czupurek 08.05.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 witam grupkę po długim niebyciecóż wolne było i się skończyło Teska - sorki ale nie było kiedy "taczki załadować" wciąż coś, a raczej ktoś najeżdżał wiochę naszą pomajować u nas. w sumie jestem zmęczona tym wolnym. Super, że u ciebie prace tarasowe rozpoczęte. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.05.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 do trobe : czy ten ktoś robił tobie kosztorys? Jesteś zadowolony? Witam po dłuższej przerwie, martelia, kontakt na kosztorysanta postaram się podesłać wieczorem na priv, jak małżonek wróci z rozjazdów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 08.05.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Witam. Nie ma jak w domku (malym, ciasnym ale wlasnym), po co to się czlowiek po wiecie wlóczy. Dziesięć dni nas nie bylo, a wszystko sie pięknie wkolo zazielenilo. Kurcze, ale mi sie rymnelo Koniec laby, akumulatory naladowane. Pora wracać do pracy, a po pracy pchac budowe domu do przodu.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.05.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 połaziłam sobie przez ubiegły tydzień po Beskidach. Dobrze, że u nas wiosna, bo tam, powyżej 1000m śnieg leży i nawet wyciąg koło schroniska chodzi. Ale było super i - o dziwo - mało ludzi. Ledwie wróciłam, a tu telefony się urywają - projekty branżowe gotowe (= trzeba płacić ), tylko architekt i konstruktor jeszcze w tyle zostali. Teska, ja też choruję na taras (na gruncie) i podjazdy z kostki granitowej, tylko mam wątpliwości, czy da się ją na tyle równo położyć, żeby się meble ogrodowe nie chwiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 08.05.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 hello, znowu piekny dzień Poszukuję kontaktu do kosztorysantów. Jeden złożył mi ofertę na kosztorys do banku za 1.200,00, drugi za 800,00. Sądziłam, ze w 500,00 się zamknę, a tu taka "niespodzianka". Pomożecie? Miłego dnia Martelia zadzwon do biura projektow, w ktorym kupilas projekt, oni maja kosztorysy na kazdy projekt - kosztuje u nich jakies 300zl z tego co sie orientuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.05.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Agnieszka1, z mapki Biura Gospodarki przestrzennej wynika, że obwodnica biec będzie powyżej jeziora w Bartoszewie (swoją drogą szkoda, bo to fajna wieś letniskowa), potem pewnie na górce przed wjazdem do Tanowa przetnie drogę wojewódzką i połączy się z szosą na Police w okolicach obecnej krzyżówki. Sądzę, że dokładne mapki powinni mieć w powiatowym zarządzie dróg w Policach. Jak tam dzieciaczek? Poskładany?[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.05.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Słuchajcie, gdzie w Szczecinie można kupić ładowarkę do komóry? Taką chyba niekoniecznie typową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 08.05.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Ja też glówkuje nad tarasem. "Podjazd" (nazwa troche na wyrost, bo naprawde niewielkich rozmiarów) będzie z kostki granitowej. Ale taras i ganek przed wejciem chcialabym miec oblożone lupkiem kwarcytowym. http://kamieniarstwo.strefa.pl/index_pliki/Page1566.htm Tylko nie za bardzo wiem gdzie w okolicy szukać tego materialu i solidnego wykonawcy No i nie wiem czy robic taras bezporednio na utwardzonym gruncie czy wylewac fundamenty. Na dodatek wychodzi nam duza roznica w poziomie terenu, a miejsca na spadek niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 08.05.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Coś mi sie zdjęcie nie chce wkleić. http://kamieniarstwo.strefa.pl/index_pliki/Page1566.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 08.05.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Agnieszka1, z mapki Biura Gospodarki przestrzennej wynika, że obwodnica biec będzie powyżej jeziora w Bartoszewie (swoją drogą szkoda, bo to fajna wieś letniskowa), potem pewnie na górce przed wjazdem do Tanowa przetnie drogę wojewódzką i połączy się z szosą na Police w okolicach obecnej krzyżówki. Sądzę, że dokładne mapki powinni mieć w powiatowym zarządzie dróg w Policach. Jak tam dzieciaczek? Poskładany?[/code] Wlaśnie mamę swoją wysyłam żeby mi tą obwodnicę sprawdzila. Jedna nitka to wlasnie tak jak mowisz, ale druga cos mi sie wydaje ze będzie biegła przez srodek Tanowa - tak gdzies zobaczylam,ale teraz nie mogę odszukac tej mapki. Mam nadzieję ze nie droga ktorą chodzą dzieci do szkoły. Chirurg był na wizycie domowej - wszystko ok dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.05.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Agnieszka1, z mapki Biura Gospodarki przestrzennej wynika, że obwodnica biec będzie powyżej jeziora w Bartoszewie (swoją drogą szkoda, bo to fajna wieś letniskowa), potem pewnie na górce przed wjazdem do Tanowa przetnie drogę wojewódzką i połączy się z szosą na Police w okolicach obecnej krzyżówki. Sądzę, że dokładne mapki powinni mieć w powiatowym zarządzie dróg w Policach. Jak tam dzieciaczek? Poskładany?[/code] Wlasnie mame swoja wysylam zeby mi ta obwodnice sprawdzila. Jedna nitka to wlasnie tak jak mowisz, ale druga cos mi sie wydaje ze bedzie biegla przez srodek Tanowa - tak gdzies zobaczylam,ale teraz nie moge odszukac tej mapki. Mam nadzieje ze nie droga ktora chodza dzieci do szkoly. Chirurg byl na wizycie domowej - wszystko ok Też mam taką nadzieję. Do tej trasy, która jest na mapce będzie ode mnie ok. 600m w prostej linii przez las i nie chciałabym bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 08.05.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Słuchajcie, gdzie w Szczecinie można kupić ładowarkę do komóry? Taką chyba niekoniecznie typową? polecam Germanos, albo stoisko na samej górze w Galaxy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.05.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 czy nawozić trawę to teraz ??? czy poczekać na opady i przed deszczykiem teraz.....co najwyzej wieczorkiem podlej...ale za to trawce nawozik sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.05.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 witam grupkę po długim niebycie cóż wolne było i się skończyło Teska - sorki ale nie było kiedy "taczki załadować" wciąż coś, a raczej ktoś najeżdżał wiochę naszą pomajować u nas. w sumie jestem zmęczona tym wolnym. Super, że u ciebie prace tarasowe rozpoczęte. pozdrawiam wszystkich no panowie robią....i wiesz...fajnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.05.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 połaziłam sobie przez ubiegły tydzień po Beskidach. Dobrze, że u nas wiosna, bo tam, powyżej 1000m śnieg leży i nawet wyciąg koło schroniska chodzi. Ale było super i - o dziwo - mało ludzi. Ledwie wróciłam, a tu telefony się urywają - projekty branżowe gotowe (= trzeba płacić ), tylko architekt i konstruktor jeszcze w tyle zostali. Teska, ja też choruję na taras (na gruncie) i podjazdy z kostki granitowej, tylko mam wątpliwości, czy da się ją na tyle równo położyć, żeby się meble ogrodowe nie chwiały? hmm...a czemu nie??? sasiedzi z tej kostki maja taras...i w centrum kamienia kupione granitowe takie wieksze kafle jakby....super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 08.05.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 do trobe : czy ten ktoś robił tobie kosztorys? Jesteś zadowolony? Odp. I: tak Odp. II: hm, to nie takie proste. Na wejściu usłyszałam, że mam "życiowo" 20% odjąć od sumy w kosztorysie. Jednak na etapie fundamentów wcelował się dokładnie. Pewna będę po budowie. Moja projektantka i kierownik twierdzą, że jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.05.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 i jak zwykle znika...ide udzielic sie ogrodniczo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 08.05.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 kostka granitowa a gdzieniegdzie wlasnie te swietne zielonkawe plyty kamienne ( granit)..wyglada super. Jak wróci Twoja sąsiadka, zapytaj czy można to w realu obejrzeć. Sama też o czymś takim myślałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.05.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 kostka granitowa a gdzieniegdzie wlasnie te swietne zielonkawe plyty kamienne ( granit)..wyglada super. Jak wróci Twoja sąsiadka, zapytaj czy można to w realu obejrzeć. Sama też o czymś takim myślałam. oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 08.05.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 czy nawozić trawę to teraz ??? czy poczekać na opady i przed deszczykiem teraz.....co najwyzej wieczorkiem podlej...ale za to trawce nawozik sie przyda a czym najlepiej nawozić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts