Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

dumałam dumałam i w koncu też stanęło na studzience :o

ja nawet się nie zastanawiałam, zaprojektowa;i studzienkę to i robię. Chociaż niektóre mam tak zaprojektowane m.in. wodę i gaz, że muszę brzegiem działki obkrążyć dom i wejść od tyłu - trochę to dziwne a o kosztach nie wspomnę :evil: :evil:

:o a dlaczego tak?

witam piąteczkowo

Teska - niom posypałam, ale chyba expresowo to nie działa i muszę poczekać do..... zimy, wtedy zobaczymy, zgubi igły i padnie, czy nie.

a twoja się trzyma?

Miraśka - o wodomierzach i studzienkach było wałkowane parę razy.

kilka osób z forum ma w domu (ja np)

faktem jest że sz-n zgadza się bez problemów, a goleniów zależy

u mnie było tak: w uzgodnieniach studzienka, ale napisałam pismo i zrobiłam w domu (fakt że się podpierałam znajomościami).

zapytaj Didi też ma w domu.

pozdrawiaam grupkę, po południu śmigam nad morze, a co! :lol:

zapomniałam się POCHWALIĆ

w zeszłym roku skrobnęłam za siebie i osiedle pismo do gminy, że ten, tego mogliby nam jakiś przystanek postawić, choćby tymczasowy (do wioski mamy 1 km z buta i to, bez pobocza wzdłuż krajówki, więc męczące i niebiezpieczne szczególnie dla tych z tornistrami).

i... uwzględnili w tegorocznym budżetcie (sprawdzałam) - mało obiecali że zrobią porządne z zatoczkami i wiatami.

pół roku minęło i... nic, już miałam dzwonić z pretensyjami, a tu... wczoraj wracam do dom i co widzę? prace drgnęły

super może do zimy się wyrobią. :wink:

muszę pokręcić się teraz wokół oświetlenia i nawierzchni na drogach wewnętrznych, a nuż się uda

eee tam bez przesadyzmu, uważam że argumentacja była nie do podważenia. poszłam w nutę, że krajówka, brak pobocza, dzieci, niebezpiecz., do przystanku daleko, etc.

i teraz choć dzieci wracające ze szkół będą miały i bliżej i bezpieczniej

no...... i ja jak już będę na emeryturze, niezdolna do prowadzenia pojazdów, tup, tup, tup (a raczej szur, szur, szur) do przystaneczku i dawaj do miasta :lol:

eee tam bez przesadyzmu, uważam że argumentacja była nie do podważenia. poszłam w nutę, że krajówka, brak pobocza, dzieci, niebezpiecz., do przystanku daleko, etc.

i teraz choć dzieci wracające ze szkół będą miały i bliżej i bezpieczniej

no...... i ja jak już będę na emeryturze, niezdolna do prowadzenia pojazdów, tup, tup, tup (a raczej szur, szur, szur) do przystaneczku i dawaj do miasta :lol:

dobre :D :D

dumałam dumałam i w koncu też stanęło na studzience :o

ja nawet się nie zastanawiałam, zaprojektowa;i studzienkę to i robię. Chociaż niektóre mam tak zaprojektowane m.in. wodę i gaz, że muszę brzegiem działki obkrążyć dom i wejść od tyłu - trochę to dziwne a o kosztach nie wspomnę :evil: :evil:

:o a dlaczego tak?

a żebym to ja wiedziała :roll: :roll: