Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Pan Kopyś tel. 501382846 ( tynki równiutkie,podłoża ekstra zatarte)

Dziś nam zrobili schody wewnętrzne - cudo :p

Jakbym miała kasy więcej poprosiłabym ich o schody zewnetrzne i taras, ale nie ma wiecej kasy :( i będziemy robić sami - znaczy mąż będzie tyrał :lol:

Czy schody masz betonowe?

z tego samego co podloza - nie ma tam uziarnienia zwirowego jak przy betonie.

Schody mam w łuku - łuk wyprowadzony idealnie.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

no tak ,najlepiej podzielic sie rolami-tam gdzie do czynienia jest z kobitka-wysłac męza,a gdzie chłopek -niecg śmiga babka-czytaj ewentualnie dzwoni-w wiekszosci spraw sie sprawdza :lol:

Zgadza się, jak trzeba coś w urzędach załatwić to mojemu to wychodzi najlepiej, wzbudza jakąś sympatię u kobiet, nawet wz dostaliśmy w 2 dni :lol:

A u nas pani z US sama wydzwaniala do meza i sama od siebie chciala przyspieszyc przelanie kasy :D

piachu zasypowego potrzebuje kto ma namiar

zmieniam, bo namiar poszedł już wcześniej.

tak przepraszam dokopalam sie do Twojego namiaru wcześniej wyslanego zresztą peterz podał ten sam

juz w gosciem rozmawiałam brzmi rozsadnie i jest elastyczny i szybki

co by człowiek począł bez tego forum szukałby po omacku i znalazł jakieś "bolki lolki " z nieprofesjonalnym podejściem

a tak ogólnie to witam przy sobocie :D

Dzień dobry sobotnio

siedze dziś w pracy jak na szpilkach, bo roboty na działeczce cała masa, a ja do 14.00 musze pracowac.

Mój mężuś dzisiaj sprząta pokoje po szlifowaniu tynków, bo jutro będzie inspekcja rodzinna i wpólne grilowanie. Chyba chce trochę się pochwalić :D

Szkoda, że nie mam czerwonego dywanu na wejście pierwszych gości. :D

Kochani, napiszcie tak z wieczorka, kto był dzisiaj na Wałach na kiermaszu i czy wogóle jest warto tam pojechać i zrobić jakieś ogrodnicze zakupy.

Ja wczoraj wracałam późnym wieczorem do domu i przejechałam przez ten kiermasz. Stały dosłownie tylko 4 namioty.

Zastanawiam sie czy dopiero dzisiaj z rana wystawcy się wystawili, czy tak mało jest tych wystawców.

pozdrawionka

iwonka

Pan Kopyś tel. 501382846 ( tynki równiutkie,podłoża ekstra zatarte)

Dziś nam zrobili schody wewnętrzne - cudo :p

Jakbym miała kasy więcej poprosiłabym ich o schody zewnetrzne i taras, ale nie ma wiecej kasy :( i będziemy robić sami - znaczy mąż będzie tyrał :lol:

Czy schody masz betonowe?

z tego samego co podloza - nie ma tam uziarnienia zwirowego jak przy betonie.

Schody mam w łuku - łuk wyprowadzony idealnie.

A jesli nie jest to tajemnica to jak sie cenia? Ile za metr tynku i ile wzieli za schody?

Wlasnie dzwonilam, szkoda że mnie terminy gonią, bo ekipa akurat jest zaladowana robotą i najbliższy wolny termin za okolo 1,5 do 2 miesięcy. :cry:

Kochani, napiszcie tak z wieczorka, kto był dzisiaj na Wałach na kiermaszu i czy wogóle jest warto tam pojechać i zrobić jakieś ogrodnicze zakupy.

Ja wczoraj wracałam późnym wieczorem do domu i przejechałam przez ten kiermasz. Stały dosłownie tylko 4 namioty.

Zastanawiam sie czy dopiero dzisiaj z rana wystawcy się wystawili, czy tak mało jest tych wystawców.

pozdrawionka

iwonka

Też jestem zainteresowana. Co prawda działkę mam w budowie, ale przy mieszkaniu spory taras, na którym tej zimy wymarzły prawie wszystkie rośliny. Coś bym kupiła do donic.

Też jestem zainteresowana. Co prawda działkę mam w budowie, ale przy mieszkaniu spory taras, na którym tej zimy wymarzły prawie wszystkie rośliny. Coś bym kupiła do donic.

Didi, co radzisz do donic na tarasie na 9 piętrze, gdzie spore nasłonecznienie ale też wiatr hula równo.

Didi, co radzisz do donic na tarasie na 9 piętrze, gdzie spore nasłonecznienie ale też wiatr hula równo.

