Iwona G 13.01.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 dobry wieczór po nowym roku wszyscy się przewineli na forum z wyjątkiem Teski hop hop Teska gdzie jesteś? co u ciebie słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 13.01.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 mariusz, dziekia jak by co to wykonawce mozesz polecic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 14.01.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Dzień dobry ! witam wszystkich w środę ! Za dwa dni piątek bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 14.01.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 No tak bodek za dwa dni piątek, ale mój rektor zarządził roboczą sobotę za 2 stycznia. W związku z tym od poniedziałku jestem przemęczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia i krzyś 14.01.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 hej witamy serdecznie!Ciągle przewija sie pytanie "ile dla kierownika"? Ale nam proponuje kierownik pociągniecie budowy do samego końca czyli jego bieganie za pozwoleniem jak i łącznie z odbiorami. Ile taka przyjemnośc moze nas kosztowac, czy ktos juz przerobił ten temat?? A pro po zaczynaja sie (niby bardzo powazne, nie co te nasze szczecińskie) targi budowlane w Poznaniu, czy ktoś juz odwiedził je w poprzednich latach - warto? Z pozdrownieniami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 14.01.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 U nas akutalnie robia ogrzewanie, więc czasu na pogaduszki nima. Panowie sie uwijają, że hoho! Zdecydowaliśmy się na grzejniki - podłogówka wodna tylko w łazienkach, kuchni i wiatrołapie. Całość z piecem kondensacyjnym Buderus GB112 + zasobnik 160 litrów - 17 tys (dom 1176 mkw + garaż). Ivette Witam wszystkich serdecznie. Fajna zima jest w tym roku, oby tak dalej Ivette - ile mertów wyszło ci tej podłogówki? co zadecydowało, że zamontowaliście również grzejniki? do wszystkich - poszukuję grzejnika-drabinki jako ścianki działowej (np. 400x1800) znalazłam taki firmy vasco ale ceny powalają (od 2,7 tys. zł) nie macie namiarów na jakieś inne firmy produkującej takie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 14.01.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 A pro po zaczynaja sie (niby bardzo powazne, nie co te nasze szczecińskie) targi budowlane w Poznaniu, czy ktoś juz odwiedził je w poprzednich latach - warto? Z pozdrownieniami! byłam w zeszłym roku, było co oglądać nie powiem. przywiozłam tonę makulatury, ale przydaje się: przed każdym etapem przeglądam interesujące mnie foldery potem z czystym sumieniem wyrzucam je do kosza. nasze targi w porównaniu z budmą, to farsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.01.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Czupurek - tak na oko to tej podłogówki będzie ca. 40 m2. Zdecydowaliśmy się na grzejniki. bo w salonie chcemy podłogę z paneli albo drewnianą. Poza tym cyrkulacja ciepła jest lepsza przy grzejnikach. Dlatego nie stosuje się podłogówki w sypialniach. Poza tym i tak w łazienkach musimy zrobić dodatkowo grzejniki rurkowe, bo podłogówki nie robi się po urządzeniami typu wanna, kibelki i przyszni. Lalka - ja też się buduję na Warszewie. Mróz tam trzyma, nie? Już się zastanawiamy nad lepszym ociepleniem budynku Ja buduję na Lodowcowej a Ty? A my braliśmy beton z Dąbia ulica Letnia - firma RMC - cena 160,-netto tel. 46-93-497 do 499. Miłego dnia wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 14.01.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Cieplutkie Dzien Dobry Wszystkim Ivette,jak dobrze pojdzie to na wiosne ruszam z przebudowa strychu na Kresowej... Dom z lat 30tych,zrywam dach i buduje nowy.. Jak tylko przestanie wiac i lac sprobuje zlokalizowac ta Lodowcowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.01.2004 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Ulcia i Krzyś - nam pozwolenie załątwiła architekta w cenie adaptacji projektu. Za kierownika płaciliśmy 100,- zł za każdy przyjazd. Do chwili obecnej zapłaciliśmy 800,-zł - obecnie mamy stan surowy zamknięty. Może ze 2 razy jeszcze będzie potrzebny...... Cena jest super OK - wiem, że inni chcą po 2-3 tys. za całą budowę. A tak naprawdę, to kierownik jest potrzebny głownie do stanu surowego - chodzi o sprawy konstrukcyjne budynku. Pozdrawiam! Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz r 14.01.