Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich,wczoraj padłam jak kawka-od 6.30 na nogach-rano spychacz przyjechał a potem budowalismy z tata i synem szopke 2,40 na 4,80-chyba taka wystarczy -nieskończylismy bo deszczyk zaczał padac i sił zabrakło ale sciany stoja-w tygodniu dach i drzwi.

KACHA 72--u ciebie zbierali ziemie pod fundamenty?-jesli tak to napisz czy duzo zebrali i czy tyle zbierali zeby wystarczyło na głebokos fundamentów czy tyle zeby pokazał sie piasek czy glina.

u mnie dzien przed spychem był kierownik i powiedział ze wystarczy liznąć spychem-ja mu mówie ze w badaniu wyszło ze jest 40 cm humusu,on za łopate i mówi ze wystarczy ,,liznąć,,,Pan ze spychacza mówi ze ogólnie to wiecej powinnam zebrac,po spychu przyjechał kierownik ,ja mu mówie ze moim zdaniem za mało zebrane że do piachu jeszcze brakuje 30cm a on ze wystarczy.naczytałam sie i naogladałam że do srodka daje sie piach zasypowy ale pytanie czy mozna na to co zostało -nie wiem co mam robic, jeszcze nic straconego bo fundamentów nie zaczęli kopac ale nie chce drugi raz wynajmowac spycha :evil:

rozbudowane pytanie :D ale postaram sie odpow .

zebrali u mnie ok 40 cm pierwszej warstwy i już po tym zaczęła sie pokazxywać gesta glina , wykonawca zdjął koparkę i stwierdził że i tak nie da rady w tej glinie więc pod fundament beda chyba kopać inną maszyna albo ostatecznie ręcznie

musi sie jeszcze wkopać min 60 cm bo w sumie posadowienie fundamentów mam na 80 cm ale chcę żeby poszły na metr

koparka pracowała 4,5 godz i zdołała zdjąć 40 cm reszta prac fundamentowych leży po stronie wykonawcy więc juz sobie głowy kosztami nie zawracam :D

ale sie rozpisałam,teraz jade do castoramy kupic gruba folie na dach szopki,i z mama jakies kwiatki do skrzynek kupic a ze zagrałam w multi i wygrałam skromne 70 zł to moze sobie cos fundnę :lol:

lepiej kup rolkę zwykłej papy, folię wiaterek zawsze może porwać a papy to nie da rady :)

popieram, folia prędzej, czy później odleci

Mam pytanie do włascieli aut z szyberdachem. zastanawiam się nad stawieniem, bo ktoś mi poradził że to zastepuje w pewien sposób klimatyzację a nie ma przeciagu (oczywiscie drugiego też nie mam). Jak bylismy sami to jakoś sie jezdziło okna sie pootwieralo i juz, ale teraz przy malutkiej to okien mocno ie otworzy a jak tylko słońce świeci to tragedia czysta łażnia w aucie i niunia zaraz mokra. W tamtym roku to była męczarnia, w dzień słoneczny nie mozna było jechać. Dlatego mam pytanie czy ten szyberdach faktycznie dużo daje?? :-?

mój znajomy ma szyberdach w aucie, kiedyś myślałam, że mi głowę urwie

po tej wycieczce miałam straszne bóle głowy

może tylko ja tak mam

ale mi się nie podobało

ja też nie polecam szyberdachu, bardzo często sie zdaża, że uszczelki puszczaja i deszcz na głowę pada, trzeba ciągle pamiętac o zamykaniu.

ale sie rozpisałam,teraz jade do castoramy kupic gruba folie na dach szopki,i z mama jakies kwiatki do skrzynek kupic a ze zagrałam w multi i wygrałam skromne 70 zł to moze sobie cos fundnę :lol:

gratuluje wygranej i próbuj dalej grać to może kilka zer jeszcze przed tą siódemką wpadnie za niedługo czego Ci z całego serca życze. :wink:

gratuluje wygranej i próbuj dalej grać to może kilka zer jeszcze przed tą siódemką wpadnie za niedługo czego Ci z całego serca życze. :wink:

:lol: :lol: dzieki-bedę skromna i wystarczyły by tylko 2 zera wiecej-na prad i wode :lol:

a tak kupiła wkońcu te 2 drzewka co mam nasadzic wzamian za wyciecie wierzby(oczywiscie za zgodą)-wiśnię piłkowana i śliwę wiśniowa -może ma ktos duzy egzemplarz bo jestem ciekawa jak wygladać bedzie moja jak urosnie-jutro rano jade do urzedu zgłosić obecność drzewek na działce :lol:

Delf

wysłałam ci w piątek wiadomośc, czyżby nie doszła?

doszła, doszła, ale w sobote wieczorem :wink: :D

w niedzielę znowu urodzinkowa impreza na powietrzu w Kliniskach i nawet myslałam, że uda się zboczyć do ciebie, ale się ... nie udało - za krótka doba :wink: :lol:

ale..bądź czujna 8)

u mnie dzien przed spychem był kierownik i powiedział ze wystarczy liznąć spychem-ja mu mówie ze w badaniu wyszło ze jest 40 cm humusu,on za łopate i mówi ze wystarczy ,,liznąć,,,Pan ze spychacza mówi ze ogólnie to wiecej powinnam zebrac,po spychu przyjechał kierownik ,ja mu mówie ze moim zdaniem za mało zebrane że do piachu jeszcze brakuje 30cm a on ze wystarczy.naczytałam sie i naogladałam że do srodka daje sie piach zasypowy ale pytanie czy mozna na to co zostało -nie wiem co mam robic, jeszcze nic straconego bo fundamentów nie zaczęli kopac ale nie chce drugi raz wynajmowac spycha :evil:

Miraśka, na pewno musisz zebrac całą warstwę humusu!