Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Frambud w Morzyczynie jest dobrą hurtownią, ale tylko w przypadku gdy bierze się u nich dużo (najlepiej na cały dom). W przypadku sporadycznych zakupów są raczej drodzy. Do ich zalet zaliczyłbym też terminowość. Zawsze byli z materiałem na budowie, wtedy kiedy się z nimi umawiałem. Transport i rozładunek jest darmowy. Przyjmują zwroty.

PS. W hurtowni lepiej rozmawiać jest z Sebastianem. Jest on współwłaścicielem i ma wieksze możliwości zejscia z ceny niż pozostali sprzedawcy.

pozdrawiam

Konrad

Witam

Frambud w Morzyczynie jest dobrą hurtownią, ale tylko w przypadku gdy bierze się u nich dużo (najlepiej na cały dom). W przypadku sporadycznych zakupów są raczej drodzy. Do ich zalet zaliczyłbym też terminowość. Zawsze byli z materiałem na budowie, wtedy kiedy się z nimi umawiałem. Transport i rozładunek jest darmowy. Przyjmują zwroty.

PS. W hurtowni lepiej rozmawiać jest z Sebastianem. Jest on współwłaścicielem i ma wieksze możliwości zejscia z ceny niż pozostali sprzedawcy.

pozdrawiam

Konrad

Czy rownierz maja np dachowki . I dla mnie sprawa najwazniejsza czy pracuja w np soboty

KAS01 a jak cenowo wychodzi Stargard czy ceny podobne jak w Szczecinie

Mają też dachówki. Właściwie mają wszystko, bo jak czegoś nie mają, to mogą sprowadzić. Ale w najlepszych cenach mają to czym handlują stale (np produkty Robena).

Gdy robiłem rozeznanie wsród wszystkich stargardzkich hurtowni, to oni byli jednymi z drozszych. Na zakupy u nich namówił mnie mój wykonawca który z nimi współpracuje. Dostałem wtedy też ceny których nie przebiła żadna inna hurtownia (tylko komin kupiłem gdzie indziej). Dobre ceny mają dla materiałów potrzebnych przy stanie surowym otwartym. Materiały na dalsze etapy (np styropian) mają już drogo.

Pracują w tygodniu do 16tej, a w soboty do 14tej.

Mają też dachówki. Właściwie mają wszystko, bo jak czegoś nie mają, to mogą sprowadzić. Ale w najlepszych cenach mają to czym handlują stale (np produkty Robena).

Gdy robiłem rozeznanie wsród wszystkich stargardzkich hurtowni, to oni byli jednymi z drozszych. Na zakupy u nich namówił mnie mój wykonawca który z nimi współpracuje. Dostałem wtedy też ceny których nie przebiła żadna inna hurtownia (tylko komin kupiłem gdzie indziej). Dobre ceny mają dla materiałów potrzebnych przy stanie surowym otwartym. Materiały na dalsze etapy (np styropian) mają już drogo.

Pracują w tygodniu do 16tej, a w soboty do 14tej.

Bedzie trzeba wziosc ich w przyszlym roku pod uwage

KAS 01 czy ekipa ta ktora ci budowala wymagala z twojej strony stalej kontroli czy poprostu sami z siebie dobrze pracowali :D

Nie zostawiłbym ich na 5 minut samych :wink: *

*)dotyczy to murarzy którzy zakończyli pracę na etapie scianek kolankowych.

Zadowolony byłem z kolejnych murarzy (tych nie trzeba było pilnować), z ciesli nie za bardzo, a dekarzy baaaaaardzo polecam :lol:

Witam wszystkich!!

Pogoda paskudna, chyba dzisiaj już nie przestanie padać.

Bryta a jak zdrówko dzisiaj?? :roll: :roll:

Witaj Dziobek

Glowe mi peka a zuzycie chusteczek tak duze ze chyba na nie nie zarobimy :wink:

Ale jeszcze z 2 dni i powinno przejsc :D

:( :( Ja katar zawsze szybko zwlaczam, jeden dzień i bez sladu, ale cirru, dużo wapnia (dobrze wpływa) i pół butelki kropli do nosa, wiem ze to dużo naraz ale na drugi dzień bez śladu. Gorzej z kaszlem ten się utrzymuje koło miesiąca. :-? :-?

KAS 01 czy ekipa ta ktora ci budowala wymagala z twojej strony stalej kontroli czy poprostu sami z siebie dobrze pracowali :D

Nie zostawiłbym ich na 5 minut samych :wink: *

*)dotyczy to murarzy którzy zakończyli pracę na etapie scianek kolankowych.

Zadowolony byłem z kolejnych murarzy (tych nie trzeba było pilnować), z ciesli nie za bardzo, a dekarzy baaaaaardzo polecam :lol:

A czy ci murarze (ale co byles zadowolony ) tez robia fundamenty

Jakiej firmy interesują Cię drzwi i jaki model? Mam trochę katalogów, to mogę poszukać.

Np jedne z popularniejszych drzwi Gerda WX20 potrzebuje otworu

-dla 80 - 921x2102mm

-dla 90N - 991x2102mm

-dla 90E -1034x2102mm

-dla 100E - 1134x2102mm

Dzieki, ale drzwi sama nie wiem, ogladałam w internecie i parę wzorów mi sie podoba. Wacham się czy robić z naswietleniem z boku (podobaja mi się, ale nie jestem przekonana czy dobrze będą wyglądać u nas, raczej w parterówkach lepiej się prezentują no i są droższe, za takie naświetlenia z tego co wyczytałam na stronach firm koło 1000 dodatkowo), czy może robić z szybą w drzwiach. Dlatego chciałabym zobaczyć na "żywo" i porozmawiać konkretnie o cenach :p :p