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Bikosa-pewnie,że moge polecić mojego wykonawcę. Ma 3-ekipy,mieszka w Bedargowie z żoną i dziecmi, razem z robotnikami,pochodzi ze Złocieńca i nie jest jeszcze zmanierowany!! Ulcia i Krzyś-ja wybrałem opcję 'całość za całość',przyjazd zawsze i na czas (2,3 tyś.zł).Mój kierowik bud. mieszka w Kijewie ma też firmę Ekobud (roboty wykończeniowe)więc czasem doradza ponadprogramowo.Tomasz Brzeziński tel.dom4633855.kom.0603575002 The end.Mariuszsan Teska -where are you? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia i krzys1719499362 14.01.2004 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 mariusz r napisał:"Bikosa-pewnie,że moge polecić mojego wykonawcę. Ma 3-ekipy,mieszka w Bedargowie z żoną i dziecmi, razem z robotnikami,pochodzi ze Złocieńca i nie jest jeszcze zmanierowany!! " czy to jest pan Andrzej Ż?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 15.01.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 witam wszystkich forumowiczów spać nie mogę po nocach zadając sobie pytanie: podłogówka na całej powierzchni (mam 105 m w parterze więc wychodzi 800 m rur) czy zrobić mieszane (dochodzi problem z wyrównaniem temp. grzejniki-podłogówka)? mówiąc szczerze nie wiem sama, a ile osób tyle opinii i każda inna. a na decyzję zostało niewiele czasu. oj moja głowa z pozytywów mojej budowy - wczoraj stanęła ścianka z luxferów - pięęęęęęęęknista (oczywiście dla mnie ). pozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 15.01.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 witam wszystkich ! ja mam podobny problem - wydumałem podłogówkę w całym domu, a śni mi się system szkieletu drewnianego. To jak połączyć podłogówkę wodną ze stropem drewnianym aby uniknąć wylewki ? Dobre ? - ja też nie wiem ! a tak przy okazji, jak najszybciej i najtaniej podłączyć się do kanalizy odległość ok. 50 -60 m. - to jest jedyny koszt którego nie znam, please a faktycznie Teski ani widu ani słychu pozdrowienia bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 15.01.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 tak to jest jak się duma, duma i wymyśla cuda na kiju. Teska przesadzasz mogłabyś się już odezwać, a nie tylko winko przy kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 15.01.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Czupurek: Jak to jest z Twoją podłogą? jest jej 105 m? i liczysz 800 mb rury? czy jest parter i poddasze - razem 210 m2? Bo jak pierwsza wersja to chyba coś za dużo rury - norma to chyba 4 mb na 1 m2 powierzchni? Wyprostuj mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 15.01.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Słuchajcie Teska jest cała i zdrowa, właśnie z nia rozmawiałam. Nie ma dostępu do komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 15.01.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Joasia Jasia - z tą podłogówką to sama do końca nie wiem. Przelicza to projektant sysemów grzewczych. Chatka w parterze, a te 105 m to pow. podłóg (poddasze nieużytkowe). Z tego co wiem miejscami ma być gęściej na dopuszczalny max (bo mam duże szklenia w oranżerii) salon, kuchnia i holl to jedna całość ok. 50 m (nie wiem jakie rozstawy rur), a w pozostałych pomieszczeniach (wc, łazienka, sypialnia i pokój dziecka) to rur ma być niedużo. Może się zgadzać bo facet który chciał łączyć podłogówkę z grzejnikami wyliczył 600 m rur. uff, zgłupieć idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 15.01.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Maksiu odezwij się. Jak tam słodkie maleństwo, czy daje pospać choć troszeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamaTA i Tatuj 15.01.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Witam wszyskich i pozdrawiam w nowym roku uporalem sie w koncu z finalizacja zakupu ziemi i zaczynam wariowac he he po przeczytaniu tylu postow na forum juz mi sie pomieszalo wszystko na maksa co z czym po co dlaczego . Mam prosbe do grupy szczecinskiej o jakies podpowiedzi na prv lub tu dotyczace nastepujacych tematow ktore na dzis mnie pila. Potrzebuje siatke na ogrodzienie zwykle taka lesna powiedzmy, moze ktos niedawno kupowal prosze o cene i gdzie. 2 potrzebuje okraglaki na ogrodzenie rowniez gdzie i za ile . 3 potrzebuje jakis kontener lub barak cos w tym stylu do postawienia na budowie moze wiecei gdzie to kupic albo ktos ma moze ostapic i mam jeszcze pytanie w gminie dobra zawolali mi 900 zł za wydanie warunkow przylaczy kanalizy i cos tam jeszcze do tego cos mi sie wydaje ze to strasznie duzo ????. Ach wogole to potrzeba mi wszyskiego jestesmy na poczatku zieloni powiedzmy w budowaniu dobrze ze sie chociaz na komputerkach znam he he. Z gory dziekuje za checi i odpowiedzi teraz powinienem bywac czescie znaczy pisać bo bywc to bywam czesto. hey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts