Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam

U mnie za 148 m2 z garażem - 78tyś. Dom stawiała firma, ale materiały kupowałem samodzielnie, bo tak jest korzystniej. Wyszło 527zł za 1m2 pow netto. Czy u Ciebie jest zbyt wygórowana cena, czy nie - odpowiedz sobie sama :wink:

pozdrawiam

Konrad

A jaki procent (oczywiscie w przyblizeniu ) stanowily materialy a jaki robocizna .

Mam nadzieje ze cie nie zameczam pytaniami :wink:

Materiały 70,9623106%, a robocizna 29,0376894% :wink:

Koszty poszczególnych etapów z rozbiciem na robociznę i materiały podaję w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=41326&highlight=

Witam wtorkowo!! :lol:

U mnie rodzina w końcu w komplecie :lol: :lol:

u mnie w czwartek :lol: :lol:

u mnie środa/czwartek 8)

jakaś plaga? :roll: :wink:

tak wyglada :lol: :lol:

Pożyteczna plaga!

taaaaaa :lol:

a jeszcze jak z tego dzieci, będą to wogóle super, w dobie niżu demograficznego :D

oj, chyba sie Wam naraziłam, ale tak mi się nasunęło, po tych postach.

:lol: :lol: to nie w moim wieku :lol:

Witam wszystkich!

Mam pytanie. Chcialam na liście wykonawców polecić bardzo dobrą, sumienną i nie drogą osobę która projektuje ogrody. Czy można na liście wykonawców polecać taką branżę a jeśli tak to jak to zrobić?

Pozdrawiam wszyskich forumowiczów.

mozna napisz privka do Klausa :lol:

do użytkowników ogrzewania podłogowego :

czy tam gdzie jest podłogówka to macie położoną tylko terakotę/gres czy może deski lub panele? Jak to się sprawdza?

Ja planuję gres ale u znajomych są panele (przeznaczone do podłogówki) i wszystko OK. Chata ciepła, "poczucie dolne i górne" też bez zastrzeżeń.

do użytkowników ogrzewania podłogowego :

czy tam gdzie jest podłogówka to macie położoną tylko terakotę/gres czy może deski lub panele? Jak to się sprawdza?

Ja planuję gres ale u znajomych są panele (przeznaczone do podłogówki) i wszystko OK. Chata ciepła, "poczucie dolne i górne" też bez zastrzeżeń.

generalnie do podłogówki może być drewno lub panele, ale nie grubsze niż chyba 8 mm. drewno - nie wszystkie gatunki. Kiedyś widziałem ładny artykuł, chyba na stronach BalticFloor albo barlinka....