd superowaty. Do Załomia np. dojeżdza autobus miejski. zróbcie sobie wycieczke krajoznawczą. Polecam.

Lewobrzeże i tak górą. :lol:

Rachunki na poczcie ??

A takie rzeczy jak: polecenie zapłaty itp. ??

Ja w ostatnim roku w banku byłem może ze 2 razy, a na poczcie to już nawet nie pamiętam.

Ja mam 2 konta, jedno walutowe a drugie złotówkowe, na które przelewa waluty jak mi kurs odpowiada, dlatego nieraz się zdarza że na jednym z nich przez dłuższy czas nic nie ma - i do którego miałabym dać polecenia zapłaty?? :lol:

My zarówno do pieca, jak i do kominka mamy systemowy i na pewno teraz w tej drugiej budowie też takowy postawię. po dwóch latach użytkowania gdy przyszedł kominiarz powiedział, że przyyjemnie jest przychodzić do takich kominów, bo jest czyściutko i widać że ładnie się spala. Sąsiad postawił tradycyjne - już mu pękł i takie tam inne cuda

a jakie?? :p

Odpowiadam mimo, że się nie przywitałam, ale zrobię to później :D

kominy schidla - mogę o nich powiedzieć tylko w pozytywach :D

Nie no fajne są tylko b. drogie a kontakt z kondensatem wytrzymują tylko niektóre z nich. Te najdroższe oczywiście.

Klaus moim zdaniem lepiej dać więcej i mieć spokój.

powtórzę się, ja mam kondensata i wszytskie kominy klasycznie murowane

Powtarzam. Klasyczny wymaga wkładu z kwasówki. To nie jest drogie. 800zł i po kłopocie.

toć mam!

Przeca nie napisałaś

Rachunki na poczcie ??

Ja w ostatnim roku w banku byłem może ze 2 razy, a na poczcie to już nawet nie pamiętam.

Ja mam 2 konta, jedno walutowe a drugie złotówkowe, na które przelewa waluty jak mi kurs odpowiada, dlatego nieraz się zdarza że na jednym z nich przez dłuższy czas nic nie ma - i do którego miałabym dać polecenia zapłaty?? :lol:

Oj ja tylko tak zaczepnie 8)

Ty chyba dom budujesz że na koncie nic nie masz :lol: ??

Rachunki na poczcie ??

Oj ja tylko tak zaczepnie 8)

Ty chyba dom budujesz że na koncie nic nie masz :lol: ??

narazie mam, ale to niedługo 2 miesiące i będzie ZERO a obiadki u mamy :wink: :lol:

Po tym jak mosty zrobione jest super zadnych korkow . Zapraszam do mnie na osiedle Lesna Osada do Wielgowa ( ale pod warunkiem ze lubicie spokoj i las ) bo tam jest jak na wakacjach .

Witam wszystkich

A to prawie kazdemu wydaje sie ze jego dom taki maly a szczegolnie przy fundamentach :D

Bryta, ja już doszłam do stropu i niestety nadal wydaje się, że niektóre pomieszczenia są małe. Pocieszam się, że mniej (?) będzie do sprzątania. :roll:

Nie pocieszaj się. Do sprzątania jest zawsze tylko tyle ile się nabałaganiło

Ani odrobiny więcej.

Klaus, pudło. Masz typowe męskie podejście. Do sprzątania jest zawsze tyle, ile "chłopcy" nabałaganią. :wink:

Po tym jak mosty zrobione jest super zadnych korkow . Zapraszam do mnie na osiedle Lesna Osada do Wielgowa ( ale pod warunkiem ze lubicie spokoj i las ) bo tam jest jak na wakacjach .

Faktycznie teraz się super jeżdzi na prawobrzeże, :lol:

Problem w tym, że to co naprawdę ciężko mi zaakceptowac było dla mnie problemem również w fazie projektu, tylko dałam się, niestety, przekonac że będzie OK. Akurat w tym przypadku nie da się nic wykombinowac. No cóż, trzeba będzie pokochac. :-?

Oj podejrzewam, że troszeczkę przesadzasz. To ile ma ten twój domek?

Klaus, nie w metrażu problem.