Ja tez proszę o sugestie. Warunki podobne tyle ze 1-sze piętro, balkon od strony poludniowej i "w przeciągu". Pelargonie w ostateczności, bo nie przepadam za nimi.

witam piąteczkowo

Teska - niom posypałam, ale chyba expresowo to nie działa i muszę poczekać do..... zimy, wtedy zobaczymy, zgubi igły i padnie, czy nie.

a twoja się trzyma?

Miraśka - o wodomierzach i studzienkach było wałkowane parę razy.

kilka osób z forum ma w domu (ja np)

faktem jest że sz-n zgadza się bez problemów, a goleniów zależy

u mnie było tak: w uzgodnieniach studzienka, ale napisałam pismo i zrobiłam w domu (fakt że się podpierałam znajomościami).

zapytaj Didi też ma w domu.

pozdrawiaam grupkę, po południu śmigam nad morze, a co! :lol:

A ja wlasnie buduje w Goleniowie i mam licznik od wody w kotlowni. Nawet ostatnio mi gosc z wodociagow poprawial i nic nie komentowal. Zawor przemarzl po zimie i cieklo (w garazu mialam basen - jeszcze by mi przyszlo podatek od luksusu zaplacic ). Dolozyl jeszcze podlicznik na ogrodowe podlewanie.

Az chyba sprawdze w papierach czy rzeczywiscie mam wszystko w ponsiu, jeszcze sie okaze ze jakas lewizne mi spece zrobili.

Sprawdzilam. W warunkach mam: "wodomierz projektować bezpośrednio za ławą fundamentową" plus " studzienka rewizyjna wymagana na terenie posesji inwestora". Czyli w Goleniowie nie jest tak źle. :wink:

Drogie ogrodniczki i ogrodnicy!

Co myślicie o nawadnianiu oraz o zbieraniu deszczówki i wykorzystywaniu jej do podlewania ogródka. Czy warto inwestowac w ten biznes. U mnie dzialka niezbyt wielka. Trawnika bedzie w sumie okolo: 350m2.

u mnie jest tez cos kolo tego....powiem tak...mam wkopane 5 kregów, zbiera sie tam woda z dachu...na stałe jest wody na okolo 1 krag....szkoda pompe kupowac...bo to i tak malo....a jak studnia jest pelna...to przeciez i tak pada deszcz a wtedy podlewac nie trzeba...

a nawadnianie...chcialm zrobic...material kosztowal cos kolo 2500 zł...i w koncu mi przeszlo...zraszacze zalatwiaj sprawe w ciagu godziny- trzeba tylko przestawiac...

Co myślicie o nawadnianiu oraz o zbieraniu deszczówki i wykorzystywaniu jej do podlewania ogródka. Czy warto inwestowac w ten biznes. U mnie dzialka niezbyt wielka. Trawnika bedzie w sumie okolo: 350m2.

u mnie jest tez cos kolo tego....powiem tak...mam wkopane 5 kregów, zbiera sie tam woda z dachu...na stałe jest wody na okolo 1 krag....szkoda pompe kupowac...bo to i tak malo....a jak studnia jest pelna...to przeciez i tak pada deszcz a wtedy podlewac nie trzeba...

a nawadnianie...chcialm zrobic...material kosztowal cos kolo 2500 zł...i w koncu mi przeszlo...zraszacze zalatwiaj sprawe w ciagu godziny- trzeba tylko przestawiac...

Teska, nie przesadzaj. Jeżeli masz wkopane standardowe kręgi 1,2 metra i woda sięga stale do poziomu 1 kręgu to masz tam ciągle ok. 500 litrów wody! Wystarczy na porzadne podlewanie ogródka :)

Ja osobiście myslałem o zbieraniu deszczówki do beczki podstawionej pod rynnę, a stamtąd konewką do podlewania kwiatków w ogródku. Na trawnik już by nie wystarczyło....

Teska, nie przesadzaj. Jeżeli masz wkopane standardowe kręgi 1,2 metra i woda sięga stale do poziomu 1 kręgu to masz tam ciągle ok. 500 litrów wody! Wystarczy na porzadne podlewanie ogródka :)

Ja osobiście myslałem o zbieraniu deszczówki do beczki podstawionej pod rynnę, a stamtąd konewką do podlewania kwiatków w ogródku. Na trawnik już by nie wystarczyło....

nie przesadzam...co z tego ze 500 m......trzeba kupic pompe....do brudnej wody...na trawe i tak malo..wiec wole mimo wszystko podlaczyc pod kran i niech leci...place za wode okolo 80 zl na dwa miesiace wiec....